DZIADZIA Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 hej tym razem zmęczę was filmem, który pokaże (albo nie pokaże) jakość LATARKI INSPEKCYJNEJ YATO LAMPA 5W DO DOBIERANIA KOLORÓW - Yato YT-08509 - toya24.pdf pierwsze wrażenie fantastyczne i tak zostało wykonanie bardzo eleganckie i dokładne czuje się w rąsi, że jest to profesjonalny sprzęcik barwa światła dziennego robi to do czego jest przeznaczona stety/niestety porównam ją do latarek które mam na stanie, a nie są to latarki wysokich lotów (swoją rolę spełniały przyzwoicie) osobiście jaram się zakupem i polecam latareczkę czas rozładowania latarenki Yato po 5min przechodzi na połowę mocy czas naładowania i pojemność jaką przyjęła bateria filmik taką samą latarkę ma firma BRAYT, APP, NTOOLS i YATO była najtańsza... 209pln @smerf91, jeżeli masz ochotę wysłać swoją z alli dla porównania to chętnie porównam przy zwrocie latareczki dodam gratis 3m sięWidget div 2 1
Moderator Domel Posted December 15, 2018 Moderator Report Posted December 15, 2018 Zapowiada się ciekawy produkt. Światło bardzo ładnie wchodzi w lakier i wybiera swirle. Może ktoś by Ci pożyczył do testów klasyka LedLenser'a P7.2 btw. filmik za długi 15m to w dzisiejszych czasach jak pół życia , oglądałem w przyspieszeniu x2. Powinien być max 5 minut Wiem bo mam ten sam problem - chciało by się pokazać wszystko dokładnie ale jednak realia dla widza są inne - ma być szybko, konkretnie - i patrząc w statystyki wyświetleń oglądanych jest więcej tych krótkich Ale generalnie na plus ! Byle tak dalej !
smerf91 Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 @rygryss podaj na priv dane do wysyłki i w poniedziałek leci do Ciebie skoro już się tak bierzesz za porównanie to podeśle Ci jeszcze jedną latareczke z alli 1
DZIADZIA Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 23 minuty temu, Domel napisał: btw. filmik za długi 15m to w dzisiejszych czasach jak pół życia na to mam wywalone, jak komuś przeszkadza nie musi oglądać 23 minuty temu, Domel napisał: ma być szybko, konkretnie chyba nie na tym forum, albo konkretnie albo szybko 23 minuty temu, Domel napisał: patrząc w statystyki wyświetleń oglądanych jest więcej tych krótkich na to też mam wywalone @smerf91 , oooo klej cisnę 2 1
mrsjackdan Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 @rygryss Jak chcesz to mogę ci podesłać swoją led lenser p 7.2 do porównania ^^ 1
DZIADZIA Posted December 17, 2018 Author Report Posted December 17, 2018 @mrsjackdan , pewnie latarenki od kolegi @smerf91 już jadą do mnie i zrobi się test z czterema latarniami cisnę adres na priv
PiterG Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 Jeśli jeszcze w tym tygodniu będę w Łodzi to zachacze o Pabianice i podrzuce scangripa do porównania. Mam nadzieję że szybko się wykuruje i w czwartek będzie to możliwe. 1
smerf91 Posted December 18, 2018 Report Posted December 18, 2018 No to wyjdzie czarno na białym jak się maja latatki z alli do profesjonalnego sprzętu Czekam na test
DZIADZIA Posted December 18, 2018 Author Report Posted December 18, 2018 @SylPio , świetnie... zapowiada sie poważnie
DZIADZIA Posted December 19, 2018 Author Report Posted December 19, 2018 witajcie dzięki uprzejmości kolegi @smerf91 mogę pokazać latarkę, która przyjechała od maj frenda https://pl.aliexpress.com/item/60-w-Latarka-Latarka-Przeno-ne-USB-Akumulator-Led-o-wietlenie-robocze-Magnetyczny-COB-Lanterna-Wisz/32889477595.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.509e5c0ficD7LS minusy latarka bardzo duża, nieporęczna i ciężka, dałem żonie do oblukania i stwierdziła to samo, gumowa zaślepka, która osłania gniazda do ładowania podczas manewrów zwyczajnie się wysuwa- wkurzające ma również magnes w wysuwanym ramieniu, który jest słabiutki oczywiście moc i lumeny pozostawię bez komentarza plusy jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie moc latarki konkretna, dużo zimnego światełka na ciemnym lakierze jest rewelacja gorzej na jasnym/srebrnym- wolę latarkę z cieplejszą barwą na ten kolor na dniach jak dojadą kolejne latarki, porównam ją z konkurencją czas rozładowania na pełnej mocy czas naładowania, dłuuuuugo to trwało za te pieniążki dla mnie rewelacja 3m się 1 2
paperson Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 @rygryss czy możesz naładować yato i chinola na full i zmierzyć ile czasu wytrzymają na pełnej mocy do pełnego rozładowania?
