Tomaszmasz Opublikowano Poniedziałek o 22:07 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 22:07 Koch RRW przetestowany, fajny produkt bardzo zbliżony do ONR. Nabyłem też Gyeona Eco Wash i przy myciu z wiadra zostawia mazy dość upierdliwe przy wycieraniu, na plus połysk i śliskość lakieru po nim, super się sprawdza 1:20 jako taki wspomagacz do osuszania bo sprawdzałem na totalnej tafli. Wszystkie mają jeden problem czyli domycie, które dla mnie zawsze jest gorsze niż przy klasycznym myciu. Orientuje się ktoś w składach takich szamponów czy np. takie bazujące na surfaktantach lub innych trudnych słowach lepiej sobie radzą? Czy po prostu musi tak być przy takich szamponach?
Adrian89 Opublikowano Poniedziałek o 22:14 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 22:14 Koch RRW przetestowany, fajny produkt bardzo zbliżony do ONR. Nabyłem też Gyeona Eco Wash i przy myciu z wiadra zostawia mazy dość upierdliwe przy wycieraniu, na plus połysk i śliskość lakieru po nim, super się sprawdza 1:20 jako taki wspomagacz do osuszania bo sprawdzałem na totalnej tafli. Wszystkie mają jeden problem czyli domycie, które dla mnie zawsze jest gorsze niż przy klasycznym myciu. Orientuje się ktoś w składach takich szamponów czy np. takie bazujące na surfaktantach lub innych trudnych słowach lepiej sobie radzą? Czy po prostu musi tak być przy takich szamponach?Mckees/DIY lepiej w mojej opinii i w moich testach sobie radzą z domyciem „z pierwszego”. Jednak dla zasady i tak każdy element, każdym szamponem myję „podwójnie” - raz zgodnie z dobrą praktyką, odwracając gąbkę i pilnując, żeby ją w miarę potrzeby płukać a potem jeszcze raz dosłownie w kilka sekund takie mykmyk żeby zebrać ewentualne brudne krople a jeśli chodzi o domywanie np. robactwa to polecam po umyciu kolejny raz zwilżyć element wybranym szamponem, mf z krótkim włosem, i troszkę więcej machania lewo-prawo bez docisku - u mnie puszcza wszystkoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 1
powerf Opublikowano Wtorek o 06:14 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 06:14 @Tomaszmasz Jaki dokładnie masz problem z domywaniem przez rinseless? Należy pamiętać że to nie jest magiczny preparat czyszczący, szampony rinseless nie mają jakichś nadzwyczajnych właściwości czyszczących bo są przeznaczone do usuwania lekkiego brudu a przede wszystkim zapewnianiu poślizgu, mycie nimi raczej opiera się na mechanicznym usunięciu brudu poprzez kontakt medium myjącego z powierzchnią. Ja używam rinselessów różnych od dobrych 5 lat i nigdy nie miałem najmniejszych problemów z domywaniem, ale mówimy tu o brudzie raczej świeżym np kilka dni/tydzień, jak ktoś chce myć rinselessem szczura z miesięcznym brudem i to na aucie stojącym pod chmurką to nie dziwię się że niektóre zabrudzenia nie zejdą - nie od tego są te szampony 1 1
Tomaszmasz Opublikowano Wtorek o 13:02 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:02 Wsm to owady, ale wiem ,że większość usunę na etapie prewashu ale rzadko tez stosuje dedykowane srodki bo nie ma tego dużo i w miarę regularnie myje auta, i rzadko mam potrzebę żeby takich używać i tu zauważyłem że pojedyncze lubią zostawać. No i nie wiem jak opisać to ale też ogólne zabrudzenia, ale może to moja wyobraźnia i muszę jeszcze potestować i porównywać. Może pytanie powinno brzmieć raczej właśnie czy wśród takich szamponów są właśnie jakieś lepiej "domywające" czy w miarę na tym samym poziomie się utrzymuje? Nie oczekuję i tak cudów bo są to produkty bardzo wszechstronne i wygodne użyciu. Fakt, że auta raczej myję bardziej co 2 tygodnie to może też mieć wpływ.
analyzator Opublikowano wczoraj o 17:10 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 17:10 @Tomaszmasz z robalami jest różnie. Ostatnio mi nie chciały schodzić po myciu na dwa wiadra, poprzedzonym bugoff, i piana BH. Życie.
powerf Opublikowano wczoraj o 18:36 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:36 Clenatle Eco Wash - używał ktoś? Warte to co?
Rekomendowane odpowiedzi