Misior1993 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2015 Może jakieś zdjęcia po użyciu różnych QD? jak oczywiście pozwolą na to warunki Cieżko będzie tą rożnice uchwycic aparatem ale jak sie uda to czemu by nie
Ma_rcin Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2015 Jaki QD polecacie do osuszania po myciu? Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer a mi si eDG951 konczy i juz go nie kupię, szukam czegoś co bedzie mialo lepszy blask. Optimum Car Wax
mario704 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2015 Ma_rcin, a miałeś inne lub porównanie z innymi ? bo to że wszystko z optimum kupiłeś to nawet kiedyś się tu gdzieś chwaliłeś
Ma_rcin Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 mario704, Hehe owszem mialelm, do tej pory uzywalem : FK 425 DG 951 Megs Gold Class QD Megs Gold Class QW ADS NGPS - bardzo swietny produkt ale drogi no i to nie jest QD uzywalem go rozcienczonego z wode destylowana 1:2 Chemical guys Speed wipe Soft Fuuso hand spray I jeszcze kilka innych po drodze sie trafilo. Co prawda nie wszystkie produkty powyzej to typowe QD ale z racji ze uzywam po myciu auta, podciagnalem je do tej kategorii. Jak dla mnie OPT w porownaniu z powyzszymi dziecinnie latwo sie aplikuje, daja naprawde dobry efekt wizualny ( w moim przypadku jest to czarny - fajna glebia i polysk) i co wazne w tych produktach tak jak juz pisalem malym nakladem pracy uzyskujemy przyzwoity look.
3echo Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Potwierdzam OPT to fajne produkty.
W1Michal Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 ktoś ma porównanie jak wypadają megsowe Gold class QW i QD z wersjami Ultimate ? czytalem na jakiejś amerykańskiej stronie opinie o QW i twierdzą że jest lepszy niż dotychczasowy
Misior1993 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Misior1993, robiłeś już miksturę z BSD, o której była mowa powyżej ?Zastanawiam się nad takimi składnikami: Finale 60ml, BSD 30ml, SG Beads Spray 10ml. Chyba spróbuję by wspomagać 476 Jak obiecałem tak robię czyli odpowiadam. Dziś pomieszałem BSD i FK w stosunku 30:70 i na moje oko mieszanka minimalnie lepiej sie dociera od samego czystego FK. Sliskość i połysk na tym samym poziome A i praca z fibrą >500g
Dawidwml Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 ktoś ma porównanie jak wypadają megsowe Gold class QW i QD z wersjami Ultimate ? czytalem na jakiejś amerykańskiej stronie opinie o QW i twierdzą że jest lepszy niż dotychczasowy Dziś używałem QW Z serii ultimate. Łatwo się rozprowadza i szybko uzyskuje efekt. Jak z odpychaniem tego jeszcze nie wiem. Ogólnie jak ktoś szybko chce uzyskać głębię na czarnym kolorze to myślę że warto
W1Michal Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 ok, zdaj relacje jak zrzuca wode (stary dobry Ultimate robił to kosmicznie) i ciekawe jak długo, używałeś UQW ? ten daje troche taki plastikowy look, co z czasem przestało mi sie podobać i ciekaw jestem czy wersja z carnauba robi jakąś róznice w wyglądzie
Mikua Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Czy CHEMICAL GUYS PRO DETAILER rozrabia sie w jakims stopniu z wodą? bo coś mi sie o uszy obiło
Ma_rcin Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 używałem QW na czarnym daję radę, poniżej foto mojej byłej Alfy po szybkim odświeżeniu Gold Class QW
jedrek1980 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Jaki QD polecilibyscie aby miał podobne działanie ja Geyon Cure tzn.tak przyciemniał lakier i odpychał wode
/miodu/ Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Angelwax QED, ADS Nano gloss sealant Pierwszy łatwiutki w użyciu, drugi może nie jest do końca QD, ale lakier przyciemnia doskonale. Lepiej od Gyeon Cure
jedrek1980 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Orientuje sie moze ktos czy mozna kupic opakowania 100-250 ml ADS Nano gloss sealant tak aby wypróbować a może ma ktoś na odsprzedanie
powalla Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 250 ml ADS Nano gloss sealant Mówisz i masz > http://mrcleaner.pl/artdeshine-nano-glo ... p3096.html
jedrek1980 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 to już lepiej opłaca się kupić 500ml 139 zl
cannonn Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Zawsze w przeliczeniu większe opakowanie wychodzi taniej, nie wiem skąd te zdziwienie Morning Dew mogę polecić, tylko trochę trzeba podocierać.
KapselK Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Morning Dew mogę polecić, tylko trochę trzeba podocierać. W takiej temperaturze jak teraz to prawda, trzeba się trochę bardziej namachać niż latem.
Mldlbn Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Cześć wszystkim. Dziś pierwszy raz przeleciałem auto UQD odkąd na aucie mam inny wosk niż wcześniej. Strasznie ciężko mi się nim pracowało, na aucie zostawały smugi które zeszły dopiero wtedy jak przeleciałem mokrym ręcznikiem którym wcześniej suszyłem auto. Wosk jaki jest położony to Zymol Concours. Wcześniej miałem inny wosk i tego problemu nie było. Jaka może być przyczyna? UQD ściera mi Concours? Chłodna i wilgotna pogoda? Wcześniej miałem syntetyczny wosk, a teraz jest naturalny? Z góry dzięki za odp.
mario704 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Czy CHEMICAL GUYS PRO DETAILER rozrabia sie w jakims stopniu z wodą? bo coś mi sie o uszy obiło Ja go nie rozrabiam bo i po co-stracisz na efekcie i tyle
maciek-drummer Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 W sobotę zrobiłem miksturę: 50 ml Finale, 20 ml BSD, 10 ml SG Beads Spray Wax Jak dla mnie efekt miazga, wszystko to co lubię: przyciemnienie, szklistość, kropelki.
grzes12 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Jakieś opinie o Adbl qd1? Zastanawiam się nad nim
powalla Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Jakieś opinie o Adbl qd1? viewtopic.php?f=192&t=25040&view=unread#unread viewtopic.php?p=607583#p607583
jedrek1980 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Ma ktoś porównanie GYEON CURE a CAR PRO CQUARTZ RELOAD?Co da lepszy efekt (szklistość,przyciemnienie i lepsze odpychanie wody no u trwałość na jałowym lakierze)
Rekomendowane odpowiedzi