Sucre Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Bardzo ładnie wygląda, ale czy na delikatnie zakurzone auto było sens wrzucać pre-wash
Administrator AreK Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 czy na delikatnie zakurzone auto było sens wrzucać pre-wash to był test jak sobie poradzi z brudem i jak wpłynie na naturalny wosk (podobno go nie ruszy a tu masz...)
Muti Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Panowie nie wiem czemu u was ta piana robi cos z woskiem,bo u mnie nawet w mocniejszym stężeniu czy to PH snow foam czy orange pre-wash nic z woskiem nie robiło, RG55 kropelkowało jak świeżo po nałożeniu...
paluch Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 U mnie również. Był test nawet pianownicy i wlałem naprawdę sporo VP i nie ruszył wosku PB natty's blue..
Ornari Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 A to nie efekt braku użycia HD-Cleanse (itp) przed woskowaniem w końcu z tego co sie nauczyłem wynika, że to obowiązek przed woskiem :)
Administrator AreK Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Hej nie zmyło wosku! Kropelki tylko nie takie jak zaraz po aplikacji ale woda spływa ładnie.Wodę mam ze studni i nie sądzę żeby to miało jakieś większe znaczenie. Ile powinien wytrzymać carbon? Pytam z ciekawości bo nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Aplikacja wosków , dressingów itp sprawia mi taka przyjemność że mogę to robić po każdym myciu
Moderator Domel Opublikowano 21 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Helo. Co to za recznik do suszenia?
Administrator AreK Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Domelos, http://www.all4auto.pl/fluffy-dryer-90x ... Path=41_89
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Nie wiem dlaczego tak jest ale zauważyłem pewną zasadę w dziale "Pokaż swój blask". Po macoszemu traktujemy wnętrze pojazdu. Czy mamy brudno? Czy po prostu metamorfozy nie są tak spektakularne?! Ja również nie pokazywałem wnętrza. U mnie powód był jasny. Niby czyściutko ale czegoś zawsze brakowało do pełni szczęścia. Najbardziej denerwowała mnie podsufitka. Jako,że nie posiadam odkurzacza piorącego musiałem wyprać ją ręcznie. Szczoteczka z naturalnego włosia, Interior APC od ValetPro i sterta pieluch tetrowych powinny skutecznie rozprawić się z brudem. Po wykręceniu wszystkich możliwych elementów zabrałem się do szorowania. Kilka zdjęć pokazujących zasyfioną podsufitkę..... Wspomniane pomoce czyszcząco-szorujące. Gotowym roztworem APC (gorąca woda) pryskałem podsufitkę i po odczekaniu kilku minut szorujemy centymetr po centymetrze. ...i wycieramy rozpuszczony brud. Przy okazji rewolucji przeleciałem plastiki wspomnianym już wyżej APC. Do rozprowadzenia roztworu posłużył mi mały zgrabny pędzelek do detali od Wojtka z All4auto. Niby podsufitka nie była bardzo brudna ale pieluchy mówią prawdę. ...i efekt końcowy Dodam na koniec ,że operację przeprowadziłem dwa razy z dwudniowym odstępem. Za drugim razem pieluchy były prawie czyste. Wiem ,że w ten sposób wcieramy brud ale jak się nie ma sprzętu to trzeba sobie jakoś radzić Mankamentem focusa jest tapicerka. Materiał jakim pokryte są fotele doprowadzał mnie do szału. Każda najmniejsza kropelka wody i plama. Wiem ,że powodem tego był brud. Postanowiłem ,że zaimpregnuje materiał i to pewnie pomoże. Akurat tak jak na zawołanie zgłosili się do mnie przedstawiciele 4nano czy nie zgodziłbym się na test ich środka. W którymś z tematów musiałem narzekać na tapicerkę i chłopacy to wychwycili. Warunkiem położenia impregnatu było wypranie tapicerki. Tu wiedziałem do kogo uderzyć w tej sprawie. Fajny sprzęcik i ogromną wiedzę w tym temacie ma nasz kolega Maciej (KUFLIK). Bez wahania zaoferował swoją pomoc. Umówiliśmy się na wzajemną współpracę. On mi pranie ja mu lakier. Piękny perłowy lakier w Mitsubishi zachęcał do pracy. Był z nami jeszcze Paweł (taki roboczy spocik zakończony grillem ) Uwielbiam takie akcje zwłaszcza gdy wraca zachwycony klient. Gdy my walczyliśmy z diamentami Maciej pracował przy moim Focusie. O środkach jakich użył najlepiej jakby sam napisał bo ja się na tym jeszcze nie znam. Wiem tylko ,że do prania używał takiego odkurzacza z wielką trąbom ,zieloną głową i wyłupiastymi oczami. Maciej mówił do niego "Dżordż" Ja co chwilę łapałem aparat i pstrykałem postęp prac. Zobaczcie jak wyglądało wnętrze przed... KUFLIK w akcji i efekty jego pracy. Spotkanie było bardzo owocne. Wszyscy zadowoleni. Nie ma jak wzajemna pomoc. Po powrocie do domu trzeba było posprzątać po "maciejowej" chemii. Z zaciekami na plastikach rozprawiłem się Surfexem HD. Pędzelki, niezliczona ilość MF i do dzieła. Szyberdach również odświeżyłem. Po