KHOT Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Z mojej strony Angelwax QED każdym razem, fantastycznie się go używa.
powalla Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Z mojej strony Angelwax QED każdym razem, fantastycznie się go używa x2
porter_sc Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Panowie tego Angela QED można stosować na słońcu ?
powalla Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Nie próbowałem ale np. opis na Scholl SW10 Premium Finish Spray wskazuje że gorący lakier i słońce mu nie przeszkadzają . PS: nie testowałem tego sw10 ...jeszcze
Procent Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 a jak z odpychaniem wody?? bo megs UQD nie ma mocniejszych. Finale daje piękne kropelki a ja chce clean i wet look
KHOT Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Panowie tego Angela QED można stosować na słońcu ? Właśnie dlatego tak go lubię. W upalne letnie południe w pełnym słońcu psikasz na rozgrzaną blachę, przecierasz raz fibrą i po sprawie, zero dramy.
Przemcio Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Ostatnio ktoś pisał że Morning Dew nie daje rady na słońcu. A ja nie miałem problemów. Po psiuknieciu aż para się unosiła i po przetarciu fibra było super. W kilku miejscach tylko na aucie musiałem ruszyć mgiełkę niebieskim misiakiem Waterspoty i lekkie swirle tez troche przykrył. Az byłem w szoku bo w sumie nie oczekiwałem tego od niego. Bardzo fajne psiukadło No i ten zapaszek. A na rozgrzanym elemencie jak parował to już wogole banan mi wskoczył Kropelki na wysokim poziomie po deszczu wiec w sumie jest potencjał
mario704 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Ciężko sie go dociera na rozgrzanym lakierze niestety.Wjedź samochodem do cienia to zobaczysz jakie masz ładne cienie po aplikacji w słońcu.
Przemcio Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Stał i w cieniu i na słońcu. Żadnych niepokojących objawów nie zauważylem. A zwracałem na to uwage uprzedzony na forum. Ale postanowiłem spróbować bo nie chciało mi się przestawiać auta i studzić elementów. Raz kozie smierć. Jedna strona auta pasażera była gorąca bo robiłem auto ok 10-11 (auto stało dziobem na północ - niebo bezchmurne). Potem jeździłem autem cały dzień stal i w cieniu i na słońcu i pod lampami na podziemnym parkingu i nie było żadnych mazów. Po tematach mazów na reloadzie zacząłem wiekszą uwagę przywiązywać do szmatek. I nie ma niestety złotego środka. Jedne zachowują się lepiej z jednymi preparatami inne z drugimi. Z reloadem się przeprosiłem po użyciu żółtej szmatki eraser do powłok nie zostawia mi już mazów. Morninga nakladalem niebieską od ShinyGarage. A jak zostawała mgiełka gdzies to schodziła po jednym ruchu błękitnym pluszakiem (nie pamietam już firmy)
marszo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 SG Morning DEW mi się bez problemu dotarł na słońcu.
mario704 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Ciekawe co piszecie. Jak prysnąłem na rozgrzany element to nawet nie zdążyłem praktycznie przetrzeć i już zasychał ale nie ważne- aplikowany zgodnie z instrukcją producenta robi mega robotę za fajne pieniądze
3echo Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 A ja szukam takiego QD co by: -miał najlepszą śliskość -podbijał look -dość trwały -nie przyciągał kurzu -niedrogi tak to sobie wymyśliłem Propozycje proszę.
manio49 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Propozycje proszę. Poczytać proszę. A tak w sumie, to takie rzeczy tylko w erze. Kup sobie AF Finale.
3echo Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Czytałem i ktoś wcześniej napisał,że AF to magnez kurzu.(str.123) Zastanawiam się nad OPTIMUM INSTANT DETAILER & GLOSS ENHANCER.
Michael MSTP Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Kup, przetestuj ocen. Bedzie zle odsprzedaz i kupisz cos innego. Niestety to jedyna sluszna droga zeby znalezc "ideał"
drufi Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 A ja szukam takiego QD co by:-miał najlepszą śliskość -podbijał look -dość trwały -nie przyciągał kurzu -niedrogi tak to sobie wymyśliłem Propozycje proszę. Morning Dew
wkr Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 3echo, ludzie co wy macie z tym kurzem? przecież to normalne,że jak auto jeździ to się zaraz przykurzy.Żeby się tego pozbyć wystarczy bezdotyk i rodzaj Qd nic tu nie zmieni. Weź morning dew lub mainz gloss albo BSD sonaxa jak lubisz trwałość i próbuj co Ci pasuje.
mario704 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 3echo, wszystko teraz ciągnie kurz i pyłki.Taka pora roku.A jak jeszcze docierasz qd to elektryzujesz karoserie..kup obojętnie jaki i tyle.Ja polecam SG morning dew i CG pro detailer
KHOT Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 3echo, ludzie co wy macie z tym kurzem? przecież to normalne,że jak auto jeździ to się zaraz przykurzy. Niestety mam bezpośrednie porównanie, bo w krótkim czasie zmieniłem King of Gloss na Angelwaxa Body na aucie i różnica jest kolosalna w przyciąganiu kurzu i pyłków, KoG po dwóch dniach wyglądał jak Body po tygodniu stania 24/7 na parkingu.
jedrek1980 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Koledzy a jaki qd polecilibyscie do czarnego lalakieru.Co chce uzyskać przyciemnianie i łóżka tak by fajnie szkła się lakier.Obecnie kończy mi się z PB QD+.Dla mnie praca z nim masakra marze się i wyprowadzić go to trzeba się namachac jak przy woskowaniu [mod=Arekkaz]Mógłbyś wypowiadać się jaśniej? Błędy,składnia,farmazony...[/mod]
powalla Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 i łóżka tak by fajnie szkła się lakier.
Michael MSTP Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Mam pytanie o Zymol Field Glaze, 3x razy go uzywalem i wsumie sporo zeszło. Na ile uzyc wam starcza? Psikacie odrazu na lakier? Jak duzo psikniec np na maske? Oczywiscie chodzi mi mniej wiecej. Moze przesadzam z iloscia. Efekt jest super ale ni jak cenowo bedzie mi to wychodzic. Jak sie prezentuje ten tanszy QD od Zymola?
mario704 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 powalla, +1 -jeb.em jedrek1980, Jest napisane wyżej co polecam a mam czarne - Pro detailer miażdży okrutnie pod względem looka -fajnie przyciemnia, dobrze się dociera(byle nie w pełnym słońcu), nadaje fajne lustro na samochód -efekt na czarnej Mercedes viewtopic.php?f=35&t=21283&start=1455 Morning dew daje większe przyciemnienie ale nieco mniejszy blask , za to ma większą trwałość - prawie jak wosk w płynie Wybór zostawiam Tobie
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Michael MSTP, FG, psikając "na bogato" schodziło mi ok 20 ml na Accorda. Najpierw jeden strzał na fibrę a później po jednym - dwa strzały na element. Ten tańszy QD Zymola, w ogóle się nie prezentuje Jako były miłośnik FG, polecam PA Presto Detaila. Kupując pół litrową butelkę, wychodzi trochę taniej niż FG.
jedrek1980 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Kurde na tel.pisałem taki mały babol to trzeba się zaopatrzyć
Rekomendowane odpowiedzi