Jump to content

Małe purchle pod klapą bagażnika - naprawa

Recommended Posts

Zauważyłem kilka małych purchli widocznych dopiero po otwarciu klapy bagażnika. Musiał się w tym miejscu jakoś uszkodzić lakier, bo cała reszta nadwozia jest zdrowa. Jak zima trochę odpuści to chciałbym się tym zająć, by się to dalej nie rozrastało. Czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki od czego zacząć czy lepiej dać komuś ogarniętemu do zrobienia?

IMG_20180303_163848.jpg IMG_20180303_163903.jpg 

• Moderator

Ja osobiscie bym tego nie ruszał póki nie pękną. Ale to moje zdanie. Niech sie wypowiedza inni doświadczeni użytkownicy.

Ja to bym jednak zaczął interweniować najszybciej jak się da jeśli chcesz autkiem pojeździć dłużej, lepsza mała zaprawka niż po paru latach interwencja blacharska. Na początek zacząłbym od wytypowania sprawcy od czego to się pojawiło, aby uniknąć tego w przyszłości. Takie rzeczy można zrobić śmiało samemu, wystarczy odrobina samozaparcia cierpliwości i będziesz pan zadowolony !

• Lubię to 1

@Chacal 

Po tych fotkach nie mam pewności czy to jest rdza. Może to być jakiś syf polakierowany. Ja w poprzednim samochodzie miałem podobne boby. Nic z tym nie robiłem ,a one przez 10 lat nie powiększały się. Obserwuj, a póki co nic z tym nie rób.

Wymyć to, sprawdzić realny zakres i zabezpieczyć. Sądzę, że nie musi być pięknie, byle było dokładnie i skutecznie.

Ja zawsze jak coś takiego zauważę, to działam, żeby potem nie płakać. :)

OK, dzięki za porady :)

@Berd Wrzucę lepsze zdjęcia w normalnym świetle, LED z komórki faktycznie jakością nie grzeszy.

@Michał126 nie musi być pięknie, zwłaszcza że to miejsce jest z zewnątrz przy zamkniętej klapie bagażnika zupełnie niewidoczne.