powerf Opublikowano Niedziela o 19:24 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:24 @Mr.Wolf ECH2O ma w składzie trochę SiO2, a także - z tego co amerykańskie jutubery mówią - carnauby, od której pochodzi ta fajna śliskość przy aplikacji i po dotarciu. 1
powerf Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu @przemas.p U mnie, jak mam początkowo 5L, rozlane na 2 wiaderka po 2.5L w każdym, to po skończonym myciu w wiaderku "do płukania" jest więcej płynu, ok 3.5L, a w wiaderku ze świeżym szamponem około litra zostaje. Nie zauważyłem jakiejś znaczącej utraty szamponu, bo niby dlaczego miałaby być? Gąbka po płukaniu i nabraniu świeżego szamponu musi być wyciśnięta trochę, nie może z niej woda cieknąć strumieniem, bo wtedy brud na aucie nie zbierasz, tylko go rozsmarowujesz.
przemas.p Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @powerf nabieram gąbką roztworu tyle co trzeba , po nabraniu lekko kapie. Myję Big Red Sponge która jednak nawet wtedy trochę płynu trzyma. Wielkość auta i poziom zabrudzenia też mają znaczenie , u mnie zawsze brudne bo jednak dużo kilometrów robię . Z reguły każdy element poprawiam 2 raz. No ale ja to jestem dopiero nowicjuszem w rinsless. Nie przeszkadza mi specjalnie to że zużyłem więcej materiału, bardziej byłem ciekaw jak niektórym udaje się osiągnąć taki wynik.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi