Moderator Domel Opublikowano 28 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca ADBL AIO soft/hard tez daje fajne wykonczenie i zabezpieczenie.
xadamx Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca 1 godzinę temu, menior napisał(a): @Eidos71 AW Enigma AiO pozostawia po sobie jakies konkretne zabezpieczenie?(czy to cos bardziej jak essence) i duzo kryje czy raczej usuwa? Ja bym powiedział, że to zupełnie inne pasty. Enigmą jesteś w stanie usunąć rysy. Zabezpieczenie, wg. producenta to 3 miesiące jak dobrze pamietam. Nigdy nie miałem możliwości tego sprawdzić, bo zawsze na nią szły powłoki. 2
menior Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca @xadamx no wlasnie o te zabezpieczenie mi chodzi,w przypadku Essence producent tez cos mowi o zabezpieczeniu ale w rzeczywstosci zadnego nie ma i sam dystrybutor przyznaje ze to nie zabezpieczenie a bardziej baza pod powoki to co zostawia
Tedek564 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Eidos71Czy pasta 3d speed jest mocno ścieralna? Jak to cięcie u niej wygląda?
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Tedek564 - ścierność zbliżona do pasty finiszowej. Posiada jednak wosk i sporo wypełniaczy, więc efekt finalny jest zacny. Ścierność poprawisz, pracując padem polishowym / one step. Jeśli chcesz nieco agresywniejszą odmianę Speed'a, zakup 3D AAT 505.
Tedek564 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Eidos71 mam pomysł wykorzystać ta pastę w połączeniu z 3d poxy. Samochód ktry posiadam ma miękki lakier. Chciałbym liznąć ten lakier, jakby go oczyścić, wyciąć drobne ryski, moze zlikwidowac jakies swirle, a nastepnie polozyc 3d poxy. Co myslisz o tym, aby zastosować 3d speeda w polaczeniu z zoltym padem honeya na maszynce dual action 9mm - takim połączeniem chyba nie bedzie to agresywne dla lakieru? A nastepnie polozyc za pomoca miękkiej gabki polerskiej 3d poxy.
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Tedek564 - próbuj. Myślę, że na miękkim lakierze osiągniesz zadowalający efekt. 1
Tedek564 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Eidos71 ile przejazdów mogę zrobić pastą 3d speed tzn l. Ile razy mogę spolerowac tym auto? Drugie pytanie jakie pady polecasz z tych tańszych firm? Royal Pada, ADBL, NAT?
Moderator Domel Opublikowano 11 Kwietnia Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 45 minut temu, Tedek564 napisał(a): ile przejazdów mogę zrobić pastą 3d speed tzn l. Ile razy mogę spolerowac tym auto? To nie są pasty tnące wycinające mikrony w mgnieniu oka. Możesz to robić przez lata 1
Tedek564 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Domel nie mam akurat teraz dużo czasu, ale za pomocą maszynki da 9mm położę sobie 3d poxy. Ciekawe ile to leży na samochodzie. A jak będę miał więcej czasu to zrobię kanapkę. Najpierw oblece auto 3d speedem a następnie położę 3d poxy
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 3 godziny temu, Tedek564 napisał(a): Drugie pytanie jakie pady polecasz z tych tańszych firm? Royal Pada, ADBL, NAT? Tak naprawdę, to nie polecę Ci żadnych padów z wymienionych przez Ciebie firm. Używałem padów tych marek, teraz używam innych (LC, Zvizzer, Shine Pads, Evoxa, B&S, Honey) i uważam, że w przypadku padów warto zapłacić nieco więcej za lepszą jakość, trwałość i komfort pracy.
Tedek564 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Eidos71 żółty z serii u honeya plus 3d speed na miękki lakier będzie git? Za pomoca DA 9mm
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia Godzinę temu, Tedek564 napisał(a): żółty z serii u honeya W serii U nie ma chyba żółtego, tylko pomarańczowy...?
Rekomendowane odpowiedzi