Stoczek Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Cześć, zamierzam złożyć się z bratem na wosk Soft99, tylko jest pewien problem. Ja mam samochód jasny (srebrny przechodzący w jasno złoty) a brat czarny. Czy jeżeli kupilibyśmy wosk do ciemnych lakierów i nałożyłbym go na swój samochód to jakoś by to ze sobą nie współgrało?
Arkeolowy Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Różnica jest tego typu, że woski do jasnych lakierów zawierają cleanery (delikatne środki ścierne) w celu oczyszczenia lakieru, a do ciemnych zawierają skład odpowiadający często za jego przyciemnienie. Dzieje się tak, bo na ciemnym lakierze dzięki przyciemnieniu można zniwelować dużo niedoskonałości, niestety na jasnym już tak to nie działa - wręcz przeciwnie uwydatnia rysy. Więc wtedy dodaje się minimalne ziarenka ścierne, które oczyszczą lakier i tym samym zwiększą Tobie połysk.
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 19 Marca 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 34 minuty temu, Stoczek napisał: Czy jeżeli kupilibyśmy wosk do ciemnych lakierów i nałożyłbym go na swój samochód to jakoś by to ze sobą nie współgrało? 13 minut temu, Arkeolowy napisał: Woski do jasnych lakierów zawierają cleanery (delikatne środki ścierne) w celu oczyszczenia lakieru, a do ciemnych zawierają skład odpowiadający często za jego przyciemnienie. Odpowiedź w zasadzie już padła, ale dodamy jeszcze, że poza przyciemnieniem, woski do lakierów ciemnych mają też więcej wypełniaczy, które skuteczniej maskują niedoskonałości. w ogólnym rozrachunku można stosować woski zamiennie i nie spowoduje to żadnych skutków "ubocznych". Jedynie efekt może nie być tak spektakularnym przy odwrotnym zastosowaniu. UWAGA: Powyższe nie ma zastosowania do serii "New Soft99", czyli wosków bazowych. Szczególnie wosk "White" nie nadaje się do ciemnych lakierów i może pozostawiać niespodzianki trudne do usunięcia więc nie polecamy w ich wypadku zamiany. 1
badboy878787 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Wosk Soft99 do perlowych lakierów jest jakiś wybitny na nich? Czy lepszy efekt uzyskać można zwyklym z dedykacją odnosnie odcienia?
alfaJersey Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Tak z durnej ciekawości - czerwony (metalik) to ciemny, czy jasny?
Birkhof Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Tak z durnej ciekawości - czerwony (metalik) to ciemny, czy jasny? Który wosk?Zalezy co chcesz uzyskać, lepsze oczyszczenie czy wypełnienie rysek - masz wyżej opisane rozniceWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
alfaJersey Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Nie nie, chodziło mi o to jak traktować taki lakier - jako ciemny czy jasny.
clavikord Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Godzinę temu, alfaJersey napisał: Nie nie, chodziło mi o to jak traktować taki lakier - jako ciemny czy jasny. Ja bym go potraktował jako ciemny
razor1199 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 W dniu 19.03.2019 o 09:52, Soft99 napisał: Odpowiedź w zasadzie już padła, ale dodamy jeszcze, że poza przyciemnieniem, woski do lakierów ciemnych mają też więcej wypełniaczy, które skuteczniej maskują niedoskonałości. w ogólnym rozrachunku można stosować woski zamiennie i nie spowoduje to żadnych skutków "ubocznych". Jedynie efekt może nie być tak spektakularnym przy odwrotnym zastosowaniu. UWAGA: Powyższe nie ma zastosowania do serii "New Soft99", czyli wosków bazowych. Szczególnie wosk "White" nie nadaje się do ciemnych lakierów i może pozostawiać niespodzianki trudne do usunięcia więc nie polecamy w ich wypadku zamiany. Ok, to ja zapytam czy seria "New Soft99" obejmuje też "New Fusso Coat 12 Months Wax Light" i "New Fusso Coat 12 Months Wax Dark"? Czy te wersje akurat można dalej stosować zamiennie?
marceli_szpak Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 @Soft99 Przyłączam się do pytania @razor1199
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 12 Marca 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 W dniu 10.03.2020 o 18:50, razor1199 napisał: czy seria "New Soft99" obejmuje też "New Fusso Coat 12 Months Wax Light" i "New Fusso Coat 12 Months Wax Dark"? Czy te wersje akurat można dalej stosować zamiennie? "New Soft99" to zupełnie odrębna seria naszych wosków i nie mają nic wspólnego z Fusso Coatem (choć ten faktycznie występuje z przedrostkiem "New" od czasu pojawienia się jego nowej formuły w minionym roku). Na serię "New Soft99" składają się w sumie trzy woski - Dark&Black Wax / Pearl&Metallic / White. W ich wypadku odradzamy stosowanie White'a na ciemne lakiery a przyczyna jest jedna - to wosk miękki, z dużą zawartością dość mocnych cleanerów i substancji ściernej, gdzie stosowany intensywnie mógłby narobić widocznego na ciemnych lakierach bałaganu. Dark&Black nie jest natomiast woskiem koloryzującym i stosowanie go na lakiery jasne, czy białe, będzie OK. 1
marceli_szpak Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Soft99 Dzięki za szybką odpowiedź Mam dwa auta: jedno srebrne, a drugie czarne i zastanawiam się, którym woskiem oblecieć oba
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 12 Marca 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 4 godziny temu, marceli_szpak napisał: @Soft99 Dzięki za szybką odpowiedź Mam dwa auta: jedno srebrne, a drugie czarne i zastanawiam się, którym woskiem oblecieć oba Dark zrobi robotę w obu przypadkach bardzo dobrze Zawiera naturalną Carnaubę więc nawet na srerbnym będzie fajny, ciepły efekt 1
Rekomendowane odpowiedzi