Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja ostatnio zakupiłem rzadko polecany QD - 1z Raindance Perlglanz

i jestem bardzo zadowolony

cena (płaciłem 36zł) oraz jakoś naprawdę na duży plus. Wydajny i skuteczny środek.

Ładnie kropelkuje i odpycha wodę.

firma 1Z kolejny raz mnie miło zaskoczyła.

pozdrawiam

Opublikowano
Do finału wchodzą produkty Surf City garage i Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml.

Znalazłem troszkę opiniii po żmudnych poszukiwaniach i wychodzi że ten ostatni podbija look i zapobiega przyciąganiu kurzu czyli do Colli jak znalazł. Do tego cena 45zł za 650ml optymalna.

Zużyłem całą butelkę DG #921 na Collinite 476s i faktycznie zmniejsza przyciąganie kurzu, ale looku to on za bardzo nie podbija. Ale generalnie jest OK i ma fajny zapach.

BTW Zdziwiłem się jak bardzo Megsowy UQD podbija i dodaje szklistości Colli 476. Na NXT nie ma takiego efektu.

Opublikowano

zaczynam przygodę z detalingiem ( kompletuje zestawy itd )

Mam dużo kosmetyków Meg'sa ( jakoś wpadła mi w oko ta firma ) ale brakuje mi QD.

Jednak na razie słabo z funduszami i migam się z zakupem co wybrać.

Chętnie bym wziął UQD gdyby nie fundusze, jednak zastanawiam się nad np. Sonax'em QD ( bo parę razy nawet na forum do sprzedania rozlany był ). Na filmikach czy tez w nie których opiniach dobrze wypada Sonax - ale jak wypada on np. w porównaniu z Meg's UQD

I może ma ktoś coś sprawdzonego jako QD na wosk Meg's #16 + czarny lakier VW dobrego a zarazem w przystępnej cenie ... ( chce znaleźć coś dobrego i taniego ... :lol: ciężko będzie )

Opublikowano
Do finału wchodzą produkty Surf City garage i Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml.

Znalazłem troszkę opiniii po żmudnych poszukiwaniach i wychodzi że ten ostatni podbija look i zapobiega przyciąganiu kurzu czyli do Colli jak znalazł. Do tego cena 45zł za 650ml optymalna.

Zużyłem całą butelkę DG #921 na Collinite 476s i faktycznie zmniejsza przyciąganie kurzu, ale looku to on za bardzo nie podbija. Ale generalnie jest OK i ma fajny zapach.

BTW Zdziwiłem się jak bardzo Megsowy UQD podbija i dodaje szklistości Colli 476. Na NXT nie ma takiego efektu.

Jedzie do mnie jednak Surf City Garage - Speed Demon Wax Detailer, niestety chwilowo nie było PB ani DG, zobaczymy, dwie i pół dychy nie majątek, a opinie też niezłe. A PB muszę przetestować jak tylko będzie możliwość kupna używki ;)

Dzięki wszystkim za opinie, podziele się swoją (choć wiem że będzie ona mało miarodajna bo od żółtodzioba)

Opublikowano
a zarazem w przystępnej cenie ... ( chce znaleźć coś dobrego i taniego ... ciężko będzie )

niekoniecznie-w tym przypadku KochChemie Quick&Shine Elegant-40 zł za litr takiego QD to śmiech moim zdaniem

Opublikowano

Świetny i stosunkowo tani (750ml) QD to SONAX BRILLANT SHINE DETAILER 35-40zł.

Jakością nie odpuszcza dużo droższej konkurencji !

pozdr.

Opublikowano

zIeLoNy3000, wiem o jaki QD od Sonaxa chodzi. Oczywiście, że go używałem i używam nadal. Moje potrzeby zaspokaja i jestem z niego zadowolony. Co nie zmienia faktu, że miałem łatwiejsze w użyciu quick detailery.

