Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zaaplikowałem na samochód Sonaxa BSD i powiem że bardzo dobrze mi się z nim pracowało, tlyko po całym samochodzie scierka była dość mokra. Ale efekt bardzo miły 8-)

Dodatkowo zrobiłem mały test pomiędzy BSD a UQD od Meg'sa (podziekowania dla e36ace za sampler :good: ) . Efekty na

Opublikowano
8szymon8, tak na przyszłośc to podłóż jakąś fibrę pod atomizer (lub inne siuwaksy), nie stawiaj na gołym lakierze.
:oops::good:
Opublikowano

Ja wczoraj po dłuższej przerwie znów użyłem finale i potwierdzam, jeden z lepszych qd jakie miałem. Choć dużo dobrego mogę powiedzieć też o qd od Victorii, w salonie używam zawsze po myciu i poszła mi już cała butla.

Opublikowano

Panie i Panowie, przeczytanie 98 stron i zachowanie zdrowego umysłu to dla mnie za dużo, więc proszę o sugestię jaki QD wybrać. Mam na aucie Race Glaze 42 czyli wosk naturalny można powiedzieć. Jedno auto granatowy metalik, drugie czerwony akryl, oba po korekcie. Od QD oczekuję podbicia blasku, koloru, łatwości aplikacji i śliskości lakieru. Cena powiedzmy do 80pln za opakowanie. I nie chce BSD :)

Z góry dzięki :)

PS. Dodam jeszcze ze antystatyczny musi byc i pomagac w osuszaniu lakieru. No wychodzi mi ze jak juz uda nam sie go znalezc to bedzie ideal :)

Opublikowano

Czytam i czytam i coś mi przyszło do głowy...

A co byście powiedzieli na taki myk:

PB Spray and Gloss a na to BSD?? Byłby look i śliskość Spray And Glossa i trwałość BSD? Czy BSD niejako "zdejmie" PB SaG?? Testował ktoś taki mix?? :o:o

Myślę, że ten sposób pogodziłby dwa bardzo ważne aspekty - Efekt wizualny i mega trwałość..

Opublikowano
Bez sensu

+1

+ Nie do tego służą te produkty. QD ma podciągnąć, to czego wosk nie wyciągnął, lub "naprawić" powłokę leżącą na aucie, a nie służyć za LSP.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwus, doradzcie... mam obecnei na aucie Sonax Premium Saphir Power Polish + Poorboys White Diamond, i na to 2xFK.

Szukam cuda do mocnego podtrzymania tej kanapki.

POsiadam:

BSD

oraz QD FK425

myję duraglosem oraz Nielsen Shampoo&Wax

Szukam mocarza ktry jak wspomnialem utrzyma mi to polazenie.

Moze jakiś wosk w sprayu dla utrzymania dobrej kondycji ?

Auto pod hmurok myję srednio co 10-14 dni

Opublikowano

Jeśli chcesz super krople to bsd a fk jeśli lubisz gladkosc lakieru i jakaś tam glebie :roll: nic więcej tutaj nikt nie doradzi :D:D:D

Opublikowano

polo33, nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy - nie chodzi o jeden z tych które wymieniłem, może być zupełnie coś innego.. ;-)

sadam55, dzięki. Ale który? na co kładzie itd.. ?

Opublikowano

wczoraj użyłem po raz pierwszy Zaino Z6. Wrażenia bardzo pozytywne, na pewno w czołówce detailerów jakie stosowałem. Jeżeli będzie odpowiednie kropelkowanie i sheeting to będzie dla mnie nr 1. Bardzo wydajny, trzeba uważać żeby nie dawać go za dużo, zapach też na plus, jeśli chodzi o look - rewelka, myślałem że zrobi sztuczny połysk a tu sie okazało że potrafi też podbić głębie (mam czarną perłe)