damian Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ale pisząc posta w jakim temacie wypadałoby chociaż zapoznać się z nim chociaż w minimalnym stopniu. A już w DRUGIM poście tego tematu jest wyjaśnione dlaczego nie używamy ściągaczek. A wycieraczka działa na tej samej zasadzie. Popieram w 100% Wycieraczka myślę, że jeszcze gorszym moze być zagrożenie, bo przeważnie ludzie używają zużytych wycieraczek i nie patrzą jakie tam pióro jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paull Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A jak ześlizgnie się z palców to dopiero masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Czy ktoś już może skusił się na MICROFIBER MADNESS DRY ME CRAZY 64X42CM , ciekawi mnie czy łatwo się utrzymuje jej biały kolor po myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 ja korzystam ze wspomnianych tutaj w tym wątku Fluffy Dryerów, marka Showcarshine od Mariusza. Polecam, mam już trzy. Dlatego co by je prać w pralce i suszyć jednocześnie bo jak miałem jeden i wrzuciłem wraz z innymi MF to inne, np. te pięknie żółte zrobiły mi się zielone (na szczęście nadal spełniają swą rolę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Pany a jakie są zdania o Eurow Huge? Zniknął mi z pola widzenia FD i szukam jakiejś alternatywy. Ogólnie lecicie na dwa ręczniki? np FD do karoserii a janek do progów i innych brudniejszych miejsc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Przecież auto po myciu jest czyste Używam tylko Fluffy Dryer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Przecież auto po myciu jest czyste Używam tylko Fluffy Dryer oj tam oj tam Chodziło mi głównie o sam fakt jeden do całości, czy podział No też bym FD zanabył ale chwilowo nie ma chociaż podobno leci już z UK thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Czy ktoś już może skusił się na MICROFIBER MADNESS DRY ME CRAZY 64X42CM Dołączam do pytania, zastaniawiam się pomiędzy MICROFIBER MADNESS DRY ME CRAZY a Chemcial Guys Mammooth. Do tej pory miałem dwa Miracle Dryer, ale już się lekko wysłużyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 W chwili obecnej używam do osuszania zachwalany Fluffy Dryer, jest OK, ale jakiejś specjalnej rewelacji nie widzę. Przeglądając projekty Car-Spa widać, że wycierają Sonusem Blue Pearl, chyba takim: Wiecie, czym się on różni od Sonusa Blue Wonder Microfiber Drying Towel ("Waffle Weave") ? Takiego, jak na zdjęciu poniżej: Oraz najważniesze: Który jest lepszy i czy faktycznie są lepsze powiedzmy od Fluffy'ego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 A z takiego czegoś ktoś korzystał?? http://www.autokosmetyki.pl/turtle_wax_ ... 7daa307f11 Warto stosować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 wydaje mi się że nie warto, wystarczy mi cytat zastosowania przy pomocy irchy osuszyć pozostałe krople wody, zwracając szczególną uwagę na szklane powierzchnie.są lepsze metody na zagospodarowanie nawet 20zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 27 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 quadrifoglio, Jak na aucie nie ma wosku to rzeczywiście pomaga osuszyć. Kiedyś kupiłem ale mam jeszcze prawie całą butelkę. A teraz jak poznałem woski z mocnym odpychaniem wody to nie wiem kiedy go zużyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam. Zapytam, może ktoś będzie wiedział. Gdzie w Warszawie kupię od ręki ręczniki Fluffy Dryer? Znacie jakieś miejsca? Bo szukam i nigdzie nie mogę znaleźć a nie mam czasu czekan na przesyłkę bo potrzebuję ich na jutro. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 a próbowałeś uderzyć do Sebastiana ( Waxparadise ) , jest z Warszawy , może dogadasz się na odbiór własny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Co będzie najlepsze do osuszania z niżej podanych? - CG Fluffer 60/40 (mikrofibra), CG Super Towel 40/40, Shaggy 40/40 - Eurow Waffle 40/70 - Monster Shine Big Blue 60/40 (mikrofibra) - PB Mega-Plush 60/40. Co do rozmiaru to wygodniej się osusza 60/40 czy może 40/40? Obawiam się, że 40/40 może nie dać rady osuszyć kombiaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 kedar, Wg mnie żaden z tych co podałeś, najrozsądniejszym wyborem jest Fluffy Dryer 90x60. Ewentualnie za wyżaszą cenę Microfiber Madness (jakością nic ich nie pobije). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 jutro rano postaram się wrzucić porównanie większości popularnych fibr, przynajmniej wyglądowe...ale fluffer 60x90 jest chyba najrozsądniejszym wyborem cena/jakość [ Dodano: 31 Sierpień 2011, 10:13 ] takie małe porównanie zdjęciowe: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=127605#127605 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 ja wycieram Jan Niezbędny do podłóg pomarańczowy i sprawdza się całkiem nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 ja wycieram Jan Niezbędny do podłóg pomarańczowy i sprawdza się całkiem nieźle jak na cenę zakupu to jest niezły też go na razie używam ale jest to rozwiązanie tymczasowe i będę kupował inny chyba wybór padnie na Fluffy Dryer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 też używałem na początku Johny'ego ale po przejściu na Fluffy'ego nie żałuję, że go kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesblomb Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Ja do osuszania gabloty, używam Monster Shine Azur Waffel Dryer, a wygląda tak samo jak Sonus Blue Wonder Microfiber Drying Towel i myślę że to praktycznie te same produkty. W każdym razie ja od siebie bardzo polecam tego pierwszego mimo że nie miałem wcześniej do czynienia z produktami typu "high end". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axwell Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 a do wyciskania wody z MF jakie macie sposoby ? wykręcacie MF ? szczerze mówiąc nie wiem jak bezkonfliktowo pozbyć się wody z MF, czy wykręcanie działą na nie destrukcyjnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Axwell, jest taki delikatny sposob na odcisniecie wody z delikatnych tkanin (glownie do delikatnych, podatnych na rozciaganie tkanin/welny): na suchym reczniku frotte (np. kapielowym) kladziesz mokra tkanine i przykrywasz ja pozostala czescia recznika. Zwijasz to potem ciasno! w rulonik (jak zwijany nalesnik) i wykrecasz i wygniatasz. Opakowanie z recznika frotte nie pozwala na rozciagniecie i deformacje tkaniny i doskonale wchlania wode. Po rozpakowaniu tkanina jest dokladnie odsaczona. Nalezy je potem strzepnac (aby podniesc "sprasowane" wlokna) i wysuszyc do konca. Dziala nawet na najdelikatniejszych swetrach i moim mikrofibrom dotychczas nie zaszkodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axwell Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 a co w momencie kiedy sciagamy wodę z auta a MF jest już nasączona wodą.. też zawijamy w naleśnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 w zasadzie mozna miec ze soba rezerwowy recznik frotte ale przy normalnej wielkosci auta recznik to osuszania nie powiniem byc az tak mokry aby kapala z niego woda... Takie "wykrecanie" pozostawia tkanine "lekko wilgotna" ale gotowa na zebranie pozostalych kropel. Moze warto miec cos jeszcze ze soba "na dotarcie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi