kamil_rosen Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 no nic z czasem się zużyje te qd Po co je zużywać Weź sobie zostaw je na razie. Trafi ci się kiedyś jakaś furka na ogarnięcie z taflą wody, będziesz miał jak znalazł Jeśli teraz ci to w niczym nie pomaga, to chyba szkoda psikać po to żeby wypsikać
MatthewG Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ja wielokrotnie wspomagałem się QD przy osuszaniu samochodu kiedy na samochode LSP już dogorywa, a ręcznik słabo chłonie wodę. Do tego dochodzi jeszcze kwestia twardej wody i water spot'y momentalnie się robią. Bardzo dobrze współpracowało mi się z SCG Speed Demon Można psiknąć bezpośrednio na panel albo na ręcznik. Z tym, że owszem super oszczędne to nie jest
mar79 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 moze ktos cos powiedziec o tym qd dj supernatural carnauba glaze ?
Moderator Eryczek Opublikowano 3 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 mar79, mnie przypadł do gustu. Doczyszczanie przeciętne ale za to fajnie wzmacnia wosk. Nie jest to wprawdzie Zymolowe FG ale daje radę
MatthewG Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 mar79, mam ten oraz Sealant. Stosowałem dopiero raz więc ciężko mi powiedzieć coś konkretnego Ogólnie bardzo podoba mi się sam pomysł serii Supernatural. Brakuje niestety trochę zapachu podczas aplikacji.. Daj mu szansę, kup i przetestuj.
kacper19942 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Miał ktos może Poorboy's World Spray and Wipe albo Poorboy's World Spray & Gloss i teraz do Was pytanie drodzy forumowicze który lepszy? Z góry dzieki za pomoc.
jac56 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 kacper19942 Oba doskonałe produkty ale do trochę odmiennych zastosowań. Spray&Wipe do likwidacji waterspotów i niewielkich zabrudzeń (ptasie kupy, niewielki kurz) oraz w rozcieńczeniu jako lubrykant do glinki. Spray&Gloss głównie przy osuszaniu samochodu-daje doskonały poślizg zmniejszając możliwość powstawania rys i dając doskonały błysk. Oba pachną świetnie! Żaden nie daje zabezpieczenia lakieru-do tego służy PB QD+ (ja co 2-3 mycie stosuję Optimum Quick Wax naprzemian z Sonaxen BSD)
kacper19942 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 No ja chciałem taki kosmetyk który bd stosował zeby wytrzeć kurz z karoserii zeby nie uzywać wody. Ja karoserie jest nałozony wosk Pooroby's
escimo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 kacper19942, do takiego celu kup dustera QD+ używam czasem na aucie i też się do tego nada. Głównie używam go do czyszczenia lakierowanych mebli w domu PB Spray&Gloss używam głównie jako poślizg do glinki i czasem przy korekcie przy sticky paint
barzlo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam, jakiego QD polecacie do folii czarny mat? Czytałem na stronie Megsa, że do folii matowych można stosować Ultimate Quik Detailer i nie zmienia właściwości matu. Wykorzystałbym go wówczas również do drugiego samochodu - czarny metalik. Z produktów dedykowanych do matu znalazłem CG Matte Detailer (alce cena trochę przegięta) i No Gloss Spray Wax od Scholla. Czy ktoś stosował te produkty? SV i podobne cenowo sobie darujmy... Orientujecie się czy Poorboy's ma produkty, które można stosować do folii matowych? Z góry dzięki za pomoc.
Strefa-AK Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Czytałem na stronie Megsa, że do folii matowych można stosować Ultimate Quik Detailer i nie zmienia właściwości matu. Wykorzystałbym go wówczas również do drugiego samochodu - czarny metalik. Jeśli chodzi o UQD to śmiało możesz stosować na czarny mat i kolor pozostanie matowy. Podobnie jak Ultimate Quick Wax także od Megsa.
daniel87 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zastanawiam się nad CG V7 hybrid...jak ma się w stosunku do FK425 ...wszelkie sugestie mile widziane, śliskość, trwałość, podbicie look-u 425 posiadam
dawid92 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja w tym roku używam v7, co prawda nie miałem nigdy 425 ale w porównaniu do bsd, qd+, pro detailera i megsa lt niczym się nie wyróznia. Nie ma fajnych kropelek ani jakiegoś mega wyglądu. Śliskość jest okej. Mnie nie zachwycił
jedrek1980 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Koledzy używam wosku POORBOYS WORLD Nattys Paste Wax Blue.Chodzi o wyciągnięcie głebi koloru dodatkowo między woskowaniami.Zastanawiam się nad Meguiars Ultimate Quik Detailer lub Meguiars Gold Class Premium Quik Detailer i POORBOYS WORLD Quick Detailer Plus QD+.Który byście polecili.Auto ma kolor czarny.
red Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 QD+ mega przyjemny w użyciu i jeśli idzie o głębie to naprawdę daje radę. UQD raczej bardziej szkliste wykończenie. Gold Classa nie używałem.
malkolm Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 z tych trzech do blue wybrał bym QD+, fajnie się z nim pracuje i cudownie pachnie, chyba najładniej ze wszystkich QD,
jedrek1980 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zamówiony Meguiars Gold Class Premium Quik Detailer biorąc pod uwagę że jest do ciemnych kolorów.Dam znać jaki efekt
Tomek WRO Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zastanawiam się nad Meguiars Ultimate Quik Detailer lub Meguiars Gold Class Premium Quik Detailer i POORBOYS WORLD Quick Detailer Plus QD+.Który byście polecili.Auto ma kolor czarny QD+ mega przyjemny w użyciu i jeśli idzie o głębie to naprawdę daje radę... Gold Classa nie używałem. z tych trzech do blue wybrał bym QD+, fajnie się z nim pracuje Zamówiony Meguiars Gold Class Premium Quik Detailer Po co się pytasz, kiedy dostajesz odpowiedź a robisz po swojemu?
jedrek1980 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Czemu?Bo nie było odzewu i podjąłem decyzje sam
maciek-drummer Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 pidjołem co zrobiłeś?
canta8 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jedrek 1980. Zadałeś pytanie o 22:04,pierwszą odpowiedź miałeś o 22:14,druga o 22:33 o godz 22:36 podjąłeś decyzje ,bo jak twierdzisz nie było odzewu. To forum schodzi na psy.
MatthewG Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 canta8, coś w tym jest.. Niestety.
Tomek WRO Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 canta8, miałem tym samym podsumować ale odechciało mi się.... end off top
hihol Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 QD+ bedzie nadawl sie na Colli 476, FK Hi temp, ..., PB Nattys Red, Lusso Oro, Zymol Titanium? W skrocie czy mozna nim psikac woski i 'prawie sealanty' bez szkody dla trwalosci? Przepraszam jesli bylo to poruszone na jednej z 95 stron tematu ale jutro chce przeprowadzic mala akcje a potem cos popsikac..
Rekomendowane odpowiedzi