Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pro detailer leży nieco krócej ale poza głębią daje lepszy połysk i lepiej się z nim pracuje moim zdaniem a czynność tą umila łatwe docieranie i bajeczny zapach gumy balonowej :good: za to morning dew ma więcej wosku w sobie ..coś za coś.

Będziesz zadowolony z Pro detailera

Opublikowano
Skończyłem Finale i jestem bardziej zadowolony z DG.

To zupełnie jak ja :) Nie wiem skąd opinie, że daje słaby look, ale jak dla mnie to daje jeden z lepszych :) A aplikacja bajka. Nie trzeba nawet nic docierać.

Opublikowano

cannonn, Ja od jakiegoś czasu używam do osuszania Megsowego Last Touch rozrobionego z wodą demi. 1:2. Zero problemów z zaciekami czy podobnymi rzeczami.

Opublikowano

Gyeon Cure - ma jakieś specajlne wymogi ? typu nie tzryma sie z syntetykami lub czym kolwiek? czy mozna kałąść go od tak sobie? w końcu to qd...

Opublikowano

Nie wiem, nie kładłem go nigdy na woski. Zawsze albo na powłokę albo goły lakier.

Na FK polecam QD FK ten różowy, który też robi dobrą robotę.

Opublikowano

FK425 nadaje wiecej blasku, tak uwazam. Bardziej przyciemnia raczej DG#951

Nie pisałem,ze nie jestem zadowolony tylko szukam czegoś co da mi wiekszy blask, szklistość lakieru :)

Opublikowano
Cure to nie QD tylko spray sealant. Praca nim jest bardziej wymagająca ale i efekt inny.

Nie zauważyłem żeby był wymagający dobra mikrofibra i żadnego kłopotu nie miałem z dotarciem.

Opublikowano

przetestowałem ostatnio AF finale wraz z ulubionym DG951 i środek jest nie zły, ale szczerze powiem że chyba więcej sie po nim spodziewałem, zrobiłem maske na pół i zdecydowanie fajniej mi sie pracuje z 951, genialnie sie poleruje bez smug itp, połysk bardzo dobry, mówią że przyciemnia ale na moim czarnym ciężko stwierdzić. Ogólnie jak na razie 951u mnie rządzi :) jak ktoś lubi plastikowy połysk to polecam Megsa Ultimate wax, niezle sie z nim pracuje, nawet w słońcu, mega dobrze kropelkuje przez długi czas

Opublikowano

Misior1993, robiłeś już miksturę z BSD, o której była mowa powyżej ?

Zastanawiam się nad takimi składnikami: Finale 60ml, BSD 30ml, SG Beads Spray 10ml. Chyba spróbuję by wspomagać 476 :o

Opublikowano
Misior1993, robiłeś już miksturę z BSD, o której była mowa powyżej ?

Zastanawiam się nad takimi składnikami: Finale 60ml, BSD 30ml, SG Beads Spray 10ml. Chyba spróbuję by wspomagać 476 :o

Jeszcze nie zdążyłem bo pogoda nie pozwala mi wymyć auta :thumbdown:

Na razie zrobiłem tylko małe porównanie BSD vs FK na świeżym Collim i krople identyczne na obu jak i na samym colli za to śliśkość i połysk sporo lepszy po FK.

Jak je zmieszam to dam znać ;)