Danielusinek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 W dniu 27.01.2018 o 10:39, badyl84 napisał: budowa odkurzacza sprawia, że łatwo "zalać" go pianą, Parę tygodni temu pralka zalała mi łazienke przy pierwszym płukaniu, Jerzy, Jerzy. Piany było...dużo, po to jest sitko z kulką żeby w miarę możliwości ochronić silnik przed pianą, w moim przypadku działało za każdym razem aż nie odciągnąłem całej wody, nie miałem żadnych kłopotów, Dla mnie nr. 1 Jeśli wyzionie ducha, wybór ponownie padnie na Jurka, w odkurzania na sucho też nie ma sobie równych w moim gospodarstwie, a posiadam odkurzacze o dużej sile ssania, do samochodu wybór jest tylko jeden. Jurek, nie marudzi i jest zawsze uśmiechnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 @menior Na Allegro u oficjalnego dystrybutora firmy Clatronic. 400zł + kw. Gwarancja 3 lata. Nr aukcji: 7158697402 W innym już dziale przedstawiłem efekty pracy z tym odkurzaczem no ale też tutaj wkleje dla potomnych Tutaj praca przy jasnej tapicerce w Passacie. Chemia Excede Tutaj Opel Zafira. Baaaardzo brudny. Plamy po dzieciach, czyli lody, napoje, soki, zapiekanki. Chemia od Maxifi robi robote i polecam 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Panowie potrzebuję pomocy w wyborze odkurzacza piorącego. Wybór pomiędzy Numatic GVE370-2 George a polecanego przez @david2888 Clatronic. Różnica w cenie duża tylko problem jest taki że nie wiem ile zrobię samochodów w ciągu roku? Zalety Numatica znam i dlatego jeszcze pozostaje kwestia ekonomii w moim przypadku i rozsądku Wiem dobrze że na naszym forum ekonomia nie zawsze idzie w parze ale spróbować zawsze można znaleźć kompromis. Może pomożecie mi podjąć właściwą decyzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 @keza ja swojego Jurka kupiłem na byłej tablicy, za 800 cebulionów, już rok jest ze mną, polecam nie zamieniłbym, szukaj okazji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Mam zamiar kupić odkurzacz numatic gve-370, teraz są z mocą silnika obniżoną do 1050W. Pytanie czy są jakieś różnice w porównaniu do starych modeli z mocą 1200W? Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 24 minuty temu, pablo1 napisał: Mam zamiar kupić odkurzacz numatic gve-370, teraz są z mocą silnika obniżoną do 1050W. Pytanie czy są jakieś różnice w porównaniu do starych modeli z mocą 1200W? Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka zmieiona jest moc silnika ale zastosowane jest inna turbina i osiągi sa takie same mam 1050w i daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 34 minuty temu, BiałyGTi napisał: zmieiona jest moc silnika ale zastosowane jest inna turbina i osiągi sa takie same mam 1050w i daje rade Podobno wymóg UE , ja mam jeszcze 1200w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 W dniu 24.05.2018 o 20:26, BiałyGTi napisał: zmieiona jest moc silnika ale zastosowane jest inna turbina i osiągi sa takie same mam 1050w i daje rade Jest minimalna różnica dokładnie 1kPa w podciśnieniu Było 25kPa, teraz jest 24kPa :) W praktyce nie do odczucia:) Chyba że ktoś będzie chciał mierzyć. Na turbinie 1200W jest jeszcze Profi, aż do momentu kiedy Unia weźmie się za odkurzacze z linii profesjonalnych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 zrób mi proszę zdjęcia końcówki małej do prania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Dzięki z info, odkurzacz kupiony wszystko działa ok.. Jedyna sprawa z ciekawości czy ktoś kupił może odkurzacz zapakowany fabrycznie i trochę zarysowany ? Jedna ssawka była niby fabrycznie zapakowana i po otworzeniu była zarysowana (jak by używana?). Odkurzacz pojechałem odebrać osobiście (nikt z tego forum) wszystko niby oryginalnie zapakowane , a w domu sprawdziłem i wyszło inaczej. Dobrze że przynajmniej działa i nic nie połamane. Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu TapatalkaTa mała ssawka do tapicerki ma numer kat. 601225 i kosztuje jedyne 485zł , prawie tyle co pół odkurzacza...Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @keza tak wyglada niskobuzetowy Clatronic BSS1309 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @david2888 no i elegancko dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @david2888 @keza najważniejsze że robota jest zrobiona tak jak należy, piona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 robotę robi ten odkurzacz naprawdę dobrą a w połączeniu z Maxifi jest sztos powyżej macie zdjęcia z moich poczynań tym zestawem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @david2888 zamówiony, dzięki za pomoc. Ja odkurzacz wypróbuję z chemią od ADBL. Zobaczymy jak będzie ale przy najbliższych zakupach, też pewnie wezmę Maxifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @keza jeszcze polecam excede heavy duty środek 2w1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 2 godziny temu, david2888 napisał: @keza jeszcze polecam excede heavy duty środek 2w1 @david2888 wezmę pod uwagę przy zakupach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Cześć. W najbliższym czasie chciałbym zakupić swój pierwszy własny odkurzacz piorący. Ale jako że nie zamierzam robić tego zarobkowo i profesjonalnie nie chcę wydać dużo pieniędzy. Na początku miałbym do uprania 2-3 samochody i może jakieś 2-3 małe dywany w domu. Ciekawą propozycją wydaje mi się wyżej przedstawiony Clatronic BSS1309. Wygląda dosyć dobrze i ma 3 lata gwarancji, więc to chyba byłby najlepszy wybór ze sprzętów dostępnych na aukcjach? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 @Matixs bierz w ciemno. Kup tylko dobra chemie np excede lub maxifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Panowie szybkie pytanie co bedzie lepsze George czy Puzzi 10/1 ??? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 @Tomeq631 Myślę, że George jak i Puzzi 10/1 są mega porównywalne i temat wałkowany wiele razy. Są zwolennicy i przeciwnicy obu tych odkurzaczy w takich samych procentach W zależności ile masz pieniążków i właściwie to najważniejszy aspekt. Różnica 1000 to nie mało Dla mnie Puzzi wydaje się być lepszą opcją. Pracowałem nim i jak dla mnie sztosik maszyna. Georga nie miałem okazji sprawdzić, ale po opiniach użytkowników to też super sprzęt, ze sporą dbałością o detale. Stać Cię na Puzzi ? Kup Puzzi nie pożałujesz. Chcesz zaoszczędzić a mieć podobny efekt prac kup George'a w tym przypadku według mnie chodzi głównie o pieniążki. Do wygody pracy jesteś w stanie przyzwyczaić się w każdym z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 kupisz Puzzi będziesz zadowolony kupisz gregora tez bedziesz zadowolony jeden i drugi robi co ma robic dodatkowa zaleta gregora jest to ze mozna odkurzać na sucho ja wolałem gregora bo masz możliwość pracy i na sucho i na mokro plus pranie poza tym kwota ktora została jaka bym musial dołozyc do puzzi starczyła na akcesoria plus proszki do prania itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster9 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam! Zamierzam kupić odkurzacz do prania 2-3 samochodów w tygodniu. Budżet około 2000zł. Myślałem nad czymś z Karchera (np. puzzi 8/1) albo coś z Numatic. Co waszym zdaniem będzie najlepsze w tym budżecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1701 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Witam Wszystkich. Proszę o pomoc w dobraniu odkurzacza piorącego. Odkurzacz będzie wykorzystywnany tylko i wyłącznie do prania samochodów. około 5 samochodów na tydzień. (tapicerka, fotele, dywany) PROFI 50 Numatic George GVE370 Który z nich będzie lepszy? Czy jednak lepiej dołozyć do karcher puzzi 8/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 @Kazik1701 przeczytałeś cokolwiek z tego tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi