DZIADZIA Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 tym razem piana, która nie bierze jeńców, a pH wygina ph-metr info producenta https://proelite.pl/najlepsza-piana-aktywna-nanofactor/ zapach chemiczny- nieprzyjemny wydajność- rewelacja, przy 1:10 jest gęsto jak przystało na ProElite piana siedzi długo i gryzie brud domywanie kozak- jak dla mnie BH i SG Citrus przy niej to popierdółki zarzuciłem na auto które jest totalnym szczurem i zebrało wszystko co na nim było dobrze, że oszczędziło lakier po spłukaniu od razu było widać, że szampon to raczej nie będzie się męczył po tej pianie jak ktoś nie lubi mycia i szuka piany, która go w tym wyręczy , to ta piana jest dla takiej osoby dla mnie to taki TERMINATOR wśród pian, które do tej pory miałem filmidło z muzą dla wyjadaczy kawy 4
Adaszek96 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Faktycznie zjada wszystko. Ciekawe czy zastąpi deirona i prickborta
DZIADZIA Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 28 minut temu, Adaszek96 napisał: Ciekawe czy zastąpi deirona i prickborta będę z nim jeszcze walczył, może zaryzykuję taki klimacik
DZIADZIA Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 osobiście mocniejszej nie miałem, na pewno jeszcze będę chciał ją zarzucić i potwierdzić jej moc.
V1RU$ Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Czy on nada się na takie sprzęty ciężkie tj. jakieś maszyny, busy, jeep po lesie, traktorek itp. Bo miałem kupić do tego RRC Hardcore ale może to się nada.
DZIADZIA Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 @V1RU$, nie doczytałeś opisu producenta, który napisał: Samochody osobowe busy Sprzęt rolniczy maszyny budowlane
V1RU$ Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 No nie ! Sorry. Szkoda, że jej nie wziąłem na takie właśnie akcje. Bo mam neutrala i jest super. Tylko akurat tą kosę wolał bym na oprysk, ale niby można podawać ją jako oprysk. A kuzyn nią jakiś czas katuje busy i maszynerie i daje radę OK. 1
V1RU$ Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Zrobiłem z ciekawości oprysk 50ml na litr wody. Spisuje się BDB. Jak na moje bierze lepiej jak piana 1:10. Co ciekawe przy 1:10 piana fajna, gęsta. Piana 1:10 Piana fajnie obkleja bród i pięknie go ściąga. W oprysku myłem też kilka sprzętów i domyło idealnie bez wspomagania mechanicznego.
Gozdziu23 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Takie silne produkty, polecam jednak uzywac w pianownicy no chyba że nie zależy wam w waszych furkach na anodowane listewski, listweki z alumnium gumowe uszczelki ktore czesto potem są w "kropkach", plastikach w strukturze itp, lakier od mocnej chemii też się nieszczy. Ale na bardzo brudną fure i używając produktu z głową na pianie nie widze problemu
V1RU$ Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 15 godzin temu, Gozdziu23 napisał: Takie silne produkty, polecam jednak uzywac w pianownicy no chyba że nie zależy wam w waszych furkach na anodowane listewski, listweki z alumnium gumowe uszczelki ktore czesto potem są w "kropkach", plastikach w strukturze itp, lakier od mocnej chemii też się nieszczy. Ale na bardzo brudną fure i używając produktu z głową na pianie nie widze problemu Opryskiem robiłem test na New Holland LM5060 i Kuhn Maxima 2 TD. Nie sądzę aby tym sprzętom w to zaszkodziło. Zresztą takie jest przeznaczenie tej piany. A i sam producent przewidział opcję w oprysku. Właściciel zadowolony bo park maszynowy gotowy do sezonu. Na furze zrobiłem tylko test piany i o dziwo nawet nie zjadło wosku ani NW.
Bitek Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Robił ktoś z Was test opryskiem, zależy mi na informacji jak się zachowuje przy woskach czy ich nie zjada. Z uszczelkami i listwami jest w porządku po takim oprysku nie wychodzą, żadne kwiatki? Używam SG Citrus Oil i jestem zadowolony tylko, że tu cena 2x mniejsza na litrze
Bapko Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Robił ktoś z Was test opryskiem, zależy mi na informacji jak się zachowuje przy woskach czy ich nie zjada. Z uszczelkami i listwami jest w porządku po takim oprysku nie wychodzą, żadne kwiatki? Używam SG Citrus Oil i jestem zadowolony tylko, że tu cena 2x mniejsza na litrze Tez mnie to ciekawi! Daj znac jak byś to sprawdził
mizakrze Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Hej, ja robiłem w sobotę akcję na bezdotyku. Na 3,5 l letniej wody włałem jakies 70 ml, czyli 1:50. Zużyłem jakieś 2 l. Mazda 6 kombi. Na dachu, masce i górnych częściach drzwi "odetkało" SSW. Są kropelki - już nie tak kształtne jak na początku. Na klapie i dolnych partiach ładnie ściąga taflą. Auto płukane od października zaliczyło jakieś 8 bezdotyków z SGCO i Cleantech Citrus Foam. SSW kładłem pod koniec października. Auto zrobiło jakieś 2500 - 3000 km. 50/50 garażowane. Nie zostały żadne ślady na uszczelkach i "chromach". Jak pogoda dopiszę to powtórzę akcję + mycie ręczne i wtedy dorzucę kilka zdjęć. Byc może kropelki na SSW po myciu ręcznym odzyskają kształt.
Bapko Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 A na tle Citrus oil i citrus foam jak wypada Twoim zdaniem?@mizakrze
mizakrze Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 45 minut temu, Bapko napisał: A na tle Citrus oil i citrus foam jak wypada Twoim zdaniem?@mizakrze Moim zdaniem jest zdecydowanie mocniejszy od Cleantech. Porównywalnie do SGCO. Chyba o to chodziło Jak uda się umyć ręcznie, to zrobię zdjęcia i porównam 3 produkty.
V1RU$ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Przy podaniu z pa 1:20 nie zauważyłem aby coś się z woskiem działo.
mizakrze Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 2 minuty temu, V1RU$ napisał: Przy podaniu z pa 1:20 nie zauważyłem aby coś się z woskiem działo. a gęstość piany jaka była? Śmietana czy bliżej do mleka? Jak długo trzymałeś na aucie? No i najważniejsze jaki wosk?
V1RU$ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 1 minutę temu, mizakrze napisał: a gęstość piany jaka była? Śmietana czy bliżej do mleka? Jak długo trzymałeś na aucie? No i najważniejsze jaki wosk? Piana gęsta, fajna, długo siedzi. 1:10 nie ma już sensu bo za gęsta, ciężka i szybko zleciała. 3-5 minut i spłukiwałem. Auto z woskiem Infinity WS Plus, FK1000, Wolfgang DGPS. Może na dłuższą metę by je podjadał przy regularnym stosowaniu. Oprysku na aucie nie robiłem ale na ciężkim sprzęcie robi robotę. Myślę że z oprysku mogła by z SGCO konkurować no i cena.
mizakrze Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 13 minut temu, V1RU$ napisał: Piana gęsta, fajna, długo siedzi. 1:10 nie ma już sensu bo za gęsta, ciężka i szybko zleciała. 3-5 minut i spłukiwałem. Auto z woskiem Infinity WS Plus, FK1000, Wolfgang DGPS. Może na dłuższą metę by je podjadał przy regularnym stosowaniu. Oprysku na aucie nie robiłem ale na ciężkim sprzęcie robi robotę. Myślę że z oprysku mogła by z SGCO konkurować no i cena. Czyli spostrzeżenia co do mocy domywania mamy podobne. Cena jest rewelacyjna. To jest taki ostry zawodnik. Za wiele za sobą nie zostawia. Zapachu brak, koloru fikuśnego brak. Robi co ma robić.
V1RU$ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Sprawdzę z oprysku na aucie ale myślę, że 1:20 zrobi co należy i SGCO przy nim wymięknie.
Bitek Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 6 minut temu, V1RU$ napisał: Sprawdzę z oprysku na aucie ale myślę, że 1:20 zrobi co należy i SGCO przy nim wymięknie. Zrobię to samo i porównam z SGCO w przyszłym tygodniu 1
mizakrze Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 W dniu 21.01.2020 o 14:01, mizakrze napisał: Moim zdaniem jest zdecydowanie mocniejszy od Cleantech. Porównywalnie do SGCO. Chyba o to chodziło Jak uda się umyć ręcznie, to zrobię zdjęcia i porównam 3 produkty. I niespodzianka ... W bezpośrednim porównaniu sytuacja wygląda tak, że SGCO ma 3 miejsce. na miejscu 2 (moim zdaniem minimalna różnica) CT CF, na 1 PE NF. Pogoda dzisiaj jak na zimowe warunki była całkiem przyjemna. Temperatura w okolicach zera, brak wiatru, fajne słońce. Test wyglądał mastępująco: Po 200 ml roztworu w rozcieńczeniu 1:50. Woda ciepła, ok. 40 stopni. Jakieś 3 minuty na lakierze. Waciki testowe były przetarte na blendzie bagażnika. 1.Panel testowy 2.Jakieś 30 sekund po oprysku 3.Waciki testowe 4.Wacik kontrolny (po samym opłukaniu wodą) 1
Rekomendowane odpowiedzi