Procent Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Rapid detailer z AG już wypróbowany. Mogę śmiało polecić. Ładny wet look, śliskość lakieru to wogóle bomba, i to co oczekiwałem to super właściwości hydrofobowe, aplikacja dosłownie banalna, nie trzeba nawet jakoś szczególnie docierać z tym że ja miałem wyjęty chłodny z lodówki. Zrzuca wodę super. także śmiało polecić do każdego arsenału. Carnauby nie ma, ale ładnie ściemnia lakier i podbija głębię
Julian_cg Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Mario704 dzięki za konkretną odpowiedź, zdecydowałem się na CG Pro Detailer 3,8l. atvmmz mieszkam w małej miejscowości, gadżety detailingowe zamawiam tylko w necie, więc zakup galonowego opakowanie ma uzasadnienie ekonomiczne. Duże opakowania są dość ekonomiczne, a jak coś jest sprawdzone, to warto kupić większą i tańszą butlę. Nie przeszkadza to w testowaniu nowości;)
Barista Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Czy Speed Wipe nie zje mi Carbona, jeśli popsikam nim autko? Słyszałem teorię, żeby nie kłaść syntetyków na woski naturalne, bo zostaną zjedzone.
Stefan-16 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Ktos stosowal Koch Chemie Quick & Shine? Jakies porownanie do AF Finale?? Mam AF Finale i na plus: zapach,praca, kozak look. Ale na minus kropelki. I moze bym sprobowal czegos innego.
krakow_kult Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Mam tester Kocha - zapach herbaciano-chemiczny. Jak dla mnie OK. Testowałem na szkle - świetna śliskość. Zapach dla mnie lepszy nich Finale ale słabszy niż P40 detailer, Vintage czy stary FK425. Jako że ostatnio dużo testowałem produktów od Kocha i nie zawiodłem się- myślę że po testerze kupię całe opakowanie.
piotto0 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 krakow_kult, jak byś spróbował na lakierze i podzielił się opinią jak działa/radzi sobie wg. Ciebie z: Zrzucaniem wody, Water spotami, czy przyciemnia coś lakier.
krakow_kult Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Nie omieszkam ale na razie wpadły mi w ręce Morning Dew, Fukupika, Hype i Koch - tak że chwilkę minie nim wszystko przetestuje Na tą chwilę chemical guys speed wipe vintage jest dla mnie numerem jeden - zapach, look oraz efekt sliskości i odpychanie wody. Nawet PRO detailer imho nie jest tak fajny.
3echo Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Dziś umyłem auto na bezdotyku.Po wyschnięciu,na lakierze w paru miejscach pozostała warstwa brudu.Wiadomo jak to na bezdotyku.QD załatwił sprawę.Tak naprawdę to miałem zamiar nałożyć wosk w sprayu(DG#951)aby odbudować warstwę wcześniej nałozonego wosku.Ale,ze auto po myciu nie wygladało idealnie więc zastosowałem QD.Ale w czasie nakładania QD przeszło mi przez głowę,aby na QD położyć wosk w sprayu.Czy ma to jakikolwiek sens?
Pimps Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 3echo, a czy jest sens nakładać wosk na brudne auto? - sam sobie odpowiedz.
3echo Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Ja rozumiem,że na brudne nie.Takie jakie miałem po myciu na bezdotyku.Dlatego zamiast wosku użyłem QD,który w jakiś sposób oczyścił lakier.Dlatego moje pytanie czy po zastosowaniu QD,nie zaszkodzi nałożenie wosku w płynie?
Michael MSTP Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Po bezdotyku niestety auto nadal jest brudne nie da sie tego oszukac. Zarzucajac pozniej QD (ktorego mozna uzyc do lekko zakurzonego auta) poprostu smigasz fibra po brudnym lakierze i tyle, nie wierze ,ze w ten sposob jestes w stanie doczyscic auto. Do jakies konkretnej roboty typu woskowanie itp. warto auto umyc porzadnie, zeby cieszyc sie z efektow swojej pracy. Jedno skojazenie apropo woskowania po bezdotyku itp. To jak uzycie antyperspirantu bez mycia na spocona pache
mario704 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Racja.Do wosku pożądne mycie.Ale po wosku auto już nie łapie tak syfu i po bezdotyku jak w miare domyje to QD nie zaszkodzi-sam tak robię ale jakieś swirle mam bo korekty nie widziało moje auto niestety więc może dlatego.Tylko że mnie widzą 2 razy na tydzień na bezdotyku
impex Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 mario704, Zrob korekte, potem ZAKURZONE auto przeleć qd, a następnie obejrzyj lakier pod ledem
mario704 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Wiem co będzie dlatego korekta mi zbędna zwłaszcza że codziennie robię 40 km i pod pracą parkuje kilkaset samochodów a ludzie międzynimi chodzą i slabo uważają.Szkoda moich nerwów i pieniędzy na korektę dlatego napisałem w/w po korekcie nawet nieumiejętne spolerowanie wosku robi ryski
jedrek1980 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Używał ktoś na czarnym aucie QD od Soft99
maciek-drummer Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Parę stron wcześniej w tym wątku wklejałem zdjęcia jak wygląda mój granatowy Golf z Soft 99 Furupika
jqb Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Używał ktoś na czarnym aucie QD od Soft99 Ja właśnie zamówiłem. Chętnie posłucham opinii, bo użyć będę miał okazję pewnie dopiero za jakiś dłuższy czas.
Gajek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 A jakie QD na waterspoty?? Mam twardą wodę, i nie raz zostają mi plamy po wodzie.
mario704 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Raczej każde sensowne sobie poradzi.Pare stron w tył masz moj filmik z CG pro detailer i usuwanie waterspotów
adziami Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 pro detailer od ChG, świetnie radził sobie, ewentualnie mainz czerwony
Procent Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Mi idealnie usuwał waterspoty AF Finale.A wcześniej Megs UQD
grzes12 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 @ Gajek dokładnie, Finale radzi sobie świetnie
Michael MSTP Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Ostatnio zarzuciłem Gyeon Cure alez przyciemnia! Naprawde wart swojej ceny
kaskra1 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Chemical guys vintage qd polecam naprawdę fajna alternatywa dla finale
mario704 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Michael MSTP, przyciemnia to i morning dew a kosztuje połowe z tego
Rekomendowane odpowiedzi