barteKKK03 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Dziękuję... takiej odpowiedzi oczekiwałem
vanquisz Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Czytam, że go mocno polecacie, natomiast pytanie brzmi - do jakich odkurzaczy piorących jest on konkurencją? Spokojnie rywalizuje z odkurzaczami za powiedzmy ~3000zł, czy to już zupełnie inna liga? Jeśli mowa o praniu tapicerek: Cenowo (UK,PL) konkuruje z Karcher SE 4001 oraz PUZZI 8/1C Jakościowo z Puzzi 100 Jak dla mnie jest bezkonkurencyjny, funkcjonalny sprzęt w świetnym wykonaniu. [ Dodano: 28 Lipiec 2012, 23:24 ] Panowie, gdzie kupić George'a najtaniej na raty (ważne)? Mowa o tym całym modelu GVE 370-2 z kitowym wyposażeniem? Bo widzę jedynie jedną ofertę na allegro. Jest to jedyny dystrybutor George w naszym kraju? Na tej aukcji masz najtaniej i jeszcze możliwe raty! Brak kitu http://allegro.pl/prof-odkurzacz-piorac ... 44975.html Nie wiem jak z dystrybutorem, ale sprzedawców jest kilku.
adii Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 vanquisz, Ten george ktorego pokazales to jakis ulep i trup co juz pare setek przepral, warto wydac na nowego ~1300zl i miec spokoj na wieki.
wwiecha Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 barteKKK03, jako "znajomy" z vwgolf.pl polecam Ci SE 5001 w skrócie mówiąc 4001 jest zwykłym odkurzaczem z dołożoną funkcją prania, a 5100 jest od początku projektowany jako piorący. 5100 jest następcą modelu 3001, który przez wiele wiele lat był uważany za jedno z najlepszych urządzeń tego typu
barteKKK03 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Myślę że na moje potrzeby wystarczy... a cena robi swoje.. nie chcę na razie wydawać worka pieniędzy na takie urządzenie
dżepetto Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 barteKKK03 w skrócie mówiąc 4001 jest zwykłym odkurzaczem z dołożoną funkcją prania Jak to jest z tym 4001? Do użytku domowego (normalne odkurzanie) zakładam torebki filtracyjne na kurz czy może jest możliwość odkurzania do samego zbiornika?
Salwinek91 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 dżepetto, zakładasz worki, jak pierzesz to zdejmujesz je i do zbiornika
falon Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Myślę że na moje potrzeby wystarczy... a cena robi swoje.. nie chcę na razie wydawać worka pieniędzy na takie urządzenie na własne potrzeby to i vax za 500zł by ci wystarczył
Mariusz85 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Hej, Taka mała prośba do użytkownika poorboy lub kogoś kto wie ja można się z nim skontaktować - mam do niego pytanie, ale jego mail odbija, tak więc prosiłbym o kontakt ze mną. Dzięki i przepraszam za off.
poorboy Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam serdecznie, proszę włączyć sobie PM-y:)
qba_lle Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Panowie polecicie mi odkurzacz piorący nowy w cenie do 1000zł +/- 100zł. Ma być nowy, będzie używany do auta jak i do domu.
KeepeR Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ktoś poleci jakąś turboszczotke do Georga ?
falon Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 pewnie mają tylko tą samo co pod henrego, czyli czerwoną, coś tam robi ale jak wszystkie napędzane powietrzem trochę mocniej nadusisz i staje, to takie turboszczotki do głaskania bardziej. numatic ma jeszcze taką dużą elektryczną ale to już raczej na większe powierzchnie a i na dodatek ponoć awaryjna.
juventinio2603 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 numatic george to teraz kosztuje ok 1700zl z tego co się orientuje a nie 1000zl
falon Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 numatic george to teraz kosztuje ok 1700zl z tego co się orientuje a nie 1000zl w sumie to nie wiem skąd się urwała nagle twoja wypowiedź i do czego się odnosi al..... ... w uk razem z transportem zapłacisz około 200 funtów gwarancja? po co? jak ci się w polsce popsuje to i tak ci powiedzą że zła eksploatacja, mowa o silniku czy pompie, czyli to co kosztuje tyle że samemu można naprawić, reszta się nie psuje chyba że mechaniczne uszkodzenie a tego ci gwarancja nie pokrywa też.
KeepeR Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Wypowiedz była raczej skierowana do mnie Zastanawiam się czy wogole taka turboszczotka jest konieczna ? odkurzał bede henrym a prał georgem bo nie chce mi się wnętrzności przekładać
falon Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 mnie się jeszcze do auta taka turboszczotka nie przydała żeby to działało to by musiało mieć swoje zasilanie/silnik a kłaki się najlepiej ściąga takimi gumowymi szczotkami
prokop0007 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam, jestem nowy na forum, podłączę się pod temat, jaki odkurzacz piorący polecacie do celów zarobkowych, mam plan dorobić sobie po pracy praniem tapicerki Jaki sprzęt byłby do tych celów najlepszy? Chodzi mi o coś co się nie zacznie sypać po paru myciach, ale budżet też niestety okrojony, powiedzmy do 1000zł :)Mam nadzieje że pomożecie Pozdrawiam.
GracjanS4 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Do 1000zł to według mnie nic takiego nie kupisz... Skłaniał bym się w kierunku np. Puzzi 200
adii Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 prokop0007, 1000zł to taka kwota nijaka, albo jakaś tania zabawka karchera + zapas chemi i akurat tysiak albo grubsza inwestycja w george'a. Do zarabiania lepiej dołóż drugie 1000 i kup numatica, sprzęt pancerny, dobry i wielofunkcyjny a i tak się zwróci.
prokop0007 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgadza się, niby nijaka kwota, ale od czegoś trzeba zacząć, chyba że wygram gdzieś w radiu czy coś, troche kaski to się dołoży, na dzień dzisiejszy poważnie zastanawiałem się nad KARCHEREM SE 4001, ktoś coś może więcej na jego temat poradzić?
GracjanS4 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 prokop0007, ja na razie Se 4001 wyprałem jedno wnętrz i złego słowa nie mogę powiedzieć, no może tylko rura za sztywna ale to jest do przejścia Nie wiem jak się będzie spisywał przy tak dużych przelotach w celach zarobkowych
adii Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ja jestem zdania ze do zarobkowego prania to minimum taki george lub puzzi + kilka kilo proszkow, wszystko i tak sie zwroci a sprzet poslozy kilka lat bez problemu
yukon Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Wyprałem już kilkanaście aut SE4001 i na razie spisuje się ok. Za te pieniądze nie ma co narzekać
wwiecha Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ja polecam dopłacić i kupić SE 5100 zamiast 4001. A jak chcesz to robić zarobkowo, to raczej kup coś typowo piorącego, chociażby puzzi 8/1. Ogólnie musisz zdawać sobie sprawę, że pierze chemia, a nie odkurzacz, ten tylko ma zebrać "brudną wodę", od tego jaki sobie kupisz zależy ile czasu spędzisz na "odsysaniu"
Rekomendowane odpowiedzi