ad.am Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Eryczek, czy jako Zymolman miales/masz jakies doswiadczenie z zymol spray detailer?zwlaszcza jak sie on ma do FG?jakie argumenty przemawialyby za kupnem fg w sytuacji gdy pojawila sie jakas tam tansza alternatywa?
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zymol ma w swojej ofercie trzy QD: - NEW 2012 SPRAY DETAILER - NEW 2012 SPRAY GLAZE - ZYMOL FIELD GLAZE Usystematyzowałem je wg. mnie od najgorszego do najlepszego (a jednocześnie od najtańszego do najdroższego ). Pierwszy z nich to wg mnie zupełne nieporozumienie - nie podbija koloru, słabo doczyszcza, przeciętnie radzi sobie z waterspotami, chyba w ogóle nie odżywia wosku SG ma podobno 13% carnauby. Daje powera woskowi leżącemu na aucie, radzi sobie z waterspotami, przyjemnie pachnie cytrusami. FG chyba nie trzeba opisywać - 21% carnauby, łatwe docieranie, brak mazów, zapach miazga . Dla mnie z Zymoli - No 1. Poza FG, na co dzień używam jeszcze Dodo SN o którym pisałem wcześniej i PA Presto Detail. PA też jest genialne ale radzę poszukać tego QD w starych butelkach. Ostatnia zmiana receptury (apteczne butelki) coś firmie nie wyszła
Romekkk Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jestem po 2 krotnym użyciu Field Glaze. Podpisuję się rękoma i nogami pod tym co pisze Eryczek Dodałbym do tego jeszcze jeden aspekt - mam wrażenie, że znacznie mniej przyciąga kurz niz dotychczasowy mój nr 1 - AF Finale, który i tak wg mnie jest super wyborem - ładnie podbija blask, super pachnie i dobrze ściąga waterspoty. Do końca nie jestem pewien czy to sprawa przypadku, detailera czy też pogody ale samochód jest zdecydowanie mniej zakurzony od momentu użycia FG.
Szary93 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Eryczek, FG nie ma czasem 13% ? Właśnie nabyłem ten środek i pisało że ma 13.
Administrator Evo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na przestrzeni ostatnich lat była zmiana zawartości carnauby, 13 ---> 21% .
Yasiek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 na stronie CarSpa nadal informacja o 13%.
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 zymol.com http://www.zymol.com/zymolfieldglaze8oz.aspx
ad.am Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Dzięki, zapominam o spray detailerze.
kamilgt Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 QD ładnie pachnący i nie podbijający za bardzo wosku tooooo ......?
Szary93 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Eryczek, ja mam jeszcze ten w zielonej butelce. Czy to jeszcze stary skład i ma 13 ?
Piotrek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 kamilgt, ONR jako QD, mi się zapach bardzo podoba, migdałowy chyba.
Berd Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Eryczek, ja mam jeszcze ten w zielonej butelce. Czy to jeszcze stary skład i ma 13 ? FG Zymola są w zielonych butelkach tylko etykieta się zmieniła
Carire Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Eryczek, a możesz porównać FG do tego od dodo? bo mnie ciekawi trochę
Xeper Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 kamilgt, dla mnie Duragloss #921 i Megs Last Touch
Arni Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Mam możliwośc kupienia niedrogo następujących QD: Surf City Garage - Hot Rod Protective Detailer -//- Speed Demon Wax Detailer Mothers- California Gold Showtime Instant Detailer Poorboy's - Spray & Gloss 473ml PB QD+ Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml Auto Finesse- Finale Quick Detailer Meguiar's- Premium Quick Detailer Będzie służył na Collinite 746, a będzie to mój pierwszy QD i mam mętlik w głowie. Kusi cena Mother's i Duragloss, a czasami słyszę że QD to wszystko jeden grzyb. Jest jeszcze PB ale mam dojście tylko do wielkiej butli. Co byście wybrali a dco odrzucili?
Arni Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Mam możliwośc kupienia niedrogo następujących QD: Surf City Garage - Hot Rod Protective Detailer -//- Speed Demon Wax Detailer Mothers- California Gold Showtime Instant Detailer Poorboy's - Spray & Gloss 473ml PB QD+ Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml Auto Finesse- Finale Quick Detailer Meguiar's- Premium Quick Detailer Będzie służył na Collinite 746, a będzie to mój pierwszy QD i mam mętlik w głowie. Kusi cena Mother's i Duragloss, a czasami słyszę że QD to wszystko jeden grzyb. Jest jeszcze PB ale mam dojście tylko do wielkiej butli. Co byście wybrali a dco odrzucili?
jabol3k Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Ja używałem tylko AF Finale i mogę polecić
jabol3k Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Ja używałem tylko AF Finale i mogę polecić
Fancivi Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Auto Finesse- Finale Quick Detailer - mam jako jeden z 3-4 i tez bardzo wporzadku
Fancivi Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Auto Finesse- Finale Quick Detailer - mam jako jeden z 3-4 i tez bardzo wporzadku
Arni Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Do finału wchodzą produkty Surf City garage i Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml. Znalazłem troszkę opiniii po żmudnych poszukiwaniach i wychodzi że ten ostatni podbija look i zapobiega przyciąganiu kurzu czyli do Colli jak znalazł. Do tego cena 45zł za 650ml optymalna. Kiedyś przy okazji spróbuję Poorboy'sa i innych
Arni Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Do finału wchodzą produkty Surf City garage i Duragloss- Fast Clean & Shine #921 650ml. Znalazłem troszkę opiniii po żmudnych poszukiwaniach i wychodzi że ten ostatni podbija look i zapobiega przyciąganiu kurzu czyli do Colli jak znalazł. Do tego cena 45zł za 650ml optymalna. Kiedyś przy okazji spróbuję Poorboy'sa i innych
canta8 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Koniecznie przetestuj Poorboy's - Spray & Gloss. Duża butla bardziej się opłaca. Ja przerobiłem chyba z 10 quick detailerów i wróciłem do S@G. Żaden nie dał mi takiego mokrego wyglądu jak ten.
dareme89 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 ja rowniez polecam Poorboy's - Spray & Gloss, zajebisty qd.
Rekomendowane odpowiedzi