Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mr.Wolf ECH2O ma w składzie trochę SiO2, a także - z tego co amerykańskie jutubery mówią - carnauby, od której pochodzi ta fajna śliskość przy aplikacji i po dotarciu.

• Lubię to 1
Opublikowano

@przemas.p U mnie, jak mam początkowo 5L, rozlane na 2 wiaderka po 2.5L w każdym, to po skończonym myciu w wiaderku "do płukania" jest więcej płynu, ok 3.5L, a w wiaderku ze świeżym szamponem około litra zostaje. Nie zauważyłem jakiejś znaczącej utraty szamponu, bo niby dlaczego miałaby być? Gąbka po płukaniu i nabraniu świeżego szamponu musi być wyciśnięta trochę, nie może z niej woda cieknąć strumieniem, bo wtedy brud na aucie nie zbierasz, tylko go rozsmarowujesz. 

Opublikowano

@powerf nabieram gąbką roztworu tyle co trzeba , po nabraniu lekko kapie. Myję Big Red Sponge która jednak nawet wtedy trochę płynu trzyma. Wielkość auta i poziom zabrudzenia też mają znaczenie , u mnie zawsze brudne bo jednak dużo kilometrów robię . Z reguły każdy element poprawiam 2 raz. No ale ja to jestem dopiero nowicjuszem w rinsless. Nie przeszkadza mi specjalnie to że zużyłem więcej materiału, bardziej byłem ciekaw jak niektórym udaje się osiągnąć taki wynik.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
@powerf nabieram gąbką roztworu tyle co trzeba , po nabraniu lekko kapie. Myję Big Red Sponge która jednak nawet wtedy trochę płynu trzyma. Wielkość auta i poziom zabrudzenia też mają znaczenie , u mnie zawsze brudne bo jednak dużo kilometrów robię . Z reguły każdy element poprawiam 2 raz. No ale ja to jestem dopiero nowicjuszem w rinsless. Nie przeszkadza mi specjalnie to że zużyłem więcej materiału, bardziej byłem ciekaw jak niektórym udaje się osiągnąć taki wynik.

Luzik, ja już od kilku dobrych lat mylę rinselessem przy użyciu BRS i też każdy panel myje 2x - zebranie grubszego brudu jedna strona, wyciśnięcie syfu na glebę i ponowne umycie drugą stroną i wtedy jest czysto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Dziś testowałem nowy rinseless w mojej kolekcji - oberk. Niezły poślizg, łatwe osuszanie, przyjemny zapach i ogólnie bardzo zbliżony do wolfganga różowego z tym że mniej brudzi gąbkę. Look lakieru bardziej ciepły woskowy. Polecam 💪🏻

• Moderator
Opublikowano

Potrzebuje informacji - który RINSELESS - według was - dobrze domywa i zostawia coś po sobie, hydrofobowego - pokrywa LSP i dodaje coś swojego.

I pytanie numer 2: Kto już używał? 🙂

obraz.png.9e2f8253b4dc78b018d5feb8a9e4313f.png

Cytat

S4 Rinseless&Coat marki Innovacar to wysoce skuteczny szampon bez spłukiwania do wszystkich zewnętrznych powierzchni samochodowych, który myje, nadaje połysk i zapewnia hydrofobowość w jednym zabiegu.

To idealne rozwiązanie dla osób poszukujących detergentu, który minimalizuje zużycie wody, nie rezygnując z potrzeby utrzymania samochodu w czystości.

Główne cechy:

Technologia Biotics: produkt wzbogacony o opatentowane probiotyki do głębokiego czyszczenia.

Szampon samochodowy 3 w 1: łączy mycie, polerowanie i hydrofobowość w jednym zabiegu, zwiększając połysk i zapewniając efekt antystatyczny na czyszczonych powierzchniach.

Wysoce śliska formuła: zapewnia gładkie ślizganie się ściereczek, redukując mikrozadrapania potencjalnie spowodowane przez brud.

Nadaje się również jako środek wspomagający osuszanie: można go również stosować na etapie osuszania i zmniejsza ryzyko osadzania się kamienia na powierzchni.

Przyjazny dla środowiska: unikalna formuła wzbogacona naturalnymi probiotykami i w pełni biodegradowalnymi środkami powierzchniowo czynnymi zgodnie z rozporządzeniem 648/2004 sprawia, że jest to wybór przyjazny dla środowiska.

Oszczędność wody: ten produkt pomaga oszczędzać wodę, a jednocześnie zapewnia czystość samochodu.

Łatwa aplikacja: formuła na bazie wody umożliwia stosowanie zarówno na mokrych, jak i suchych powierzchniach.

Średnie zużycie:

Na zewnątrz: 150 ml/samochód.

Podsumowanie danych technicznych:

Działanie czyszczące: 4/5
Zdolność samoczyszczenia: 4/5
Hydrofobowość: 3/5
Czas trwania: 2/5
Głębia koloru: 3/5
Wzbogacony o probiotyki: TAK
Bezpieczeństwo powłoki: TAK
Czas utwardzania: Po 7 godzinach
pH: 6

Jak umyć samochód bez spłukiwania, stosując S4 Rinseless&Coat:

Rozcieńcz produkt w wiadrze w stosunku od 1:100 do 1:250, tj. użyj od 50 ml do 20 ml produktu i uzupełnij wodą (od 4950 ml do 4980 ml), aby uzyskać 5 l gotowego do użycia roztworu.

Poczekaj, aż powierzchnie ostygną.

Pracuj na małych obszarach na raz, używając wysokiej jakości rękawic.