Opublikowano
używaliscie w/w QD ?

moja opinia się tyczy tylko produktu BRILLANT SHINE DETAILER

ten jest naprawdę dobry !

na zimę w sam raz.

W sumie poczytaj sobie wątek o tym produkcie ma juz chyba 70stron od stycznia tego roku :>

ja tam wolę QD+

Opublikowano
W sumie poczytaj sobie wątek o tym produkcie ma juz chyba 70stron od stycznia tego roku :>

ja tam wolę QD+

nie muszę czytać bo używałem jednego i drugiego i również uważam, że QD+ jest lepszy ale sonax w kwestii jakość, ilość=cena jest naprawdę bdb.

Aktualnie mam 1Z Raindance perglanz i DG 921.

pzdr.

Opublikowano

A ja własnie sobie sprawdzam połączenie Carlack NSC + QD Sonax (po 2h), ciekawe na jak długo efekt zostanie.

Opublikowano

Kedar na pewno długo , u mnie na felgach sam BS leży już miesiąc i 1900km.

Wytrzymałość to on ma :)

zIeLoNy3000 zwłaszcza duże opakowanie :)

Opublikowano

Nazywanie sonaxa QD to moim zdaniem lekka pomyłka - bardziej powiedziałbym że to wosk w płynie, ratunek dla umierającego wosku który chcemy jeszcze pociągnąć na lakierze.

Opublikowano
Nazywanie sonaxa QD to moim zdaniem lekka pomyłka - bardziej powiedziałbym że to wosk w płynie, ratunek dla umierającego wosku który chcemy jeszcze pociągnąć na lakierze.

Dokładnie, dlatego położyłem go na AIO z nadzieję,że do połowy października posiedzi, potem go "zdejmę" i zastąpię FK. QD od Autoglym jeszcze nie tknięte, czeka na zimowe mycia.

Opublikowano

Też używam QD Megsa Ultimate qd i moim zdaniem to świetny produkt. Używam go juz długo gdy na aucie był Collinite 845 oraz Chemical Guys Butter Wax. W przypadku obydwu wosków Megs UQD chyba podbija look oraz robi mega śliski lakier (choć wiadomo, ze lakier jest śliski jak cholera po 'full' zabiegach z cleanerem itp.).

Używam też QD FK 425 i tez jest super oraz znakomicie dogaduje się z sealantem Colli - jednak Mgsowy UQD fajniej pachnie i jakos wole jego.

Teraz będę chciał kupić jakiś nowy QD. Co polecicie do stosowania po myciu jesli na lakierze jest wosk Colli 845 ? (chociaż na wiosnę będe pewnie chciał PB Red'a ale i do niego zastosuje to samo QD co na Colli). Najlepiej coś fajnie pachnącego.

Pozdrawiam

Opublikowano

W ciemno zacząłem używać HOT ROD-a od Surf City Garage (w ciemno, gdyż kilka osób tu pytało, a nikt nie odpowiedział :)) i jestem zadowolony. Mam specyficzny kolor lakieru na Fabii i po wcześniejszej porażce z detailerem od Clearkote'a (też był brany w ciemno), teraz jestem 3x na TAK. Lakier jest zabezpieczony PB Natty's Red-em i po przejechaniu go tym QD auto wygląda jak z jakiegoś HDR-a :D Co najważniejsze - nie smuży

Opublikowano

Dokładnie potwierdzam i należy pamiętać aby zdążyć go wygłaskać bo strasznie szybko zasycha latem powyżej 25 stopni.Dopolerowanie później to masakra.Generalnie polecam za trwałość i efekt.U mnie po miesiącu jazdy (ok 1000km) po 2 bezdotykach nadal nieźle kropelkuje na DG 105 i mało się kurzy.

To mój ulubiony QD na sealanty po FK 425.

Na woski lubię AF Finale.

• Dystrybutor
Opublikowano
Co polecicie, ostatnio miałem AF finale [puki co mój faworyt ], szukam czegoś równie fajnego , kropelki, look itp

Preste próbowałeś Spray N`Shine