Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

prokop0007, 1000zł to taka kwota nijaka, albo jakaś tania zabawka karchera + zapas chemi i akurat tysiak albo grubsza inwestycja w george'a.

Do zarabiania lepiej dołóż drugie 1000 i kup numatica, sprzęt pancerny, dobry i wielofunkcyjny a i tak się zwróci.

Dzisiaj właśnie do mnie dotarł George zakupiony na ebay.co.uk. Kosztował z przesyłką dokładnie 1144,08zł, więc do 2 tysi jeszcze daleko. Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę wrzucić linka do sprzedawcy. Na przesyłkę czekałem od momentu zapłaty 10dni.

No to ciut taniej bo za niecałe 170 funtów + 38 wysyłka do PL jest w cleanstore.co.uk

Przesyłka była u mnie trzeciego dnia od złożenia zamówienia :)

O, też bardzo ładna cena :). Nasuwa się pytanie, skąd w takim razie takie ceny z kosmosu u polskich sprzedawców, skoro Brytyjczycy przy takich cenach też przecież muszą zarobić? I weź tu wspieraj polski handel.

Odesłanie odkurzacza do UK, to dzisiaj nie problem. Jak sobie wyliczyłem, to nawet opłacałoby mi się raz odesłać na naprawę. Jest taniej, ale w zamian jest ryzyko, że koszt się wyrówna. Sprzęt jest raczej prosty i niezawodny, więc mi się kalkulowało, szczególnie, że funt był po 5zł :)

Panowie, pytanie z innej beczki - niby można założyć konto na PayPalu i przelać im kasę na subkonto (bez używania karty kredytowej), ale dlaczego kiedy chcę kupić czy to na ebayu czy to na cleanstore George'a to jednak ta karta kredytowa jest wymagana i nie da się inaczej zapłacić? :/ ehhh już się pogubiłem totalnie. Nie miałem styczności z PayPalem, dlatego bardzo proszę o pomoc.

mam też konto w mbanku, to takie darmowe i mam kartę Visa Electron, ale kiedy próbuję ją dodać do Pay Pal albo nawet zapłącić przez nią na cleanstore to się nie da :/. Na PP wyskakuje mi info:

Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz ewentualnie spróbować dodać inną kartę kredytową.

To jest zwykła karta bankomatowa, nie wiem jak to się profesjonalnie zwie - debetowa?

mam też konto w mbanku, to takie darmowe i mam kartę Visa Electron, ale kiedy próbuję ją dodać do Pay Pal albo nawet zapłącić przez nią na cleanstore to się nie da :/. Na PP wyskakuje mi info:

Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz ewentualnie spróbować dodać inną kartę kredytową.

To jest zwykła karta bankomatowa, nie wiem jak to się profesjonalnie zwie - debetowa?

podczas zakładania konta w mbanku można wybrać mastercard lub visa, karty mastercard działają bez problemu

Ja też rozglądam się poważnie za zakupem odkurzacza piorącego, jednak chyba się skusze jednak na Karchera, z uwagi na to iż również mam niedaleko dystrybutora, więc myślami wychodząc w dal, gwarancja czy jakieś naprawy to zawsze na miejscu bym miał ;)

No to ciut taniej bo za niecałe 170 funtów + 38 wysyłka do PL jest w cleanstore.co.uk

Przesyłka była u mnie trzeciego dnia od złożenia zamówienia :)

przeglądałem ten sklep i natrafiłem na dwie wersje George-a, standardową (ze standardowym wyposażeniem) oraz trochę tańszą, taką:

http://cleanstore.co.uk/products/Product.asp?ID=3322.

Generalnie ten drugi - niebieski George jest pozbawiony zestawu do odkurzania na sucho, poza tym to ta sama maszyna.

Czy oszczędzać 15 GBP ? Czy zestaw do pracy na sucho się przydaje?

Jak to u was wychodzi w praniu? :)

Jak masz dobry odkurzacz w domu i pozwola Ci go targac do garazu to moze byc zbedny w Georgu. Ale jak bys chcial pojechac do kogos ogarnac auto to musisz zabierac 2 urzadzenia zamiast jednego. Ja mimo ze mam w garazu stary odkurzacz to i tak nie raz odpalam Georga na sucho bo o wiele lepiej zasysa ;D

Ogólnie mnie czasem denerwuje sytuacja jak coś odkurzę georgem zaczynam pranie i muszę czasem znowu coś poodkurzać to trzeba suszyć zbiornik itp, ale jak zabierałem zwykły domowy to z kolei cienko ssał a george jak pociągnie to wyrywa fotele z korzeniami :evil:

Jak myślisz o działaniu zarobkowo czasem to może lepiej dołożyć do ct470?

zdarza mi się czasem coś tam przeprać komuś i potrójne opróżnianie czy uzupełnianie płynu w zbiorniku jest uciążliwe :o