Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście miałem dla porównania puzziego i odkurzacz SANTOEMMA Sabrina i właściwie bez porównania na korzyść Sabriny tyle, że i cena też inna:) a co do płynu do tego ekstraktora to polecam Tapi Extract firmy Diversey. Ładnie sobie radzi z brudem i pozostawia przyjemny zapach po wypraniu.

Od pewnego czasu uważam że karcher to pozostał tylko z nazwy i żółtego koloru.

Powodzenia ;)

Używam SE 4001 i nie zauważyłem niepokojących objawów. Wyprał już jedno całe auto i szykuje się robótka w drugim oraz w domu. Na sucho super odkurza. Rura mogłaby być bardziej giętka, ale i tak daje radę. Dokupiłem tylko węższą ssawkę do auta i gra. :)

ADI25, fakt, na wąż trzeba uważać, bo podobno często ulega awarii, a koszt nowego zabija ;)

dokładni, mi "pękł" w miejscu przy rączce, ale można to naprawić skracając wąż, a waż jest bardzo długi więc skracając o te 5-10 cm to różnicy nie będzie.

panowie jakis sensowny wybór do 1000 pln ? fajnie gdyby sie nadawał też do dużego brudu np poremontowego

użycie czysto amatorskie - przeprac dwa może trzy auta/ rok czasami w domu pare dywanów

http://www.karcher.pl/versions/pl/PDF/p ... 000_pl.pdf

słyszałem same pozytywne opinie

Panowie będę miał niedługo Georga, niestety łysego czyli bez osprzętu (chyba nawet bez ssawki) no ale za darmo wiec nie ma co marudzić :P

I teraz pytanie, jakie dokładnie akcersoria będę do niego potrzebował żeby swobodnie wyprać jakieś autko ( póki co 4 w kolejce)

I czy wogole jestem w stanie kupic osobno takie akcesoria :o

Wyczytałem że jest jakis zestaw A26 w skład którego wchodzi:

- wąż ssący 2m

- wąż ssący 3m(ekstrakcja)

– komplet natryskowy

– ssawka 300mm

- redukcja do akcesorii

– ssawka szczelinowa

– ssawka z włosiem, okrągła 65mm

– ssawka 150mm

– szczotka do ssawki 150mm

– ssawka do czyszczenia ekstrakcyjnego tapicerki

– ssawka do ekstrakcyjnego czyszczenia podłóg dywanowych

– ssawka 300mm do ekstrakcyjnego czyszczenia i zbierania

– rura wygięta, stal nierdzewna (ekstrakcja)

– rura prosta 2x50cm stal nierdzewna (ekstrakcja)

– filtr permatex

– 5 worków GRATIS!!!!

Tylko nie wiem czy można kupić taki kit i ile kosztuje... a może połowa rzeczy jest nie potrzebna ?

poszukuje dobrego odkurzacza pioracego i mam dylemat - czy brac nowego SE4001 czy dolozyc kilka stow i brac uzywke 'Dżordża'? ewentualnie import z UK. odkurzaczem bedzie prane doslownie kilka aut rocznie i do tego zapewne pomoc w sprzataniu domu przed swietami :D co do serwisu to nei widze zbyt duzo czesci do george'a a do karchera jest opor... i ewentualnie jak sie ma do s777 i s789 zestaw EX850 i PR-101?

Dobra sprawa juz zalatwiona, stwierdzilem że koszt tych akcesoriów jet praktycznie rowny z zakupem nowego Georga w UK wiec zdecydowałem się na zakup nowego z kitem a26a ;)

Teraz tylko zdecydować się na chmie, albo tersus albo prochem no ale o tym juz pewnie było setki razy wiec poczytam i się dowiem co brac ;)

Panowie, gdzie kupić George'a najtaniej na raty (ważne)? Mowa o tym całym modelu GVE 370-2 z kitowym wyposażeniem? Bo widzę jedynie jedną ofertę na allegro. Jest to jedyny dystrybutor George w naszym kraju?

Czytam, że go mocno polecacie, natomiast pytanie brzmi - do jakich odkurzaczy piorących jest on konkurencją? Spokojnie rywalizuje z odkurzaczami za powiedzmy ~3000zł, czy to już zupełnie inna liga?

barteKKK03, Ja kupowałem se 4001 w 2010r a w tym roku kupowałem sprzęt do firmy z karchera i wszystko brałem w warszawie na modlińskiej w sklepie ABEXIL. Bardzo dobra i miła obsługa, maja też od razu serwis.

Od razu mówię że nie mam nic wspólnego z tym sklepem, tylko tak jak kolega chciał coś polecam :P