Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda bo wg mnie qd+ będzie najlepszy (miałem te 3 i ten dla mnie najlepszy w pracy i najfajniej podbija)

Opublikowano
Chciałbym przypomnieć o AG Rapid Detailer, świetny produkt, też warto się nim interesować.

tylko ten zapach .... kiepski . :/

Opublikowano
QD+ bedzie nadawl sie na Colli 476,

czy lepszy BSD ??

Przeczytałem ostatnie 20 stron i nie mam odpowiedzi na te pytania dowiedziałem się jedynie że QD Megsa jest taki sobie a każdy poleca BSD po kolejnych kilku stronach im więcej zadawanych pytań o nowe środki pojawia się coraz większy mętlik w głowie.

Więc co, iść w BSD, QD czy może UQD.

p.s Czarny lakier.

• Dystrybutor
Opublikowano

z QD jest jak z szamponem jednepu pasuje drugiemu nie koniecznie. Osobiście darowałbym sobie Megsa i kupił np Kocha co do BSD to moim zdaniem ma swój urok w postaci super odprowadzania wody co do reszty szału nie robi

Opublikowano

niestety nie, miałem ze 2 lata temu do testów ale przekazałem go innemu użytkownikowi

ja często jako QD na czarnym używam Megsa UQW, dobrze się dociera w pełnym słońcu i na nagrzanych elementach, super pachnie, podbija kropelkowanie umierającego wosku, przyciemnia lakier i zostawia go śliskim

• Dystrybutor
Opublikowano

ja często jako QD na czarnym używam Megsa UQW, dobrze się dociera w pełnym słońcu, super pachnie, podbija kropelkowanie umierającego wosku, przyciemnia lakier i zostawia go śliskim

mam ten qd i wcale nie twierdzę że jest kiepski ale osobiście wolę Kocha lub nawet niedocenioną Prestę.Reszta jak pisałem wyżej co kto lubi

Opublikowano

Super zapach, super śliskość, jak było zimno to trochę wolno odparowywał i były potrzebne dwie fibry, ale nie zostawiał żadnych smug ani nic ;) radzi sobie z lekkimi waterspotami, z ciężkimi nie testowałem :o

Opublikowano

Bodek_30, UQW to wosk w płynie a UQD to typowy detailer do podtrzymania wosku. Dobrze się sprawdza wiosna, lato i początek jesieni. BSD idealny na jesień, zima gdzie look jest mało ważny a zabezpieczenie jest na pierwszym miejscu.

Na Twoim miejscu kupił bym UQD i BSD (BSD to są grosze a 500ml starcza na wiele aplikacji.)

Opublikowano

ja często jako QD na czarnym używam Megsa UQW, dobrze się dociera w pełnym słońcu, super pachnie, podbija kropelkowanie umierającego wosku, przyciemnia lakier i zostawia go śliskim

mam ten qd i wcale nie twierdzę że jest kiepski ale osobiście wolę Kocha lub nawet niedocenioną Prestę.Reszta jak pisałem wyżej co kto lubi

którego kocha stosujesz??

Opublikowano

ja używam QUICK & SHINE elegant Polish-Spray, nawet fajny, ładnie usuwa plamy po twardej wodzie, tyle że on raczej do wosku nic nie dokłada,