Dystrybutor ProElite Opublikowano 27 Lipca 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2018 Cześć ! W tym wątku poruszymy temat jednego z naszych najchętniej wybieranych kosmetyków samochodowych. Preparat szeroko stosowany przez studia Auto Detailingowe. RedNOX - środek do czyszczenia felg z efektem "krwi" Opis: Płyn do czyszczenia różnego typu felg i innych metalowych powierzchni Aktywny związki czyszczące usuwają wszelkie zabrudzenia i naloty mineralne, oleiste Produkt zawdzięcza swoją skuteczność efektowi „krwawiącej felgi” W trakcie mycia aktywne związki zawarte w preparacie barwią felgę na czerwono czynnie usuwając wszelkie zabrudzenia metaliczne Spłukana felga pozostaje dużo czystsza niż po standardowym myciu Typ: Preparat gotowy do użycia Dostępne opakowania i ceny: 750ml - 22,90 zł pędzelek do aplikacji preparatu GRATIS ! 5L - 138,90 zł pędzelek do aplikacji preparatu oraz zapach Aruba (65ml) GRATIS ! pH preparatu: 7,30 – 7,80 Dozowanie: Spryskać mytą powierzchnię i poczekać do wystąpienia ww. reakcji chemicznej, a następnie spłukać strumieniem wody. Nie dopuścić do wyschnięcia preparatu na mytej powierzchni. Poniżej krótki filmik przedstawiający działanie preparatu RedNOX w praktyce: Schemat działania preparatu RedNOX
Gardor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Bardzo fajny produkt, używam go już od roku. Dzięki gęstej konsystencji fajnie leży na lakierze i nie spływa. Polecam 1 1
Dystrybutor ProElite Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam. Dziękujemy za miłe słowo. Widzę, że zna Pan szerokie zastosowanie tego produktu Tak jak Pan piszę, RedNOX świetnie sobie radzi z usuwaniem opiłków metalu z karoserii. Tak przygotowany lakier nadaje się do dalszej "obróbki" Pozdrawiamy !
Moderator Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 750ml - 19,90 zł dobra cena. Na sklepie jest jakiś % dla użytkowników KA ? Patryk skusiłeś mnie 1
Gardor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 @ProElite @Domel kiepskiego produktu bym nie polecał Znam nawet studia co używają tego produktu i są zadowolone. 1 1
Dystrybutor ProElite Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @Gardor @Domel RedNOX jest szeroko stosowany w wielu punktach auto detailingowych w całej Polsce Polecamy ! Co do rabatów dla forumowiczów to oferujemy: Rabat 10% czasowy - MT9PQP Rabat 10% bezterminowy - dołącz do newslettera (rabat dostaniesz na emial) Przy zakupie powyżej 150 zł wysyłka gratis Rabaty nie dotyczą produktów z grupy akcesoria Link do produktu: https://proelite.abstore.pl/mycie-felg-srodek-do-czyszczenia-felg-krwawa-felga-deironizer-rednox-750ml-,c34,p162,pl.html
paperson Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @Gardor czy zauważyłeś rdzawy nalot na śrubach, zaciskach, jarzmach hamulcowych po dłuższym stosowania Rednoxa? Mój ulubiony ADBL VL niestety fragmentarycznie wchodzi w reakcję z w/w elementami.
Moderator Domel Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 10 minut temu, paperson napisał: @Gardor czy zauważyłeś rdzawy nalot na śrubach, zaciskach, jarzmach hamulcowych po dłuższym stosowania Rednoxa? Mój ulubiony ADBL VL niestety fragmentarycznie wchodzi w reakcję z w/w elementami. U mnie wszystkie deironizery tak działają. Dlatego używam sporadycznie 1-2 na miesiąc. Za to regularnie używam "wheel cleanerów". Zamówiłem tego "CleaNOX" zobaczymy 1
paperson Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @Domel chyba czas przeprosić butelkę Excede Nie zwracałem na to uwagi do czasu doczyszczenia "na błysk" zacisków i jarzm hamulcowych przy wymianie klocków + tarcz. Teraz rdzawy nalot strasznie razi. Dodatkowo jest wgryziony na tyle, że szczotka druciana tego nie rusza.
Dystrybutor ProElite Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @paperson @Domel @Gardor Deironizery mają taką specyfikę. Naturalny proces utleniania będzie powodować mniejsze lub większe naloty po jakimś czasie. Musielibyśmy po każdym czyszczeniu impregnować newralgiczne elementy środkiem antykorozyjnym. Ten ciekawy wątek zwrócił uwagę na powszechny problem Kto wie może w odpowiedzi na potrzebę urodzi się z tego jakiś produkt Poniżej wstawiam link gdzie możecie zobaczyć efekty testu RedNOX - a z pełną fotorelacją http://motoryzacyjnyblog.pl/akcesoria/kosmetyki-samochodowe-proelite-test/ 2
paperson Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 @Gardor RedNOX rzeczywiście zapowiada się nieźle. Fajny trigger, jeszcze lepsza, żelowa konsystencja. @ProElite niebawem testy Waszych produktów Jestem dobrej myśli 1
Gardor Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 @paperson testuj i dawaj znać Daj mu tylko trochę popracować bo jak sam widzisz to żel. 1 1
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 @Domel u mnie w lokalnym sklepie 750ml za 29.99zl
Moderator Domel Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 8 minut temu, vangsta napisał: @Domel u mnie w lokalnym sklepie 750ml za 29.99zl już mam 1
Strus Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Ja go wczoraj na felgę wrzuciłem. Na jedną bo miałem testerek w tej małej butelce. Niestety nie miałem w co przelać więc aplikacja mocno utrudniona. Ale działa jak należy. Obecnie z deironów mam jeszcze tylko Q11 więc RedNOX poleciał też na felgę opsikaną wcześniej Q11. Q11 wpadł też na felgę która była zapoznana w całości z RedNOXem. I oba preparaty w drugiej turze coś tam jeszcze po sobie zebrały. Aplikacja bezdotykowa. 1
Dystrybutor ProElite Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @paperson Czekamy na Twoje spostrzeżenia Też jesteśmy dobrej myśli Jako gratis wrzuciliśmy również próbkę preparatu do usuwania plam oleju z kostki brukowej Oil Spoter, który jest jednym z najlepiej sprzedających się produktów w ofercie. Również polecamy sprawdzić. @Gardor Cenna uwaga Jest to żel i nie jest to przypadek 1
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 10 minut temu, ProElite napisał: do usuwania plam oleju z kostki brukowej, A z mocno wchłoniętym w kostkę, dressingiem do opon da sobie rade ? Bo właśnie mam kostkę do wyczyszczenia i szukam sprawdzonego produktu ;/
Dystrybutor ProElite Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @vangsta Cena producenta to 19,90 zł i taką mamy w swoim sklepie internetowym. Nie mamy wpływu na finalną cenę detaliczną, która ustalają sprzedawcy @Strus Dzięki za opinie ! Fajnie, że ci się sprawdziło Zachęcamy do nabycia pełnowymiarowej wersji z wygodnym aplikatorem
paperson Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @Domel przetestuję na starych plamach po przepracowanym oleju w garażu i dam znać. @vangsta zerknij na stronę @ProElite. Tam z ich 10% rabatem masz za 17,91 zł 2
Dystrybutor ProElite Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @Domel Godny zestaw nabyłeś W Twoim przypadku jako gratis wpadł wosk na morko Gloss Max. Szkoda, że nie Oil Spoter mielibyśmy szybki test na niestandardowej plamie Twoje zapytanie trafiło do naszego laboratorium. Czekamy na odpowiedz. Oil Spoter nie został stworzony do tego rodzaju zabrudzeń, ale może nas zaskoczyć Pamiętasz nazwę tego produktu, który ci nabrudził ?
robcok Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Testowałem na felgach Volvo V90 przy przebiegu ok13tys km, po RedNox srodek konkurencji (Vampire Liquid) nie miał prawie nic do poprawki 1
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 23 minuty temu, ProElite napisał: Pamiętasz nazwę tego produktu, który ci nabrudził ? na 90% Nigrin Performance Reifen-Glanz und -Pflege 1
Dystrybutor ProElite Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @robcok Tworząc ten preparat przyświecała nam dokładnie taka idea żeby nie było co poprawiać... "jak u szwagra na imieninach" Tak zupełnie poważnie to dziękujemy za opinie
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 5 godzin temu, ProElite napisał: Oil Spoter możecie założyć dedykowany temat o nim ? i pokazać jak tego używać. https://proelite.abstore.pl/usuwanie-plam-oleju-z-kostki,c72,pl.html 1
Dystrybutor ProElite Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Wszystkich zainteresowanych preparatem do usuwania plam oleju z kostki brukowej OIL SPOTER zapraszamy do wątku poświęconemu temu preparatowi Oil Spoter - preparat do usuwania plam oleju z kostki > pytania i odpowiedzi < 1
Rekomendowane odpowiedzi