Chacal Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Zauważyłem kilka małych purchli widocznych dopiero po otwarciu klapy bagażnika. Musiał się w tym miejscu jakoś uszkodzić lakier, bo cała reszta nadwozia jest zdrowa. Jak zima trochę odpuści to chciałbym się tym zająć, by się to dalej nie rozrastało. Czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki od czego zacząć czy lepiej dać komuś ogarniętemu do zrobienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted March 3, 2018 Moderator Report Share Posted March 3, 2018 Szczerze ? "nie rusz gówna bo zacznie śmierdzieć" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chacal Posted March 3, 2018 Author Report Share Posted March 3, 2018 Czyli nie przejmować się i jeździć dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted March 3, 2018 Moderator Report Share Posted March 3, 2018 Ja osobiscie bym tego nie ruszał póki nie pękną. Ale to moje zdanie. Niech sie wypowiedza inni doświadczeni użytkownicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietrek Posted March 5, 2018 Report Share Posted March 5, 2018 Ja tez bym nie ruszał na razie tylko po obserwował,jeśli zacznie się w jakimś nie długim czasie powiększać to wtedy coś działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrsjackdan Posted March 5, 2018 Report Share Posted March 5, 2018 Ja to bym jednak zaczął interweniować najszybciej jak się da jeśli chcesz autkiem pojeździć dłużej, lepsza mała zaprawka niż po paru latach interwencja blacharska. Na początek zacząłbym od wytypowania sprawcy od czego to się pojawiło, aby uniknąć tego w przyszłości. Takie rzeczy można zrobić śmiało samemu, wystarczy odrobina samozaparcia cierpliwości i będziesz pan zadowolony ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkom Posted March 5, 2018 Report Share Posted March 5, 2018 Bierz się za to jak najszybciej. Przecież to rdza, a ona nigdy się nie cofa. Teraz to zrobisz za parę złotych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berd Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 @Chacal Po tych fotkach nie mam pewności czy to jest rdza. Może to być jakiś syf polakierowany. Ja w poprzednim samochodzie miałem podobne boby. Nic z tym nie robiłem ,a one przez 10 lat nie powiększały się. Obserwuj, a póki co nic z tym nie rób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał126 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Wymyć to, sprawdzić realny zakres i zabezpieczyć. Sądzę, że nie musi być pięknie, byle było dokładnie i skutecznie. Ja zawsze jak coś takiego zauważę, to działam, żeby potem nie płakać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chacal Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 OK, dzięki za porady @Berd Wrzucę lepsze zdjęcia w normalnym świetle, LED z komórki faktycznie jakością nie grzeszy. @Michał126 nie musi być pięknie, zwłaszcza że to miejsce jest z zewnątrz przy zamkniętej klapie bagażnika zupełnie niewidoczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts