Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj u znajomego miałem styczność z K2 Spectrum. Kolega mi sie pochwalił co kupił, postanowiłem sceptycznie nastawiony spróbować na jego aucie, psiknałem, przetarłem i sie zdziwiłem i to mocno, aplikacja bajka, zapach nie zły, jak to syntetyk, i wygląd na prawde robił robote. Nie wiem jak z odpychaniem wody i trwałością ale musze przynać że środek bardzo przyzwoity

Opublikowano

Ja wczoraj użyłem Mainz Hype (czarny lakier)polecanym tutaj i szczerze nie zawiodłem się,jedynie trzeba było trochę popracować przy docieraniu ale myślę żę to zasługa koloru auta i temperatury otoczenia, po dwu tygodniowej aplikacji DD Purple Haze jeszcze wyciągnął z niego troszkę głębii ,fajna rzecz

Opublikowano
Używał już ktoś z was BSD jak hydrowosku?

Ty to pytanie zadałeś na poważnie czy to jest po prostu jakaś prowokacja? - już tyle na temat BSD zostało napisane że wystarczy więcej poczytać.

Opublikowano
Ja wczoraj użyłem Mainz Hype (czarny lakier)polecanym tutaj i szczerze nie zawiodłem się,jedynie trzeba było trochę popracować przy docieraniu ale myślę żę to zasługa koloru auta i temperatury otoczenia, po dwu tygodniowej aplikacji DD Purple Haze jeszcze wyciągnął z niego troszkę głębii ,fajna rzecz

+1 ale ja na czarnym nawet w słońcu nie mam problemu z dotarciem HYpa

Dodane po 32 sekundach:

Marco 80 jak ten Mainz radzi sobie z waterspotami?

bez problemu je usuwa :good:

Opublikowano

na wosk COLLINITE 476S jaki QD polecacie ? (pod wosk poszło dodo juice)

1. Meguiar' s Ultimate Quik Detailer

2. Finish Kare #425 Extra Slick Final Body Shine Detailing Spray

nr 1 bardziej oklepany ale widziałem kilka osób gorąco polecających ten Finish Kare.

Skłaniam sie ku nr. 2 FK 425. Lakier to schwarz 2 bmw

Opublikowano
Używał ktoś Sonax BSD jako 'niewidzialna wycieraczka' na przedniej szybie? Na forum alfa romeo znalazłem filmik z BSD na przedniej szybie po 1,5 miesiąca. Podobno wycieraczki chodzą bez zarzutu.

https://vimeo.com/131707525#embed

Na filmie to słabo wychodzi. Widzę że droga prosta więc prędkość też większa wiec rewelacji nie ma

Opublikowano
Polecam FK 425,nie ma problemów z docieraniem,fajny zapach,look i cena.Najlepszy QD jaki mialem

dzieki, wezme zobaczymy co z tego wyjdzie, nigdy QD nie miałem ;)

pozdr.

Opublikowano

ja ostanio... do polowy QD FK 425 (ok 500ml) ...dolałem ok 200/300ml BSD... look bez zmian ..krople zabijają :)

Opublikowano

Mam w ciągłym użyciu oba: Finale jest imo ~1-2% lepsze od QED, aczkolwiek oba bardzo lubię.

Opublikowano

I jak z kurzem na Finale? Przed jego kupnem powstrzymuje mnie tylko fakt, że podobno trochę ciągnie, przynajmniej takie opinie przewijały się na forum.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jesli chodzi o kurz i jego przyciąganie to ostatnio zauważyłem że bardziej zalezy to od fibry niz od qd. Niektóre fibry tak elektryzują ze włosy na rece z 5 cm stają dęba. A niektóre wcale. I to raczej stoi za przyciąganiem kurzu niz qd :)

Opublikowano
I jak z kurzem na Finale? Przed jego kupnem powstrzymuje mnie tylko fakt, że podobno trochę ciągnie, przynajmniej takie opinie przewijały się na forum.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Wykańczam drugą bańkę, nie zauważyłem, żeby przyciągał kurz.

Opublikowano

Często piszecie o przyciąganiu kurzu przez QD - z moich spostrzeżeń i z tych QD co mam wydaje mi się że bardzo fajnie radzi sobie z tym Chemical Guys Hybrid V7-Optical Select-High Gloss Spray Sealant Detailer - po prostu mało na nim siada kurzu.

Opublikowano

Wedlug mnie to tez zalezy od fibry.pocierajac lakier elekryzujesz go wiec lepik na kurz

Opublikowano

Psiknięcie na mokry lakier przed wytarciem ręcznikiem po myciu usprawnia suszenie, spróbuj.

Opublikowano
Jest jakiś QD którego można na mokry lakier psiknąć? Na aucie leży Meguiars #16.

CP Reload