mario704 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Za niedługo będziecie maszynami kokpit ogarniać ...i detailing z przyjemności stanie się rutyną żeby wszystko ,szybko,bez użycia siły ogarnąć.Można sobie pomagać bo wiadomo że np korekty ręką nie zrobisz ale żeby wosk maszyną polerować.. Ja ścieram zawsze fibrą polerską od liquid elements (lub jakąś z krótkim włosiem)i potem poleruje Geyonem boa i po problemie
maseratis Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Ja Megsa #16 robilem fibra kiedys od Megsa a teraz od Gyeona i jest
OLX_88 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Panowie, mam pytanie odnośnie woskowania, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć czy po użyciu pasty np menzerna 3in1 wosk mogę nakładać również polerką? czy ręcznie? z góry dziękuję za odpowiedź
smalec Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Żadnego wosku polerka nie nakładamy szmalcujemy ręcznie
hihol Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 631331 Żadnego wosku polerka nie nakładamy "Machine Application: Put a plastic sandwich bag or a microfiber glove over your hand and work the wax out of the jar. Rub the wax onto a soft foam finishing pad. Turn the Porter Cable 7424 (or any dual action polisher) on between 3 and 4. Apply Souveran in a thin, even coat over one panel at a time. There is no need to apply pressure."
smalec Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Jak sie ktos uprze to da sie, jak ze wszystkim
hihol Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Mhm producent sie uparl i wypisuje farmazony na swojej stronie.
smalec Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 a co jest napisane wyżej? Hand Application?
OLX_88 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 No to wyprowadziliście mnie z błędu, bo myślałem że na najniższych obrotach można a nie ma wosków maszynowych?
Tommy Lee Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Oczywiście, że można nakładać woski maszynowo i to nie tylko te płynne, ale w paście tez. Tak samo można - mając odpowiednie akcesoria - woski później polerować.
OLX_88 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 co masz na myśli "odpowiednie akcesoria" ? czy zwykłą polerką da radę to zrobić czy zostaje DA?
Tommy Lee Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Oczywiście mowa tu o maszynie DA, gąbce finiszowej i specjalnej nakładce z mikrofibry. Obejrzyj sobie ten filmik od 30 minuty, tam jest pokazane jak nakładać maszynowo woski, a później jak je polerować.
OLX_88 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Aha, no to ja posiadam zwykłą polerkę Tak więc wosk ręcznie będzie nakładany Dzięki za wyjaśnienie i ostatnie pytanie jeśli moja polerka ma średnice 180mm to takich padów muszę szukać ?
pawelpp Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Przecież nakładanie wosku i jego polerowanie miękką fibrą to jest chyba najprzyjemniejszy moment całego procesu ! Nie wymaga to żadnej wielkiej siły. Po co szukacie problemów na siłę.
Tommy Lee Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Panowie, ale tu nikt sobie nie szuka problemów na siłę Po prostu padło pytanie: czy po użyciu pasty np menzerna 3in1 wosk mogę nakładać również polerką? czy ręcznie? z góry dziękuję za odpowiedź I odpowiedź, że można nakładać maszynowo i tak samo można maszynowo polerować woski.
OLX_88 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 i ostatnie pytanie jeśli moja polerka ma średnice 180mm to takich padów muszę szukać ?
hihol Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 np. wplyw temperatury podczas nakladania wosku taka metoda, albo inne czynniki o ktorych nie mam pojecia. Nikt nie szuka problemu ale takie stwierdzenia ze TYLKO jeden sposob jest ok albo "Żadnego wosku polerka nie nakładamy" uwazam za pewna dysfunkcje
pawelpp Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 OLX_88, ten talerz 180mm z kompletu to możesz...oddać dzieciom do zabawy. Potem kupić talerz 125mm i do niego pady 135mm
SingSing74 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam Panowie. Gdzie w Polsce można dostać takie nakładki z mikrofibry (na gąbkę 135mm) jakie widać na filmie? Szukałem w googlach wpisując "nakładka z mikrofibry" lub "microfiber bonnet kit". Niestety wszystkie wyszukane oferty były z zagranicy. Z góry dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi