W1Michal Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 wczoraj u znajomego miałem styczność z K2 Spectrum. Kolega mi sie pochwalił co kupił, postanowiłem sceptycznie nastawiony spróbować na jego aucie, psiknałem, przetarłem i sie zdziwiłem i to mocno, aplikacja bajka, zapach nie zły, jak to syntetyk, i wygląd na prawde robił robote. Nie wiem jak z odpychaniem wody i trwałością ale musze przynać że środek bardzo przyzwoity
Treys Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja ostatnio używam QD od TuningKingz i jestem mega zadowolony
marco80 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja wczoraj użyłem Mainz Hype (czarny lakier)polecanym tutaj i szczerze nie zawiodłem się,jedynie trzeba było trochę popracować przy docieraniu ale myślę żę to zasługa koloru auta i temperatury otoczenia, po dwu tygodniowej aplikacji DD Purple Haze jeszcze wyciągnął z niego troszkę głębii ,fajna rzecz
Elwood Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Używał już ktoś z was BSD jak hydrowosku?
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Używał już ktoś z was BSD jak hydrowosku? Ty to pytanie zadałeś na poważnie czy to jest po prostu jakaś prowokacja? - już tyle na temat BSD zostało napisane że wystarczy więcej poczytać.
Fitte Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Używał ktoś Sonax BSD jako 'niewidzialna wycieraczka' na przedniej szybie? Na forum alfa romeo znalazłem filmik z BSD na przedniej szybie po 1,5 miesiąca. Podobno wycieraczki chodzą bez zarzutu. https://vimeo.com/131707525#embed
haks Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Marco 80 jak ten Mainz radzi sobie z waterspotami?
mario704 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja wczoraj użyłem Mainz Hype (czarny lakier)polecanym tutaj i szczerze nie zawiodłem się,jedynie trzeba było trochę popracować przy docieraniu ale myślę żę to zasługa koloru auta i temperatury otoczenia, po dwu tygodniowej aplikacji DD Purple Haze jeszcze wyciągnął z niego troszkę głębii ,fajna rzecz +1 ale ja na czarnym nawet w słońcu nie mam problemu z dotarciem HYpa Dodane po 32 sekundach: Marco 80 jak ten Mainz radzi sobie z waterspotami? bez problemu je usuwa
dest Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 na wosk COLLINITE 476S jaki QD polecacie ? (pod wosk poszło dodo juice) 1. Meguiar' s Ultimate Quik Detailer 2. Finish Kare #425 Extra Slick Final Body Shine Detailing Spray nr 1 bardziej oklepany ale widziałem kilka osób gorąco polecających ten Finish Kare. Skłaniam sie ku nr. 2 FK 425. Lakier to schwarz 2 bmw
wojti91zmc Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Polecam FK 425,nie ma problemów z docieraniem,fajny zapach,look i cena.Najlepszy QD jaki mialem
kita33 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Używał ktoś Sonax BSD jako 'niewidzialna wycieraczka' na przedniej szybie? Na forum alfa romeo znalazłem filmik z BSD na przedniej szybie po 1,5 miesiąca. Podobno wycieraczki chodzą bez zarzutu. https://vimeo.com/131707525#embed Na filmie to słabo wychodzi. Widzę że droga prosta więc prędkość też większa wiec rewelacji nie ma
dest Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Polecam FK 425,nie ma problemów z docieraniem,fajny zapach,look i cena.Najlepszy QD jaki mialem dzieki, wezme zobaczymy co z tego wyjdzie, nigdy QD nie miałem pozdr.
Ronol Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 ja ostanio... do polowy QD FK 425 (ok 500ml) ...dolałem ok 200/300ml BSD... look bez zmian ..krople zabijają
mario704 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Panowie co da większą szklistość i połysk ? -kropelki mnie nie interesują 1.AF Finale 2.AW QED
KHOT Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Mam w ciągłym użyciu oba: Finale jest imo ~1-2% lepsze od QED, aczkolwiek oba bardzo lubię.
tazman Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 I jak z kurzem na Finale? Przed jego kupnem powstrzymuje mnie tylko fakt, że podobno trochę ciągnie, przynajmniej takie opinie przewijały się na forum. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Jesli chodzi o kurz i jego przyciąganie to ostatnio zauważyłem że bardziej zalezy to od fibry niz od qd. Niektóre fibry tak elektryzują ze włosy na rece z 5 cm stają dęba. A niektóre wcale. I to raczej stoi za przyciąganiem kurzu niz qd
Chat Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 I jak z kurzem na Finale? Przed jego kupnem powstrzymuje mnie tylko fakt, że podobno trochę ciągnie, przynajmniej takie opinie przewijały się na forum. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Wykańczam drugą bańkę, nie zauważyłem, żeby przyciągał kurz.
Pimps Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Często piszecie o przyciąganiu kurzu przez QD - z moich spostrzeżeń i z tych QD co mam wydaje mi się że bardzo fajnie radzi sobie z tym Chemical Guys Hybrid V7-Optical Select-High Gloss Spray Sealant Detailer - po prostu mało na nim siada kurzu.
Procent Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wedlug mnie to tez zalezy od fibry.pocierajac lakier elekryzujesz go wiec lepik na kurz
noose Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jest jakiś QD którego można na mokry lakier psiknąć? Na aucie leży Meguiars #16.
dawid.zu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A czemu by to miało służyć lub pomagać?
KHOT Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Psiknięcie na mokry lakier przed wytarciem ręcznikiem po myciu usprawnia suszenie, spróbuj.
Pimps Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jest jakiś QD którego można na mokry lakier psiknąć? Na aucie leży Meguiars #16. CP Reload
Rekomendowane odpowiedzi