Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rapid detailer z AG już wypróbowany. Mogę śmiało polecić. Ładny wet look, śliskość lakieru to wogóle bomba, i to co oczekiwałem to super właściwości hydrofobowe, aplikacja dosłownie banalna, nie trzeba nawet jakoś szczególnie docierać z tym że ja miałem wyjęty chłodny z lodówki. Zrzuca wodę super. także śmiało polecić do każdego arsenału. Carnauby nie ma, ale ładnie ściemnia lakier i podbija głębię

Opublikowano

Mario704 dzięki za konkretną odpowiedź, zdecydowałem się na CG Pro Detailer 3,8l.

atvmmz mieszkam w małej miejscowości, gadżety detailingowe zamawiam tylko w necie, więc zakup galonowego opakowanie ma uzasadnienie ekonomiczne. Duże opakowania są dość ekonomiczne, a jak coś jest sprawdzone, to warto kupić większą i tańszą butlę. Nie przeszkadza to w testowaniu nowości;)

Opublikowano

Czy Speed Wipe nie zje mi Carbona, jeśli popsikam nim autko? Słyszałem teorię, żeby nie kłaść syntetyków na woski naturalne, bo zostaną zjedzone.

Opublikowano

Ktos stosowal Koch Chemie Quick & Shine? Jakies porownanie do AF Finale?? Mam AF Finale i na plus: zapach,praca, kozak look. Ale na minus kropelki. I moze bym sprobowal czegos innego.

Opublikowano

Mam tester Kocha - zapach herbaciano-chemiczny. Jak dla mnie OK. Testowałem na szkle - świetna śliskość. Zapach dla mnie lepszy nich Finale ale słabszy niż P40 detailer, Vintage czy stary FK425. Jako że ostatnio dużo testowałem produktów od Kocha i nie zawiodłem się- myślę że po testerze kupię całe opakowanie.

Opublikowano

krakow_kult, jak byś spróbował na lakierze i podzielił się opinią jak działa/radzi sobie wg. Ciebie z:

Zrzucaniem wody, Water spotami, czy przyciemnia coś lakier.

Opublikowano

Nie omieszkam ale na razie wpadły mi w ręce Morning Dew, Fukupika, Hype i Koch - tak że chwilkę minie nim wszystko przetestuje :)

Na tą chwilę chemical guys speed wipe vintage jest dla mnie numerem jeden - zapach, look oraz efekt sliskości i odpychanie wody. Nawet PRO detailer imho nie jest tak fajny.

Opublikowano

Dziś umyłem auto na bezdotyku.Po wyschnięciu,na lakierze w paru miejscach pozostała warstwa brudu.Wiadomo jak to na bezdotyku.QD załatwił sprawę.Tak naprawdę to miałem zamiar nałożyć wosk w sprayu(DG#951)aby odbudować warstwę wcześniej nałozonego wosku.Ale,ze auto po myciu nie wygladało idealnie więc zastosowałem QD.Ale w czasie nakładania QD przeszło mi przez głowę,aby na QD położyć wosk w sprayu.Czy ma to jakikolwiek sens?

Opublikowano

Ja rozumiem,że na brudne nie.Takie jakie miałem po myciu na bezdotyku.Dlatego zamiast wosku użyłem QD,który w jakiś sposób oczyścił lakier.Dlatego moje pytanie czy po zastosowaniu QD,nie zaszkodzi nałożenie wosku w płynie?

Opublikowano

Po bezdotyku niestety auto nadal jest brudne nie da sie tego oszukac. Zarzucajac pozniej QD (ktorego mozna uzyc do lekko zakurzonego auta) poprostu smigasz fibra po brudnym lakierze i tyle, nie wierze ,ze w ten sposob jestes w stanie doczyscic auto.

Do jakies konkretnej roboty typu woskowanie itp. warto auto umyc porzadnie, zeby cieszyc sie z efektow swojej pracy.

Jedno skojazenie apropo woskowania po bezdotyku itp. To jak uzycie antyperspirantu bez mycia na spocona pache :kox:

Opublikowano

Racja.Do wosku pożądne mycie.Ale po wosku auto już nie łapie tak syfu i po bezdotyku jak w miare domyje to QD nie zaszkodzi-sam tak robię ale jakieś swirle mam bo korekty nie widziało moje auto niestety więc może dlatego.Tylko że mnie widzą 2 razy na tydzień na bezdotyku

Opublikowano

mario704, Zrob korekte, potem ZAKURZONE auto przeleć qd, a następnie obejrzyj lakier pod ledem :shock:

Opublikowano

Wiem co będzie dlatego korekta mi zbędna zwłaszcza że codziennie robię 40 km i pod pracą parkuje kilkaset samochodów a ludzie międzynimi chodzą i slabo uważają.Szkoda moich nerwów i pieniędzy na korektę dlatego napisałem w/w po korekcie nawet nieumiejętne spolerowanie wosku robi ryski

Opublikowano
Używał ktoś na czarnym aucie QD od Soft99

Ja właśnie zamówiłem. Chętnie posłucham opinii, bo użyć będę miał okazję pewnie dopiero za jakiś dłuższy czas.

Opublikowano

A jakie QD na waterspoty?? Mam twardą wodę, i nie raz zostają mi plamy po wodzie.

Opublikowano

Raczej każde sensowne sobie poradzi.Pare stron w tył masz moj filmik z CG pro detailer i usuwanie waterspotów