SJake Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Koli_7, Niektórych past nie da się wypracować do końca. W znaczeniu "korekty" chodziło mi o pełny proces. Przy samym polerowaniu, patrząc iż przeciętny samochód ma 13 elementów/paneli. Na każdy element zużywam - statystycznie - na pojedynczy etap polerowania 0,5 mikrofibry statystycznie. W rzeczywistości przeciętnie 6 na cut, 6-7 na polish, 6 na finish, 3-4 na IPA, 1-2 zmywacz. 22-26 ręczników. Przy kolejnych rzeczach dochodzą fibry do: - cleanera (tu jest kilka bo fele maja osobne) - wosku (idzie co najmniej 1 na starcie, 2 na docierka i jeszcze osobna na felgi) - docierania dressingu, - fibry do szkła i pracy z pastami do szkła, - fibry do past do chromu, metalu, - fibry do czyszczenia wnętrza - fibry do dressing wnętrza - fibry do przecierania nadwyżek produktów ze skór jak i do samego czyszczenia - fibra do osuszania - fibra do kropek smoły - fibry do qd - szmatki bawełniane do NW Oczywiście można to wszystko zrobić dwoma podkoszulkami Zazwyczaj po jednym aucie MÓJ KOSZ na pranie cały zawalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Przy korektach to schodzi mi się z 60 fibr na auto i nie takich z pierwszej łapanki. Jeśli wiecie o co mi chodzi... To jak robisz jakaś ori czarną Hondę to pewnie ze 120 wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 SJake, te bawełniane do NW jakie to są konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Ja kręcę wyżymam a potem porządnie strzepuję i nic się z nimi nie dzieje oczywista oczywistość tylko że nie odnośnie do wszystkich fibr- przykład- grube fibry typu Profi Polish aka SV Micro Fluffy i podobne które mają przeszycia przez środek. Miałem pare razy przypadek że wykręcając fibre puściły szwy a jakoś nie przykładałem sporej siły- z nimi bym uważał, reszta wirowanie i nic się z fibrami nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 CHEMICAL GUYS szaro/zolta tez nie lubi wykrecania... jak daniels pisze wykrecajac mozna zrobic jej krzywde i lekko moja ucierpiala gubiac troche wloskow. Ale czlowiek uczy sie czasem na bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 SJake, te bawełniane do NW jakie to są konkretnie? ja używam taki kupowany w 5-pakach Są trwałe i dobrze docierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 i cena przystepna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktopus Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Przetestowałem dziś PROFI POLISH WASSER MAGNET ANTRACYT i mam mieszane uczucia Chyba będę dalej szukał, może WWL Tao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 mam mieszane uczuciatzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 ja używam taki kupowany w 5-pakach Są trwałe i dobrze docierają. A gdzie takie można nabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... g-795.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Pierwsze testy białego wafla z profi polish ,zapowiada się ciekawie,poza tym,że utrzymanie go kolorze nieskazitelności może być ciężkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz04 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU Ktoś używał tych MF do oszuszania karoseri? Czy może jednak lepszy będzie jan niezbędny do podłóg? Na początek mojej drogi z AD szukam jakichś tańszych alternatyw;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 30 Marca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 szukam jakichś tańszych alternatyw;) Bierz Fluffiego. Ta sciera co pokazales z tego co pamietam jest malo delikatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 http://allegro.pl/scierka-mikrofibra-waflowa-40x40-320g-do-myjni-i3089442486.html Ktoś używał tych MF do oszuszania karoseri? Czy może jednak lepszy będzie jan niezbędny do podłóg? Na początek mojej drogi z AD szukam jakichś tańszych alternatyw;) ja korzystalem kiedys z podobnej i one byly bardzo fajne do mycia okien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz04 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Bierz Fluffiego. Ta sciera co pokazales z tego co pamietam jest malo delikatna. Z tego co ostatnio czytam na forum to fluffy bardzo się zepsuł? ja korzystalem kiedys z podobnej i one byly bardzo fajne do mycia okien Do okien mam już janka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja mam Fluffiego i nie narzekam za ta cene Fakt na lepsze auta mam Wafel Flexipadsa chyba i w planie zakup czegos jeszcze fajniejszego do weekendowego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz04 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ten wafel to jednak dla mnie trochę za duży wydatek;) Wezmę fluffiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 kubik możesz powiedzieć coś więcej o tym białym waflu od profi polish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 atvmmz, użyłem 2auta pod rząd po przepłukaniu i w sumie,od tamtej pory go nie używałem,bo leży w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 kubik, Na chwile obecną mam wafel sonusa i jestem z niego średnio zadowolony. W planie mam zakup WWL Tao i któryś z wafli. Najbardziej jednak nurtuje mnie to czy wafle są w 100% procentach bezpieczne dla lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 czy wafle są w 100% procentach bezpieczne dla lakieru nie ma takiego ręcznika jeżeli nie wyciera się z głową- to chyba oczywiste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 daniels, Problem w tym, że chodzi o auta firmowe (różne osoby myją, osuszają). Sam jestem świeżakiem, a co dopiero mówić o kolegach z pracy W planach mam ręczne korekty (później maszyna) ale póki co chce się zaopatrzyć w dobre ręczniki do osuszania. Samochodów mamy kilka, a myte są często nie raz codziennie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Na chwile obecną mam wafel sonusa i jestem z niego średnio zadowolony. Co z nim jest wg Ciebie nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wycierałem sonusem i biały profipolish,bardzo porównywalne jak dla mnie A niestety,nie jestem w stanie powiedzieć jeszcze,jak reagują na zużycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi