PiotrekDriver Posted December 8, 2018 Report Posted December 8, 2018 Witam, Zakupiłem taką pianowniczkę i mam problem, po rozcienczeniu raz z ADBL 10ml na 900ml a potem 30ml na 900, raz ciepla kranowka a raz chlodna destylowana, pokretlo ustawione na maksa w lewo w celu oprysku , - problem jest taki ze wogole piana nie leci, cisnienie jest slabe, nie wiem o co chodzi... ktos pomoze ?
ghost Posted December 8, 2018 Report Posted December 8, 2018 16 minut temu, PiotrekDriver napisał: Witam, Zakupiłem taką pianowniczkę i kupiłeś opryskiwacz cisnieniowy a nie pianownicę. Epoca Tec One zamiast Epoca Tec One Foamer
PiotrekDriver Posted December 8, 2018 Author Report Posted December 8, 2018 Godzinę temu, ghost napisał: kupiłeś opryskiwacz cisnieniowy a nie pianownicę. Epoca Tec One zamiast Epoca Tec One Foamer no to pięknie -_- Pomylka, da rade cos z tym zrobić :D? Z tego pianownice zrobić lub cos takiego?
Moderator Domel Posted December 8, 2018 Moderator Report Posted December 8, 2018 4 minuty temu, PiotrekDriver napisał: no to pięknie -_- Pomylka, da rade cos z tym zrobić :D? Z tego pianownice zrobić lub cos takiego? Zostaw sobie na Citrusa albo innego prewasha, a kup pianownicę ręczną.
PiotrekDriver Posted December 8, 2018 Author Report Posted December 8, 2018 A Adbl yeti z tego to slaba sprawa ?
Moderator Domel Posted December 8, 2018 Moderator Report Posted December 8, 2018 5 minut temu, PiotrekDriver napisał: A Adbl yeti z tego to slaba sprawa ? z tego w ogóle nie będzie piany. Ale jak chcesz to się baw w przeróbki
PiotrekDriver Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 Witam ponownie Udało mi się zwrócić opryskiwacz i wymieniłem na pianownicę Epoca Używam 50ml adbl yeti na 1.5l ciepłej wody + 2 filce jak zalecają. Co tak naprawdę daje wieksza lub mniejsza ilosc filcy, i kiedy je zmienić na nowe ?
Michał126 Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Wpływa na konsystencję piany. Zmienić, jak piana będzie rzadsza, a filce twarde. Choć ja mam oryginalne, już dwuletnie, piana nie jest śnieżna, ale domywa jednakowo, więc mam to w nosie - dopóty nie ma problemu z jej wytryskiwaniem z pianownicy. 1
PiotrekDriver Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 Rozumiem że czym wiecej filców tym rzadsza piana? Ps. Dostalem do Epocki 3 różne małe elementy, takie jakby uszczelki wieksze, ktoś wie po co?
Michał126 Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Właśnie nie - gęstsza, ale czasem do tego stopnia, że jest problem z przepchaniem mieszanki przez dyszę. 1
Recommended Posts