tronk Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Zaczynam zabawę z auto detailingiem i chciałbym żeby ktoś mnie sprawdził odpowiedział na pytania czy dobrze myślę bo nigdzie nie znalazłem wszystkiego wypisanego od a do z. Dużo już czytałem na temat wszystkich procesów i wpisałem sobie wszystko co i jak po kolei powinno się robić a wiec: Naniesienie na samochód aktywnej piany Spłukanie myjka ciśnieniowa Mycie myjka ciśnieniowa Mycie auta metoda na dwa wiadra Spłukanie auta Wysuszenie Deironizacja za pomocą Iron X CarPro ( produkt nie może wyschnąć, od 4-7 minut, mogę użyć gąbki lub pędzelka w celu lepszego usunięcia brudu? ) Spłukanie myjka cieniowa Glinkowanie (czy do tego procesu mogę użyć tego produktu CarPro Spotless czy lepiej szampon z woda w spryskiwaczu? przed glinowaniem muszę osuszy powierzchnie? ) Spłukanie myjka cieniowa I teraz wiem ze po glinkowaniu trzeba umyć samochodu ale znowu metoda na dwa wiadra czy wystarczy myjka ciśnieniowa? Wysuszenie Polerowanie mechaniczne maszyna DA (czy przed polerowaniem muszę jeszcze odtłuścić powierzchnie alkoholem?) Kopiłem dwie pasy i 4 gąbki. Zaczynam żółta gąbka i menzenra 2500 a potem czarna gąbka i Menzenra 3800 super finisz zaznaczę ze to miękki lakier hondy. Po polerowaniu odtłuszczenie auta alkoholem Cleaner dodo Juce Lime Prime ( wgl cleaner jest potrzbny po procesie polerowania ?, jezeli tak czy moge uzywac cleanera maszyna DA? czy lepiej zrobić to ręcznie? czy po użyciu clenera muszę znowu odtłuścić powierzchnie ?) Politura Black Hole Wosk soft 99 kiwami Black Hand Wax czy opłaca nakładać się dwie warstwy wosku ? Proszę bardzo o sprawdzenie, uzupełnienie poprawę. Dziękuje
ghost Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 11. możesz po glince umyć na szybko metodą na 1 wiadro 15. zbędne - cleanera nie potrzeba po polerce 16. zbędne - politura ukrywa wady i osłabia trwałosć, po to robisz polerkę by usunać wady a nie je ukrywać 17. poprawna jedna warstwa wystarczy
tronk Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 dzięki wielkie za odpowiedz i juz wprowadzam zmiany i czekam kuriera z maszyna polerska i jutro albo za tydzień zaczynam walkę
menior Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Uzywajac dedykowanego lubrykantu pod glinke ulatwiasz sobie prace i mozesz pominac mycie potem,jak dla mnie warto,polece lubrykant od Goos Stuff
DZIADZIA Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 zabrakło jeszcze przed deironizerem szuwaksu na smołę
tronk Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Tygrysek co polecisz na smołę i czy na owady warto kupić tez ? plus jaka jest kolejność owady smoła i deironizer ?
DZIADZIA Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 3 godziny temu, tronk napisał: Tygrysek misiaczku, zdecydowanie VASCO 2 1
onimusha Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Bardzo dobra kolejność. Deironizer nie może wyschnąć, tak jak większość chemi. Po glince zasadniczo wystarczy mycie pod ciśnieniem i ipa. Osobiście nie używam cleanera pod wosk, tylko ipa.
Rekomendowane odpowiedzi