Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki QD polecacie do osuszania po myciu?

Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer

a mi si eDG951 konczy i juz go nie kupię, szukam czegoś co bedzie mialo lepszy blask.

Optimum Car Wax

Opublikowano

Ma_rcin, a miałeś inne lub porównanie z innymi ? :kox: bo to że wszystko z optimum kupiłeś to nawet kiedyś się tu gdzieś chwaliłeś

Opublikowano

mario704, Hehe owszem mialelm, do tej pory uzywalem :

FK 425

DG 951

Megs Gold Class QD

Megs Gold Class QW

ADS NGPS - bardzo swietny produkt ale drogi no i to nie jest QD uzywalem go rozcienczonego z wode destylowana 1:2

Chemical guys Speed wipe

Soft Fuuso hand spray

I jeszcze kilka innych po drodze sie trafilo. Co prawda nie wszystkie produkty powyzej to typowe QD ale z racji ze uzywam po myciu auta, podciagnalem je do tej kategorii. Jak dla mnie OPT w porownaniu z powyzszymi dziecinnie latwo sie aplikuje, daja naprawde dobry efekt wizualny ( w moim przypadku jest to czarny - fajna glebia i polysk) i co wazne w tych produktach tak jak juz pisalem malym nakladem pracy uzyskujemy przyzwoity look. ;)

Opublikowano

ktoś ma porównanie jak wypadają megsowe Gold class QW i QD z wersjami Ultimate ? czytalem na jakiejś amerykańskiej stronie opinie o QW i twierdzą że jest lepszy niż dotychczasowy

Opublikowano
Misior1993, robiłeś już miksturę z BSD, o której była mowa powyżej ?

Zastanawiam się nad takimi składnikami: Finale 60ml, BSD 30ml, SG Beads Spray 10ml. Chyba spróbuję by wspomagać 476 :o

Jak obiecałem tak robię czyli odpowiadam.

Dziś pomieszałem BSD i FK w stosunku 30:70 i na moje oko mieszanka minimalnie lepiej sie dociera od samego czystego FK.

Sliskość i połysk na tym samym poziome ;)

A i praca z fibrą >500g :)

Opublikowano
ktoś ma porównanie jak wypadają megsowe Gold class QW i QD z wersjami Ultimate ? czytalem na jakiejś amerykańskiej stronie opinie o QW i twierdzą że jest lepszy niż dotychczasowy

Dziś używałem QW Z serii ultimate. Łatwo się rozprowadza i szybko uzyskuje efekt. Jak z odpychaniem tego jeszcze nie wiem. Ogólnie jak ktoś szybko chce uzyskać głębię na czarnym kolorze to myślę że warto

Opublikowano

ok, zdaj relacje jak zrzuca wode (stary dobry Ultimate robił to kosmicznie) i ciekawe jak długo, używałeś UQW ? ten daje troche taki plastikowy look, co z czasem przestało mi sie podobać i ciekaw jestem czy wersja z carnauba robi jakąś róznice w wyglądzie

Opublikowano

Zawsze w przeliczeniu większe opakowanie wychodzi taniej, nie wiem skąd te zdziwienie :kox:

Morning Dew mogę polecić, tylko trochę trzeba podocierać.

Opublikowano
Morning Dew mogę polecić, tylko trochę trzeba podocierać.

W takiej temperaturze jak teraz to prawda, trzeba się trochę bardziej namachać niż latem. :D

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Dziś pierwszy raz przeleciałem auto UQD odkąd na aucie mam inny wosk niż wcześniej. Strasznie ciężko mi się nim pracowało, na aucie zostawały smugi które zeszły dopiero wtedy jak przeleciałem mokrym ręcznikiem którym wcześniej suszyłem auto. Wosk jaki jest położony to Zymol Concours. Wcześniej miałem inny wosk i tego problemu nie było.

Jaka może być przyczyna? UQD ściera mi Concours? Chłodna i wilgotna pogoda? Wcześniej miałem syntetyczny wosk, a teraz jest naturalny?

Z góry dzięki za odp.

Opublikowano
Czy CHEMICAL GUYS PRO DETAILER rozrabia sie w jakims stopniu z wodą? bo coś mi sie o uszy obiło

Ja go nie rozrabiam bo i po co-stracisz na efekcie i tyle :)

Opublikowano

Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?Co da lepszy efekt (szklistość,przyciemnienie i lepsze odpychanie wody no u trwałość na jałowym lakierze)