Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Chciałbym się zapytać jakich produktów używacie do czyszczenia Skóry w samochodach.

Czym czyścicie, oraz impregnujecie.

Używam zawsze firmy Colourlock ale niestety albo produkt się zepsuł albo skóry są w coraz gorszej kondycji.
Zajmuje się praniem tapicerek, oraz czyszczeniem wiec zależy mi na dobrym produkcie ale też na takim na którym nie splajtuje JA i KLIENT :)
Pomożecie? :)

Posted

Ja ze swojej strony moge polecić  Daniel Washington LEATHER CLEAN/PROTECT w moim teście wypadł dużo lepiej niż Colourlock 🙂 

Posted
34 minuty temu, smerf91 napisał:

Ja ze swojej strony moge polecić  Daniel Washington LEATHER CLEAN/PROTECT w moim teście wypadł dużo lepiej niż Colourlock 🙂 

Teście doczyszczania?
Poza siłą czyszczenia jeszcze ważniejsze jest nieuszczkodzenie topcoat'u.

7 godzin temu, luxcar_bialystok napisał:

dziękuje za pomoc, może ktoś jeszcze podzieli się swoimi opiniami?

Ode mnie +1 dla kecav light. Power nie mam i nie korzystałem.
Mam za dwadzieścia cleanerów do skóry, ale takich z podziałem słaby/mocny na rynku są dwa. W tym Kecav.
Przejrzyj sobie temat o czyszczeniu skór - tam pisałem które są do czego moim zdaniem najlepsze.

Posted

@Birkhof tak w teście doczyszczenia wyciągnął znacznie więcej niż Colourlock soft. Co prawda Daniel Washington jest podobno bardziej jak Colourlock strong ale ja ze swojej strony mogę z czystym sumieniem go polecić. A znasz jakieś przypadki, że Daniel uszkodził topcoat? Niżej porównanie:
20180803_192147.jpg
20180803_192611.jpg
20180803_192745.jpg

Posted
Godzinę temu, smerf91 napisał:

@Birkhof tak w teście doczyszczenia wyciągnął znacznie więcej niż Colourlock soft. Co prawda Daniel Washington jest podobno bardziej jak Colourlock strong ale ja ze swojej strony mogę z czystym sumieniem go polecić. A znasz jakieś przypadki, że Daniel uszkodził topcoat? Niżej porównanie:

Nie znam takiego przypadku - po prostu mówię, że nie tylko siła domywania jest najważniejsza, a jeszcze inne parametry - w takiej sytuacji wygrywało by sipom pvs czy carpro inside.

• 3 weeks later...
Posted

Panowie, a używał ktoś z Was produktów do czyszczenia skór od RR Customs? Wydali niedawno te produkty w dobrych cenach - zestaw za 59zł.
U siebie mam czarną półskórę i chciałbym ją doprowadzić do ładu.

A i jeszcze mam pytanie. Orientuje się ktoś ile np. z zestawu z colour locka schodzi produktu na taką półskórę? Na ile razy taki zestaw wystarczy (+/- oczywiście)

Posted
4 godziny temu, jolley napisał:

Panowie, a używał ktoś z Was produktów do czyszczenia skór od RR Customs? Wydali niedawno te produkty w dobrych cenach - zestaw za 59zł.

Na grupach FB pojawił się post w którym nie wymieniono z nazwy środka (choć było wiadomo co to). W poście, razem z filmikiem, pokazano działanie, które delikatnie ujmując, było dalekie od oczekiwań, a dokładniej było praktycznie niszczące dla topcoutu a co za tym idzie i dla skóry. Niestety post zniknął (lub został ukryty).

U siebie mam czarną półskórę

Możesz sprecyzować, co określasz mianem półskóry?

A i jeszcze mam pytanie. Orientuje się ktoś ile np. z zestawu z colour locka schodzi produktu na taką półskórę? Na ile razy taki zestaw wystarczy (+/- oczywiście)

2-4 razy.

Posted

Czyli wychodzi na to, że lepiej dołożyć parę zł, do sprawdzonych środków.

31 minut temu, Pkubalak napisał:

Możesz sprecyzować, co określasz mianem półskóry?

Miałem na myśli boczki skórzane. Gładka skóra. Kanapa tylna to samo

• 5 weeks later...