sadam55 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Bylo chyba gdzies porownanieWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Pilny Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 znalazlem i to z filmikami dzieki
Eidos71 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 26 minut temu, Pilny napisał: jak w porówaniu 3D one do Enigmy wypada? Dwa różne produkty. Enigma AIO to typowe AIO, a 3D One to pasta do one step. 3D One jest silniejsza i bardziej uniwersalna, jeśli chodzi o właściwości polerskie, ale jeżeli szukasz produktu do jednoetapowej poprawy kondycji niezbyt zmęczonego lakieru i jednocześnie chcesz go zabezpieczyć, lub zagruntować pod powłokę / inny produkt z SiO2 w składzie, to polecam Enigma AIO - moim zdaniem jest lepszym produktem do takiego celu, niż CP Essence. 1
Pilny Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Testowałes również z padami buff shine?
Eidos71 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, Pilny napisał: Testowałes również z padami buff shine? Z Buff and Shine posiadam tylko ich pady Uro-Fiber - pracowałem tymi padami z AW Enigma AIO i jest to świetny duet (zresztą te pady pasują chyba pod każdą pastę, z wyjątkiem past typowo cuttingowych, gdyż (wg mnie) osłabiają własne możliwości takich past). 1
Aivars Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 No wlasnie - jakie pady sprawdzaja sie najlepiej przy Enigma AIO ?
sadam55 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Z mojego doswiadczenia miekkie. Im bardziej agresywny i twardy pad zacxyna bardzo pylicWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1
Eidos71 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Godzinę temu, sadam55 napisał: Im bardziej agresywny i twardy pad zacxyna bardzo pylic To pylenie nie jest silne i uciążliwe i (przynajmniej u mnie) nie zawsze występuje. Jeśli nie przegrzewam pasty i nie próbuję pracować tym AIO tak, jak typową pastą cuttingową/polishową (chodzi mi o ilość przejazdów i mocny nacisk na maszynę), pylenie jest naprawdę minimalne. Acha - na pylenie ma wpływ (tak, jak i w przypadku CP Essence) wysoka temp. otoczenia i zbyt duża ilość produktu na padzie.
sadam55 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Dokladnie jak piszesz. Z poczatku chcialem nim tak pracowac, ale teraz zmienilem system dzialania, pracuje jak typowym AiO i jest dobrze.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Aivars Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 6 godzin temu, sadam55 napisał: Dokladnie jak piszesz. Z poczatku chcialem nim tak pracowac, ale teraz zmienilem system dzialania, pracuje jak typowym AiO i jest dobrze. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka czyli po prostu nie starasz sie jej wypracowac do konca ?
sadam55 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Tak. Trzeba wyczuc sobie ten moment koncowyWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1
AudiBlask Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Czy tą pastą da się pracować na rotacji? Zasycha mi zaraz po rozprowadzeniu, przy impregnacji ONR udało mi się zrobić aż dwa przejazdy. Pylenie przeokrutne, pasta zaczyna się rolować, nie mam żadnego "sticky paint". K2 masner, pad adbl żółty (średni)
arczar Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Podbijam powyższe pytanie, bo niedługo podobna "akcja" przede mną
xadamx Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 W dniu 29.03.2021 o 16:35, AudiBlask napisał(a): Pylenie przeokrutne, pasta zaczyna się rolować Takie rzeczy mi się działy w 2 przypadkach: 1. Za duże obroty + zbyt duży docisk. 2. Zapchany pad - tutaj przeważnie pojawiało się rolowanie pasty. 2
Moderator Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 W dniu 29.03.2021 o 16:35, AudiBlask napisał(a): Czy tą pastą da się pracować na rotacji? Zasycha mi zaraz po rozprowadzeniu, przy impregnacji ONR udało mi się zrobić aż dwa przejazdy. Pylenie przeokrutne, pasta zaczyna się rolować, nie mam żadnego "sticky paint". K2 masner, pad adbl żółty (średni) W dniu 19.08.2023 o 00:29, arczar napisał(a): Podbijam powyższe pytanie, bo niedługo podobna "akcja" przede mną 14 godzin temu, yas napisał(a): @Domel, co Ty na to (powyzej)? Nie wiem, trzeba sprawdzić. Ja osobiście zacząłbym od pada karbowanego + niskie obroty. I krok po kroku, obszar po obszarze wyczuwać lakier, maszynę, pastę.
arczar Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 A czy takiem padem jak uro fiber (w liczbie sztuk=1) można ogarnąć tą pastą całe auto przy regularnym czyszczeniu pada?
xadamx Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 14 godzin temu, arczar napisał(a): A czy takiem padem jak uro fiber (w liczbie sztuk=1) można ogarnąć tą pastą całe auto przy regularnym czyszczeniu pada? Tak. Tylko pamiętaj, że tego typu pady przy Enigmie AIO lubią pylić.
arczar Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 W takim razie: Jakieś metody przeciwdziałania pyleniu lub ułatwienia sobie pracy? Dosyć zielony jestem w tej materii
xadamx Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 39 minut temu, arczar napisał(a): W takim razie: Jakieś metody przeciwdziałania pyleniu lub ułatwienia sobie pracy? Dosyć zielony jestem w tej materii Patrz wyżej co napisałem. Reszta to kwestia praktyki. 1
AudiBlask Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 @arczar używanie niezbyt agresywnych padów oraz niskich obrotów. 1
Rekomendowane odpowiedzi