Jump to content

Sealant Na Mokro

Recommended Posts

Czy ktoś stosował i jakie macie opinie na temat tzw.sealentow na mokro typu Car pro hydro2,Bouncers BO,DJ FA itd. Bardzo modne na zagranicznych forach a u nas mało znane :oczy taki typ zabezpieczenia może konkurować z tradycyjnymi I faktycznie to może leżeć i 4-5 miesięcy :o

Ja przetestowałem DJ FA, SG WP i Gyeon Wet Coat.

Stosuję drugą zimę i nie ma dla mnie lepszego produktu na zimę.

Banalna aplikacja i moim zdaniem idealne rozwiązanie na bezdotyk w okresie zimowym.

Żywotność okresliłbym na max 2 miesiące. Tyle czasu siedziały mi te produkty na dołach drzwi. Na pozostałych panelach auta utrzymują się zdecydowanie dłużej.

Jeśli miałbym pogrupować je według mojej oceny to:

1. SG WP - najlepsze w mojej ocenie podbicie blasku

2. Gyeon WC

3. DJ FA

P.S Zabezpieczyłem lakier SG WP i na drugi dzień pojechałem do serwisu. Po naprawie mimo mojej prośby ,żeby nie myli auta w myjni i tak chcieli go umyć. Wyszedł do mnie doradca serwisowy i zapytał czym zabezpieczyłem auto ,bo jak chłopaki zaczeli nakładać chemię to wszystko im spływało. No i zaczeła się seria pytań co to za powłoka :D

• Dziękuję 1

Czy sądzisz że zabezpieczenie jakie dają przez te 2 miesiące może być porównywalna z takim jakie daje np.Fusso/Colli itd? Aplikacja jest faktycznie tak banalna,psikasz na całe auto mokre i splukujesz czy czy lepiej podzielić auto na części?

@menior 

Myślę, że  protekcja jest na poziomie Coli lub Fusso

Aplikacja bajeczka spryskujesz całe auto i spłukujesz wodą pod wysokim ciśnieniem. Ważne jest,żeby nie dopuszczać do wysychania produktu po aplikacji ,ponieważ mogą pozostać zacieki (ja nigdy nie miałem). Zimą spryskuję całe auto i spłukuję , a latem dzielę sobie aplikację na dwie serie. W okresie letnim jak nie mam czasu na zabawę ,a potrzebuję szybko zabezpieczyć auto to sięgam po SG.

IMG_1272 (1).JPG

Jakość może nie najlepsza bo zdjęcie robione tel, ale tak wygląda po SG 

• Lubię to 1

Ja stosowałem jako główne zabezpieczenie karoserii i felg. Dodatkowo świetnie zabezpiecza plastyki zewnętrzne. Produkt naprawdę wart uwagi. 

Produkt dla leniwych jak ja to nazywam:D

@paperson 

Nie. SSW czeka na aplikację wiosenną. 

Sealanty na mokro to powłoki na bazie krzemu i z czystej ciekawości połączę te dwa produkty

• Okay 1

1 minutę temu, Berd napisał:

Ja stosowałem jako główne zabezpieczenie karoserii i felg. Dodatkowo świetnie zabezpiecza plastyki zewnętrzne. Produkt naprawdę wart uwagi. 

Produkt dla leniwych jak ja to nazywam:D

Faktycznie bardzo popularny na włoskim forum detailngowyn a Włosi wiadomo lenie:D ja preferuję klasyczne zabezpieczenia ale warto mieć i takie w arsenale do szybkich akcji :D

• Okay 1

6 minut temu, Berd napisał:

@menior 

Jesteś czasem w Polsce? Mogę wysłać do Ciebie próbkę Gyeona WC na testy

Owszem bywam i robię wtedy zakupy detailerskie:mrgreen: ale najbliższa wizyta dopiero latem :huh: w każdym razie dla próby i tak chce kupić Bouncers BJ cieszy się tu dobra opinia 

• Okay 1

Ja na tą zimę kupilem właśnie SG WP i SSW, ale nawet czasu nie miałem użyć, leżą w szafie. Jedyne co to kilka razy użyłem SG pre wash, mogłem w sumie wtedy machać tego wet protectora, ale czas gonił.

Może w tym tygodniu się wybiorę i zdam relację.

• Okay 1

@menior również możesz rozważyć opcje Koch Chemie Protector Wax

Jest kilka filmów na yt z nim i naprawdę daje niesamowity zrzut wody/kropelkowanie.
Jest meega skoncentrowany i jak producent podaje:

Zabezpieczenie 1:100
Osuszanie 1:200, a nawet 1:500

Z jednej butelki 1l dostajemy 100L wosku na mokro = dożywicie na 3 pokolenia ;D

• Lubię to 2

• 3 weeks later...
W dniu 21.03.2018 o 09:25, Grzechu23 napisał:

@menior również możesz rozważyć opcje Koch Chemie Protector Wax

Jest kilka filmów na yt z nim i naprawdę daje niesamowity zrzut wody/kropelkowanie.
Jest meega skoncentrowany i jak producent podaje:

Zabezpieczenie 1:100
Osuszanie 1:200, a nawet 1:500

Z jednej butelki 1l dostajemy 100L wosku na mokro = dożywicie na 3 pokolenia ;D

Właśnie też zastanawiam się nad tym produktem, ciekawe jak on się ma do SG WP ... :o

Jeszcze jedno zasadnicze pytanie, czy można nanosić owe produkty na już wcześniej zaaplikowaną powłokę czy też wosk naturalny jak i sealent? 

Ja będę miał w środę... Jeśli mogę się tak głośno chwalic

Ciekawe jak się sprawdza przy niskich temperaturach..

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka