Moderator Streat Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @rygryss potwierdzam, cenowo niszczy konkurencje No i bardzo fajnie domywa wszystko
furlak Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 To i ja coś dodam, bo szukałem na forum co teraz polecane jest do opon i już miałem kupować Excede, ale miałem gdzieś jeszcze resztke tire&rubbera od RRC i stwierdziłem że sprawdzę na brudasie co on tak naprawdę robi. Trochę się zdziwiłem. Używałem go do tej pory sporadycznie a butelka chyba kupiona rok temu. Ogólnie samochód typowo roboczy brudas, myty może raz na miesiąc czasami nawet nie i ogólnie jazda polnymi drogami w trakcie deszczu a opony na nim 5 letnie chyba nigdy nie widziały takich specyfików Przed: Tutaj po obmyciu zwykłym pistoletem ze szlaufa: Nałożyłem rrc i odczekałem minute ze stoperem po czym wyszczotkowałem oponę: Spłukane pistoletem ze szlaufa: Drugie podejście, nałożony rrc, odczekane minute i wyszczotkowane: Piana po drugim nałożeniu była już biała jedynie przy rancie pociemniała, bo nie obleciałem w tamtym miejscu szczotką dobrze i złapało brud z felgi Tutaj po spłukaniu: Wyschnięte: Ogólnie byłem w szoku trochę i poszedłem od razu na drugie koło które wyglądało jeszcze gorzej i wszystko zrobiłem identycznie. Przed: Obmyte z błota: Po nałożeniu, odczekaniu minuty, szczotkowaniu i spłukaniu: W tym przypadku również po drugim nałożeniu tire&rubbera piana była biała a te plamki na zdjeciu wyżej po prawej to jakieś odbarwienia opony. Po tym co zobaczyłem stwierdziłem, że chyba kupię kolejna butelkę Sprawa też o tyle dziwna że myłem wcześniej w innym samochodzie opony nowe z tego roku kupione w marcu gdzie były myte jakoś kilka tygodni wcześniej też RRC i tutaj brud zszedł dopiero przy drugim podejściu, przy trzecim już nic nie zebrało. Nie wiem czy to od gumy zależy czy o co chodzi, ale jak widać działa i to bardzo dobrze. Nie mam żadnego innego więc nie mam z czym porównać i chyba przy nim zostanę póki co.
analyzator Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Przetrzyj taka opinię ręcznikiem papierowym i zobacz czy nie zbiera ciemnego brudu. Fajnie byłoby zobaczyć suchą po umyciu. Jest jeszcze jedna wątpliwość dotyczącą Rrc nawet jeżeli myje. Ciekawe jak wpłynie na takie opony po kilku myciach. Znamy historię niektórych produktów.
furlak Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 No już nie przetrę, bo samochód pojechał więc musiałbym jutro znowu się bawić a zdjęcia po wyschnięciu są tylko te dwa wyżej tam. Ciemno już zaczęło się robić a opona nie wyschła i nie było kiedy pstrykać całej po wyschnięciu. A co do RRC to wiem jaka opinia jest o nich tu na forum dlatego sam wracając teraz z nudów do detailingu i czytając forum wybrałem sobie cały zestaw kosmetyków które są tu polecane. Miałem do opon wybrany Excede ale obejrzałem testy rygryssa na yt i widzę że go używa to stwierdziłem idę sam przetestować na brudasie, bo u siebie nigdy tak zapuszczonych opon nie miałem. To co wyszło widać wyżej 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 1 godzinę temu, analyzator napisał: Przetrzyj taka opinię ręcznikiem papierowym i zobacz czy nie zbiera ciemnego brudu. Fajnie byłoby zobaczyć suchą po umyciu. Jest jeszcze jedna wątpliwość dotyczącą Rrc nawet jeżeli myje. Ciekawe jak wpłynie na takie opony po kilku myciach. Znamy historię niektórych produktów. Ten akurat jest OK, kończę 3 bańkę 5L, cena/jakość brak konkurencji. 1 1
Moderator Streat Opublikowano 11 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 @rygryss zgadzam sie, mam excede, CT a nawet ADBL to cena/jakość niszczy wszystkich Juz nawet raz robiłęm porównanie tych wszystkich cleanerów do opon
ghost Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 4 godziny temu, Streat napisał: , mam excede, CT a nawet ADBL to cena/jakość niszczy wszystkich Juz nawet raz robiłęm porównanie tych wszystkich cleanerów do opon Patrząc analogicznie. Środki kwasowe do felg też są tańsze i skuteczniejsze. A jakoś nie zalecają by lać koncentratem z kwasu. Opona to jedyny element styku z drogą, kondycja gumy mocno odpowiada za bezpieczeństwo. Osobiście bałbym się nałożyć na tak ważny element środek od firmy z tak "bogatą" historią Ale na pewno sprawdzali swój produkt latami nim nastąpiła premiera, tak jak każdy inny
antek1987 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Też porównywałem Rrc do innych jak Exede, SG, ADBL i zostawiłem RRC, może opinie o produktach są marne i podejście do ludzi ale ten produkt robi co ma robić.
Rekomendowane odpowiedzi