Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej Forumowicze !!! 😄

Chciałbym przedstawić wam test produktu BOLL Płyn do Plastiku i Opon. Na początku, zastanawiałem się czy jest sens to publikować, a jeśli tak, to w jakim dziale ?.

Test wykonałem w wewnątrz, jak i na zewnątrz samochodu. 🙂

Produkt występuje w 3 pojemnościach.

250ml - 9.50zł,

500ml - 15zł

5l - od 111zł do 125zł.

Kilka słów od producenta - Środek do pielęgnacji i konserwacji powierzchni plastikowych zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz samochodu. Posiada bardzo szerokie zastosowanie, idealnie nadaje się do pielęgnacji kokpitu,  także opon samochodowych. Nadaje powierzchniom długotrwały i oryginalny efekt. Zapobiega starzeniu się elementów plastikowych i gumowych oraz chroni je przed niekorzystnym wpływem czynników atmosferycznych.

boll-2.jpg

boll-1.jpg

Kilka zdjęć, w użyciu produktu.

Zaczynamy od wymycia dywaników 😉 ( Nie obyło się bez awantury domowników, bo czyściłem w domu 😄 )

1.jpg

No i bezpośrednio po aplikacji i rozprowadzeniu (w tym przypadku pędzel od Work Stuff) mamy takie oto efekty...

3.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

Teraz przejdźmy na Kokpit i Boczek VW. Jeśli na kokpicie dobrze się przyjrzymy to po prawej zauważymy delikatne przyciemnienie, Tak samo jak i na boczku...

11.jpg

12.jpg

Teraz przejdźmy na zewnątrz tzn. Na podszybie i oponkach 🙂

6.jpg

50/50

7.jpg

I Całość...

8.jpg

oponki 🙂

10.jpg

50/50 😉

9-1.jpg

Kto dotrwał do końca, temu dziękuję. Nie jest to product stricte detailingowy, ale dla handlarzy, czy komuś kto potrzebuje ( Szybko i Tanio ) zrobić, to będzie w sam raz. 😉

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia:

H225 - Wysoce łatwopalna ciecz i pary.

H304 - Połknięcie i dostanie się przez drogi oddechowe może grozić śmiercią.

H315 - Działa drażniąco na skórę.

H336 - Może wywoływać uczucie senności lub zawroty głowy.

H411 - Działa toksycznie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.

Plusy: - Cena, Pojemność (250ml), Przyciemnienie, Hydrofobowość na oponach ( po ok 3 dni po aplikacji, pięknie odpychało wodę)

Minusy: - Dywaniki po aplikacji stały się śliskie, więc dobrze że zaaplikowałem tylko na tylnie, Gdzie lekka warstwa gumy została zdarta to nie przyciemniło już tego, Przy aplikacji jechało chemią i głowa boli gdy robimy to w ciasnym pomieszczeniu (jak ja z początku w łazience).

Na ten moment co do wytrzymałości, to nie mogę się wypowiedzieć, bo dopiero kilka dni po nałożeniu.

Karta Charakterystyki

boll-plyn-do-plastiku-i-opon-karta-charakterystyki.pdf

Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, to pisać 😉 Nawet jakieś hejty, wezmę na klatę...

Dziękuję za uwagę, Alfa47 😄

Posted

Ilość piktogramów na tym produkcie powoduje, że zwyczajnie bym go nie kupił... Ale to tylko moje zboczenie 🙂

Co do efektu, według mnie adekwatny do ceny. Jakiś tam jest. Według mnie szkoda zdrowia i czasu na takie produkty. 

Tescik Oki 😉

Posted
Ilość piktogramów na tym produkcie powoduje, że zwyczajnie bym go nie kupił...

Jak zobaczyłem foto to myslalem ze kolega kręci aferkę, a tu szczery teścik. Dla mnie tez niekupowalny ze względu na ostrzeżenia :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk