mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 na buttera kłade Qd chemical guys pro detailer-oto efekt lakier praktycznie nie przygotowany poza glinką i lekkim muśnięciem ręcznym megsem UC
canta8 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Używasz wersji starej czy juz Butter Vintage?
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Używam Vintage http://www.sklep.car-spa.pl/Na-zewnatrz ... -p131.html dokładnie tak wygląda...a że spytam jaka różnica?
Chudek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 cześć Aktualnie kłade pete's 53 na swoje autko na którym też leży Ceramic Pro Light I tak się zastanawiam czy nie porzucic petego dla BW. Jak myślicie?
canta8 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Według producenta i ludzi poprawiono własciwoszi ochronne,ma bardziej mokry wygląd ,dodano filtry UV, poprawiono trwałosc. ja chwalę sobie ten wosk na lato,mam jeszcze trochę i dlatego wypytuję u nas w kraju gdzie mogę ,czy nowa wersja jest rzeczywiście lepsza. Auto Mario wyglada cacy. masz fotki całego samochodu?
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 porobię to wrzucę na razie jeszcze mam tylko taką : te same zestawienie butter wet wax + po jednym dniu Chemical Guys Pro detailer Dobrze razem grają a pro detailer podbija looka i kolor -razem maskują nawet jakieś tam niedociągnięcia lakieru typu małe swirle itp. Tak kropelkuje po 2 tygodniach i 4 myjniach Chudek Pete's jest twardym woskiem więc jest szansa że poleży dłużej na samochodzie
canta8 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Fajny wosk. ja mam lakier grey i metodą prób i błedow najlepsza paradobrana na lato to Butter oraz Spray and Gloss. Nie jest to trwałe ale w lecie być nie musi.za to jak wygląda!!!
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 właśnie też zastanawiałem się nad tym QD spray and gloss ale jakoś stwierdziłem że jak wosk mi pasi od CG to i QD od nich wezmę i nie żałuje
porter_sc Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 butter wet wax brudzi plastiki ? ciekawe jak by na niego nałożyć Sonaxa BSD czy by go nie osłaniał i długo by leżał albo odwrotnie i spłynął by migiem razem z butterem
mario704 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Nie mam pastików to ci nie powiem no poza klamkami-tam nie stwierdziłem
porter_sc Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Dobre te masełko ;-)) lekko brudzi plastiki ale jak się szybko wytrze to jest relax. Cyknięte na szybko
kita33 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Posiadam następujące cleanery Dodo Juice Lime Prime Zymol HD cleanse Prima Amigo Duragloss Squeaky Clean Który z nich dać pod Chemical Guys Butter Wet Wax?
Eidos71 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Posiadam następujące cleaneryDodo Juice Lime Prime Zymol HD cleanse Prima Amigo Duragloss Squeaky Clean Który z nich dać pod Chemical Guys Butter Wet Wax? Każdy będzie ok, jednak - jeżeli chodzi o "podkręcenie" efektu i jednoczesny brak problemów z procesem wypracowywania, ja postawiłbym na Prima Amigo...
Julian_cg Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 11 kwietnia smarowałem auto Butter Wet Wax Vintage, bez glinki, po myciu przetarłem ipa, później Prima Amigo i na to poszedł BWW.Efekt świetny, auto ma zaledwie 4 m-ce, więc nie glinkowałem. Samochód garażowany,od aplikacji 2 x myty na bezdotyku samą wodą, po myciu przetarty CG speed&wipe. Auto dalej wygląda bardzo dobrze, ale strasznie się kurzy, praktycznie można by co chwila chodzić wkoło i zbierać kurz. Zarówno z karoserii jak i z szyb (na szyby też poszedł BWW). Nie mam większego doświadczenia z detailingiem, ale praca z Prima Amigo dość przyjemna i łatwa, a nakładanie i polerowanie Butter Wet Wosku banalnie proste. Po weekendzie majowym znów będę powtarzał zabieg, to postaram się wrzucić jakieś fotki.
piteks Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 auto ma zaledwie 4 m-ce, więc nie glinkowałem Szkoda. Mógłbyś się zdziwić ile smoły jest na glince po takim okresie . Co do masełka, też mam obecnie u siebie na aucie. Ja kładłem na HDC, 2 tygodnie temu i jeszcze żyje . Następnym razem położę na Prima Amigo.
Julian_cg Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Glinki nie było ale prickbort poszedł i masz rację, że miejscami było sporo smoły.
mario704 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dziwne ja po roku praktycznie na glince nie miałem nic no ale często bardzo odwiedzam bezdotyk ale to zależy gdzie kto jeździ
menior Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dziwne ja po roku praktycznie na glince nie miałem nic no ale często bardzo odwiedzam bezdotyk ale to zależy gdzie kto jeździChyba spory wplyw tez ma czy auto garazowane Niedawno glinkowalem swoje BMW po roku czasu i szkoda glinki i czasu bo nie zebralo prawie nic,a jak sie wzielem za Clio zony co stoi pod chmurka to masakra i to zaledwie po 4 miesiacach Nie sadze by lakier Renault bardziej wchlanial brud od Bmw
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 U mnie po blokiem wozidło stoi
Julian_cg Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Po trzech tygodniach od aplikacji ButterWW, umyciu rękawicą, osuszeniu i przetrciu MF z QD, auto wyglądało tak. Przejechałem ok 2kkm i mam zamiar znów umyć i nałożyć kolejną warstwę bww, zobaczę jak to się będzie trzymać. Jakby nie patrzeć to nakładanie tego wosku trwa kilkanaście minut.
karacz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 Chyba się przekonałem co do niego, pozdrawiam Piteks Jeśli ktoś chciałby odsprzedać swój to chętnie przygarnę
piteks Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 Jeśli tylko nie zależy Ci na mega trwałości, to na pewno się nie zawiedziesz . Ja też Cię pozdrawiam .
kita33 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Czym najlepiej nakładać BWW? Aplikatorem gąbkowym zymol, megsa czy może aplikatorem z mikrofibry? A może maszynowo na czarnym padzie?
sliwinski404 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Ja kładę go maszynowo zielonym padem od royal waflowym
piteks Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Ja nakładałem aplikatorem gąbkowym i szło bezproblemowo
Rekomendowane odpowiedzi