DZIADZIA Posted December 19, 2018 Author Report Posted December 19, 2018 @paperson , spróbuję jeszcze jedno sprostowanie w 0:55 (filmik) wpisałem wagę 326g POMYŁKA 364g 1
piotr@sta Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 Na moje (według filmu) to jedno i to samo ale na żywo musi być różnica- telefon łapie co chce i jak chce dostosowując ostrość i resztę do panujących warunków.
DZIADZIA Posted December 19, 2018 Author Report Posted December 19, 2018 @piotr@sta , dokładnie tak jak napisałeś, różnice nie są znaczne, a aparat widzi trochę po swojemu
paperson Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 @rygryss a jak porównujesz światło w yato i chinolu od smerf91 pod kątem inspekcji lakieru?
DZIADZIA Posted December 19, 2018 Author Report Posted December 19, 2018 dla mnie chinol prześwietlał srebrny kolor i nie oddawał realnej barwy, na ciemnym porównywalnie do YATO... jak dojadą latarki to postaram się zrobić dokładny/wiarygodny test i opisać to sensownie. Moim zdaniem powinno się mieć latarki z ciepłą i zimną barwą, porównując będę chciał wybrać tę optymalną... o ile jest to możliwe @paperson zapomniałem o tym YATO 2 tryby świecenia: pełny i oszczędny. Lampa po 5 min. zmienia automatycznie tryb świecenia ze 100% na 50%, co zapobiega szybkiemu rozładowaniu akumulatora już odpaliłem, sprawdzę jeszcze czas ładowania
D@ViD Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 @rygryss YATO ma tylko dwa tryby świecenia : 100% i 50%, ale czy ma też zmianę barwy ? Ciepła zima? czy tylko zimną barwą świeci ? Wczoraj do mnie dotarł Scangrip Sunmatch i wlasnie też ma takie same tryby świecenia, ale bez zmiany barwy. Za to latarka czołowa I-Match 2 ma możliwość wyboru barwy: ciepła - zimna.
DZIADZIA Posted December 19, 2018 Author Report Posted December 19, 2018 14 minut temu, david2888 napisał: czy tylko zimną barwą świeci ? świeci tylko neutralną/ciepłą
DZIADZIA Posted December 20, 2018 Author Report Posted December 20, 2018 @paperson , chyba prosiłeś o czas rozładowania (chyba dobrze pamiętam), dorzuciłem zdjęcia w pierwszym poście tuż przed filmikiem... podobnie z latarenką od @smerf91
DZIADZIA Posted December 20, 2018 Author Report Posted December 20, 2018 W dniu 19.12.2018 o 11:07, paperson napisał: czy możesz naładować yato i chinola na full i zmierzyć ile czasu wytrzymają na pełnej mocy do pełnego rozładowania? już jest w pierwszym poście przed filmikiem 1
DZIADZIA Posted December 23, 2018 Author Report Posted December 23, 2018 własnie dostałem info od kolegi @mrsjackdan , że latarnia do testów będzie na dniach jeszcze tylko od kolegi @SylPio , niestety nie wypalił wyjazd do Łodzi, ale po świętach może się uda jakoś spyknąć i ogarnie się teścior... a mam już go w głowie, jak ma wyglądać 1
pablo15005 Posted December 24, 2018 Report Posted December 24, 2018 Szybkie porownanie z sunmatch Lewa scangrip,prawa china mocniejszy bieg Drugi bieg, scangrip trzyma pozim duzo swiatla a china znacznie slabiej.... Podsumowując, za te pieniadze warto na nia miesiac poczekac, niebawem sprawdze jak wyjdzie na lakierze 3
DZIADZIA Posted December 28, 2018 Author Report Posted December 28, 2018 latarnia led lenser dojechała, dzięki @mrsjackdan... jeszcze muszę sie zgadać z @SylPio i przytulić scangripa
PiterG Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 Pamietam, pamiętam. Po nowym roku będę w Łodzi.
mrsjackdan Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 Czekam na porównanie ze scangripem
Recommended Posts