MirekGTS Posted November 28, 2018 Report Posted November 28, 2018 Cześć nie znalazłem podobnego tematu, a według mnie jest bardzo ważny.Jak radzicie sobie z zabezpieczeniem samochodu na czas napraw i serwisu? Każdy samochód od czasu do czasu wymaga jakieś naprawy lub wymiany części. Przy swoim aucie robię wszystko sam, ale z racji tego że to stary Opel coraz częściej trzeba zaglądać pod maskę. Zawsze przed robotą staram się umyć auto i podczas pracy uważać, nie opierać się o lakier, podkładać szmatki itp. Ale jest to strasznie uciążliwe i nie wygodne, a wiadomo ile złego może wyrządzić głupi kabel od lampki. Oczywiście wiem że są specjalne osłony, ale wykonane są z mało delikatnego materiału. Są też specjalne folie do oklejania na czas naprawy, coś w stylu grubego stretchu.Jak wy radzicie sobie z tym problemem? Oddanie samochodu do kogoś to jeszcze trudniejsza sprawa. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
paperson Posted November 28, 2018 Report Posted November 28, 2018 @MirekGTS może pomocny byłby fartuch z mikrofibry (taki jak na aukcji nr 7262191608). Widziałem chyba coś podobnego w jednej z relacji @AreK
MirekGTS Posted November 28, 2018 Author Report Posted November 28, 2018 [mention=15470]MirekGTS[/mention] może pomocny byłby fartuch z mikrofibry (taki jak na aukcji nr 7262191608). Widziałem chyba coś podobnego w jednej z relacji [mention=373]AreK[/mention] Mam taki I używam przy pracy z lakierem. Ale naprawach mechanicznych po dwóch trzech akcjach pewnie będzie ta brudny że ciężko będzie go doprać. Z resztą to zabezpieczy tylko mnie, a co jakimś kablem, kluczem czy innym. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Birkhof Posted November 28, 2018 Report Posted November 28, 2018 Mam taki I używam przy pracy z lakierem. Ale naprawach mechanicznych po dwóch trzech akcjach pewnie będzie ta brudny że ciężko będzie go doprać. Z resztą to zabezpieczy tylko mnie, a co jakimś kablem, kluczem czy innym. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaPodepnij blachę pod prąd ;) bedziesz uważał :DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Recommended Posts