Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?

Musisz poczekać aż pogoda się poprawi, bo o ile Cure mam nawet kawałek maski zrobione, to Reload jeszcze nawet zafoliowany ;)

PS: własnie pada to białe gó...o z nieba :zly:

Opublikowano

Bardziej chodzi o

Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?

Musisz poczekać aż pogoda się poprawi, bo o ile Cure mam nawet kawałek maski zrobione, to Reload jeszcze

nawet zafoliowany ;)

PS: własnie pada to białe gó...o z nieba :zly:

Cure używam i jest zaj....

Pytam bo przez zimę trzeba zrobić zapasy :D

• Moderator
Opublikowano
Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?Co da lepszy efekt (szklistość,przyciemnienie i lepsze odpychanie wody no u trwałość na jałowym lakierze)

W moich oczach to dokładnie ten sam produkt :) Lub super-hiper bardzo zbliżony. Używam ich zamiennie i nie widzę różnicy...

Opublikowano
Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?Co da lepszy efekt (szklistość,przyciemnienie i lepsze odpychanie wody no u trwałość na jałowym lakierze)

W moich oczach to dokładnie ten sam produkt :) Lub super-hiper bardzo zbliżony. Używam ich zamiennie i nie widzę różnicy...

Krd a masz odczucia któryś ma przewagę nad którymś?

Z Cure jestem mega zadowolony i powiedziałbym ze daje lepszy efekt niż nie jeden wosk

Opublikowano

nie chce mi się teraz przeszukiwać całego tematu, ale na pewno tu było zdjęcie Cure vs Reload i Reload dawał wyraźnie lepsze przyciemnienie ;)

cheers,

Art

Opublikowano

Krd a masz odczucia któryś ma przewagę nad którymś?

Z Cure jestem mega zadowolony i powiedziałbym ze daje lepszy efekt niż nie jeden wosk

Krd czytałem bardzo dokładnie twój post :o

:good:

Opublikowano

Dodane po 2 minutach 2 sekundach:

Na powłoki i nie tylko świetnie się sprawdza DG#931 w proporcjach na QD.Przy okazji oczyścisz autko bez rysowania z fantastycznym zapachem.Stosuje non stop i sąsiedzi na garażach kukają z zazdrością, jak on to robi, że auto ma cały czas jak świeżo malowane a nie używa wody. :D

Jak na czyściutki lakier po myciu - DG#951.Zero wysiłku efekt cycuś.BSD, Finale, DG#921, Finish Kare 425, Pro Detailer, Anti-Static Finish Restorer, Last Touch, SG Almond i Reload wymiękają.

Opublikowano

Ale panowie , 951 to nie jest QD ! do jasnej ciasnej . To jest QW i tak należy go stosować . Na pewno nie ma startów do Reload-a jeżeli chodzi o wygląd i przede wszystkim trwałość . ( chociaż Reload to też nie QD ) . 951 w obecnych warunkach to dobra alternatywa na wspomaganie już wcześniej nałożonego wosku , można go nakładać w niskich temperaturach.

Opublikowano
Na powłoki i nie tylko świetnie się sprawdza DG#931 w proporcjach na QD.Przy okazji oczyścisz autko bez rysowania z fantastycznym zapachem.Stosuje non stop i sąsiedzi na garażach kukają z zazdrością, jak on to robi, że auto ma cały czas jak świeżo malowane a nie używa wody

Dokładnie, żony Punciak czysty non-stop, ale ona tylko po mieście jeździ. Do szybkiego odświeżenia bardzo dobry produkt.

Opublikowano
O jakiej proporcji mówicie mając na myśli stosowanie DG 931 jako QD?

roztwór z 90ml szamponu i 470ml wody

Opublikowano
O jakiej proporcji mówicie mając na myśli stosowanie DG 931 jako QD?

To nie jest aż takie trudne do poszukania w google ...

"

Produkt może także zostać użyty do stworzenia quick detailera. Należy stworzyć roztwór z 90ml szamponu i 470ml wody."