wyschnięciu wnętrze prezentowało się rewelacyjnie. Właśnie taki efekt to jest to co lubię. FULL MAT!!! Gdyby nie wszędobylski kurz zostawiłbym deskę bez dressingu. Dylematem było co nałożyć żeby taki efekt pozostał. Myślałem,czytałem i postanowiłem nic nie nakładać. Zająłem się impregnacją tapicerki. Użyłem produktu firmy 4nano o nazwie Seats & Convertible Protect. Aplikacje i efekt obrazuje poniższy film. http://www.youtube.com/watch?v=ee4V5iA2MRg Test do impregnatu znajdziecie pod poniższym linkiem. Impregnacja powierzchni materiałowej-test Wszystko ładnie ,pięknie ale co nałożyć na te cholerne tworzywa żeby się nie świeciły. Próbowałem wielu środków w swojej karierze i nic nie przypadło mi do gustu oprócz APC oczywiście Trzeba było czymś zabezpieczyć bo po tygodniu wnętrze wyglądało tak.... Wczoraj robiąc inwenturę w garażu znalazłem zapomnianą próbkę Talos Protectant. Co mi szkodziło. Śmignąłem plastiki i inne tworzywa i ku mojemu zaskoczeniu efekt całkiem przyjemny dla oka. Efekt jak widzicie niezły. Zobaczymy jak z trwałością choć nie jest to dla mnie ważne. Może któryś z partnerów zaproponuje coś jeszcze bardziej matowego? Fajnie wszystko wygląda teraz. Można wreszcie powiedzieć ,że auto w pełni zadbane. Najgorsze jednak jest to ,że nie za bardzo będzie co przy nim robić. Tym bardziej,że lakier wciąż w niezłej kondycji.... Cała nadzieja w nowej zabawce która może odsłoni błędy i zaniedbania. Dziękuję za uwagę i wytrwanie do końca moich wypocin. Co tu robić jak wszystko czyściutkie. .........aaaaaaaaaaaaaaaa na bank pod maską się zakurzyło. LECĘ...........................
gruby_RS Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Co tu pisać? MIAZGA i tyle komentarza! Ja moge tylko podpowiedzieć: na przyszłość brać Focusa z czarną podsufitką. Mniej sie brudzi :P
kempus Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Ładny efekt mam pytanie - czy cackałeś się z panelem klimy, czy nie zważałeś na to i na wszystko poszło APC?
paluch Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Jak zwykle dbałość o wszystkie szczegóły
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 kempus, wiadomo,że nie lałem wody na potęgę. Ja robię tak,że pryskam APC na pędzelek, nadmiar ściągam i takim półsuchym czyszczę. Później MF i po temacie. Radio tak samo i komp pokładowy.
Ornari Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Wyszło super aż miło potwierdzam jasna podsufitka fajna rzecz ale wszystko wyłazi i widać :( mam pytanie kolega Maciej (KUFLIK) nanosił chemi z odkurzacza czy leżącym opryskiwaczem na wycieraczce pytam bo mam zepsutą w odkurzaczu dyszę i nie wiem czy jest sens kupować czy tylko nim lepiej odsysać bo i tak aplikacja dyszą od odkurzacza jest dla mnie troche mało dokładna super relacja aż sie chce iść do garażu oj chyba dziś coś wyczyszcze :D:D
kuflik Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Ornari, opryskiwaczem prespray a potem ekstrakcja z opryskiem z odkurzacza.
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 kuflik, jeszcze raz dziękuję za pomoc. Efekt naprawdę SUPER. Przez Ciebie napaliłem się na Dżordża
locash Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 ja do swojego focusa w którym mam identyczną deskę wewnętrzną używam 303 który mi najabrdziej odpowiada
damian Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 AutoBrite też jest dobry, masz w dziale testy jak to wygląda w Focusie
Justyna Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 super teraz do środka najlepiej w kapciach
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Justyna, ja zostawiam przed drzwiami bo pod podeszwami sporo piachu siedzi.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Arekkaz, rozwiązaniem mogą być te niebieskie szpitalne Ja chętnie posprzątam w domu w zamian za korektę lakieru
Administrator AreK Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Adm, wpadnij do mnie dom mam duży!
Danio Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Sei A z korektą dużo roboty nie będzie Co do focusa nic nowego nie napiszę
cocolino Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Sorki za OT ale muszę. Jak oceniasz twardość lakieru na foce ? Pytałem wcześniej ale jakoś nikt mi konkretnie nie odpowiedział. Powiedzmy 1-10. Ktoś tam niby pisał, że lakier raczej miękki ale po spędzeniu połowy dnia z tricolorem+UC nad przednim błotnikiem jakoś mi się nie wydaje. Wiem, wiem, że ręcznie to nie korekta ale chciałbym wiedzieć nawet na przyszłość czy jest raczej miękki raczej twardy czy pośrodku. Też masz paskudne odpryski na masce ? Niby przelatane niecałe 170 kkm a mam trzech takich zawodników, że wątpię aby biały korek z futrem je dygnął
Rekomendowane odpowiedzi