Napełnij butelkę z podziałką lub dozownik spryskiwacza świeżo przygotowanym roztworem, a następnie spryskaj obszar, który ma zostać potraktowany, aby poluzować brud, upewniając się, że produkt nie wyschnie.

Na koniec spłucz rękawicą lub gąbką wcześniej namoczoną w samej wodzie i osusz czystą ściereczką z mikrofibry.

Zalecamy stosowanie metody dwóch wiader.

Jak umyć samochód bez wody, używając S4 Rinseless&Coat, i jak używać go jako środka wspomagającego osuszanie:

Rozcieńczyć produkt w stosunku 1:100, tj. użyć 10 ml produktu i uzupełnić wodą (910 ml), aby uzyskać 1 l gotowego do użycia roztworu.

Odczekać, aż powierzchnie ostygną.

Pracować na małych obszarach na raz, równomiernie nakładając produkt na suchą lub mokrą powierzchnię.

Odczekać 15-20 sekund przed usunięciem produktu, pozwalając brudowi zmięknąć.

Złożyć czystą szmatkę na cztery części, aby zminimalizować liczbę szmatek potrzebnych do mycia.

Używać pierwszej strony na powierzchni, pracując w jednym kierunku i stopniowo unosząc szmatkę podczas wycierania, aby usunąć brud.

Zakończ czyszczenie czystą i suchą szmatką wykończeniową.

Wyczyść następny obszar, używając drugiej czystej strony wcześniej złożonej szmatki i powtórz proces.

Ostrzeżenia: Zalecamy, aby nie stosować produktu na gorących powierzchniach lub w bezpośrednim świetle słonecznym. Nie dopuścić do wyschnięcia produktu na powierzchni. Na dnie butelki może znajdować się osad, typowy dla obecności probiotyków; dlatego zaleca się wstrząśnięcie produktem przed użyciem.

Pojemność 1 L

• Moderator
Opublikowano
1 minutę temu, michal123 napisał(a):

duragloss

Zapodaj pełną nazwę pls.

Opublikowano

@Domel duragloss 932. Zawiera w składzie aqua wax. Może nie jest to jakieś super zabezpieczenie ale fajnie się nim myje 

@Domel a jeszcze zapomniałem o angelwax h2no ale mam go w arsenale i czeka na swoją kolej. Z tego co kojarzę ma coś tam w składzie chyba sio2

• Super 1
  • Moderator
Opublikowano
19 minut temu, michal123 napisał(a):

duragloss 932

Kurcze to tylko sprzedawane jest w galonach? hmmm not good

@CAR CRAZY nie ma 500ml może?

24 minuty temu, michal123 napisał(a):

idrosave 

Tego tez nie znam

24 minuty temu, michal123 napisał(a):

Pytanie nr 2 właśnie mam ochotę przygarnac po świętach ten rinseless bo wpadł mi w oko

Kupiłem właśnie - obczaje temat.

Opublikowano

@Domel wczoraj zaliczyłem 2 mycie przy użyciu Labocosmetica Idrosave, look kozacki dobry poślizg i domywa fajnie. Niestety bardzo brudzi gąbkę która moczy się od wczoraj w Surfex HD 1:10.

• Moderator
Opublikowano
6 minut temu, przemas.p napisał(a):

Niestety bardzo brudzi gąbkę

Tzn? Ale że produkt koloryzuje brudzi gąbkę?

Opublikowano

@Domel ma jakieś związki które wchodzą w gąbkę. U mnie nawet surfex wymiękal i jedyne co akurat mi domywa gąbkę to micro restore bez rozcienczenia godzinka takiego moczenia płukanie i wtedy jest gites 

Opublikowano

@przemas.p Ana logicznie brudzi gąbkę szampon od carlab. Wg mnie te szampony to raczej do mycia na kilka mikrofibr się nadają.

Opublikowano
@przemas.p Ana logicznie brudzi gąbkę szampon od carlab. Wg mnie te szampony to raczej do mycia na kilka mikrofibr się nadają.
Zdjęcie powyżej przedstawia gąbkę męczoną surfexem 1:10 i po całonocnym moczeniu . Poddałem się i wrzuciłem do pralki . Ostatnim razem czyscilem gąbka Industrial Degreaserem w koncentracie i też wszystkiego nie zdjął .
Poza tym brudzeniem to szampon naprawdę przyjemny w użyciu .

Gąbka czy fibry , ziomek z Labo leciał gąbką.

Opublikowano
@przemas.p ja dlatego mam jedną gąbkę do tych co nie brudzą a druga do tych co brudzą i jakoś można z tym żyć
Dlatego wpadła The Rag Company U.S.S. ale to dla mnie nie rozwiązuje całkowicie problemu bo nie czuję się komfortowo miziając lakier tak brudną gąbka .

Opublikowano

@przemas.p tak tak, mam to samo ale tak jak pisałem u mnie micro restore rozwiązał problem i dodatkowo i tak mam dwie jedna do tych zapychajacych polimerowych rinseless ów a druga do tych czystych rinslesow opartych na samych surfaktantach i teraz jest git 

• Lubię to 2
  • Moderator
Opublikowano
4 godziny temu, przemas.p napisał(a):

Wygląda to tak

WTF

To ja powalczę przez Świeta z :

obraz.png.37510eefe6247a4b7993464b40ce1449.png

• Lubię to 2
Opublikowano

Używam czarnej gąbki i nie mam problemu brudnego narzędzia pracy 😀. Odruchowo często płuczę i nie zastanawiam się czy to już czy jeszcze mogę działać.

Opublikowano

WTF
To ja powalczę przez Świeta

No to daj znać jak poszło . Mam kilka produktów z Innovacar ale h2o coat jeszcze nie testowałem , czeka na półce.

• Okay 1