Jump to content

Work Stuff Detailing Brush ALBINO

Gesiu_15

Recommended Posts

Cześć ;)

Z racji wczorajszych zakupów zakupiłem nowość od @Good Stuff czyli pędzelek ALBINO ;) Postanowiłem się podzielić wrażeniami ;)

OPIS PRODUCENTA :

Cytat

Work Stuff Albin Detailing Brushes - Seria detailingowych pędzelków wysokiej jakości do użytku wewnątrz i na zewnątrz auta. Wyjątkowo delikatne i puszyste na końcach włosie sprawia, że jest to naszym zdaniem jeden z najdelikatniejszych pędzelków dla detailerów.

Rozmiar 30mm

Główne cechy:

Wysoka jakość

Plastikowa skuwka

Bardzo gęste i delikatne włosie

Pełny, podwójnie lakierowany trzonek

Jestem pod ogromnym wrażeniem jak ten pędzelek wygląda . Design naprawdę świetny , dopracowany każdy szczegół . Albino posiada białe bardzo delikatne włosie ;) Ogółem biorąc tak delikatnego pędzelka z włosiem nie miałem nigdy w swoim arsenale . :wub: Duże widoczne logo producenta , lakierowany trzonek :good:

DSC_0216.jpg

DSC_0217.jpg

DSC_0218.jpg

DSC_0220.jpg

DSC_0221.jpg

Małe porównanie ze zwykłym Detailing Brush :) Widać że pędzle niczym się nie różnią . Różnica jest we włosiu . Albinos ma krótsze o 0,5 cm i bardziej delikatniejsze :good:

DSC_0222.jpg

DSC_0223.jpg

DSC_0224.jpg

DSC_0225.jpg

DSC_0226.jpg

DSC_0227.jpg

DSC_0228.jpg

Przejdźmy do testu właściwego ;) Postanowiłem przetestować pędzelek z Deironizerem . Świetna kultura pracy , ładnie pędzelek leży w dłoni . Po umyciu pędzelek wygląda jak nowy :D Z włosia się nie zrobiła miotła ;) Zobaczymy co w poźniejszym czasie ale jest boskooo :good:

DSC_0229.jpg

DSC_0230.jpg

DSC_0231.jpg

DSC_0232.jpg

Tu cała rodzinka w komplecie :D No niby to tylko pędzelki ale mają to "coś" w sobie :wub:

DSC_0187.jpg

Podsumowanie :

Pędzelek ALBINO zrobił na mnie mega ogromne wrażenie . Bardzo miękkie delikatne włosie :good: Każdy szczegół jest dopracowany na maksa :) W porównaniu do pędzli konkurencji @Good Stuff zrobiło coś naprawdę świetnego :good:Da się ? Widać że da ;) Oby tak dalej :)

Brawo Panowie za kawał dobrej roboty :good:

• Lubię to 5
  • Dziękuję 2
  • Super 2
  • Okay 5

Fajnie przeprowadzony test ;) 
U mnie również od razu po premierze udało się zakupić ALBINO (tez 30 mm) i to z promo -20% :D 
W poniedziałek/wtorek będzie u mnie to dodam coś od siebie w temacie

• Administrator

Jestem nieusatysfakcjonowany tą prezentacją. Spodziewałem się testu.
Fakt "działania" pędzelka jest niezaprzeczalny ale daję głowę, że pędzelek z tesco za 90 groszy tak samo domyje felgę.
Albino jest wysoce delikatnym pędzlem. Najdelikatniejszym jaki do tej pory trzymałem w dłoniach. 
W założeniu WorkStuff (jeśli się mylę to proszę o karę chłosty) było stworzenie pędzla do zadań specjalnych. Czyszczenie lakieru po korekcie, piano we wnętrzu auta, najbardziej delikatne elementy naszych ukochanych pieszczochów. Używanie pędzelka z ultramiękkim włosiem do czyszczenia zapuszczonych felg to profanacja.
Albino jest stworzony do tego by "łechtać" najdelikatniejsze detale. Ma on pieścić nasze piano.
@Gesiu_15 nie obraź się ale nie taką rolę powinien spełniać piękny Albino o delikatnym pierzu.

• Lubię to 4

• Dystrybutor

@AreK Początkowym założeniem przy tym pędzelku było stworzenie pomocnika do naprawdę brudnej roboty. Coś na wzór pędzleków syntetycznych marki VP.

Mieliśmy mały problem ze znalezieniem odpowiedniego materiału do tych pędzleków. W międzyczasie dostaliśmy kilka próbek z włosiem, które znajduje się w finalnej wersji ALBINO. Jak to w życiu bywa nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Skończyliśmy myśleć o KOPII a o stworzeniu wyjątkowego pędzelka jakim niewątpliwie jest ALBINO ;)

Ciężko jednoznacznie go zaszufladkować. Jest bardzo delikatny i na pierwszy rzut oka szkoda go do brudnej roboty ale myślę ,że nic nie stoi na przeszkodzie żeby zamiennie pojawiał się w różnych zadaniach dookoła auta. A decyzja będzie należeć do właściciela :) 

Nas ALBINO urzekł i wiemy ,że zrobi to również z użytkownikami :)

No i chyba najważniejsza dla nas jako firmy z ambitnymi planami rzecz , mamy w ofercie coś czego nie ma nikt, czyli najdelikatniejszy pędzelek detailingowy :D

• Administrator

Ok zgadzam się i czuję skruchę. Chciałbym jednak podkreślić jego wyjątkowy atut jakim jest delikatność. W moim arsenale, akcesoria mają swoje przeznaczenie. Jedne są do felg, inne do lakieru a te wyjątkowe do zadań specjalnych. W ostatniej grupie jest ALBINO. 

• Lubię to 3

@AreK nie mam Piano i moim założeniem było kupić Albinosa właśnie do felg. Czemu? Że względu na syntetyczne włosie. Mam pewność że będzie mi długo służył. Każdy kupuje sobie i używa do czego chce :D

• Lubię to 1

• Administrator

Będziecie zadowoleni z wyboru. ALBINO również spełni swoje zadanie ale raczej do bieżącej pielęgnacji felg.