chudy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Otóż to - auto prawie nie zbiera kurzu na BSD, a co osiądzie, to się zmywa deszczem i samochód jest cały czas czysty. Po myciu suszenie to dosłownie momencik, tak odpycha wodę. Produkt rewelacja. Na czym on bazuje - jakieś silikony?
Jarcyk Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Ostatnio używam QD firmy AF Finale Quick Detailer,tylko zauważyłem jedną rzecz która mnie dziwi,otóż po nawoskowaniu auta,w moim przypadku jest to AF Temptation,po kilku dniach od woskowania jak się samochód przykurzy podjeżdżam na myjkę i opłukuje auto (kropelkowanie jest ok),ale już jak przelecę samochód QD który wymieniłem jak podjadę dzień lub dwa później na myjkę przy myciu auta kropelkowania brak,tak jakby na lakierze nie leżał już wosk , sprawdzałem inny wosk i sprawa wygląda podobnie.
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 21 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Jarcyk to normalne. Wosk został przykryty QD i w tej chwili to QD odprowadza wodę i kropelkuje Aczkolwiek Finale bardzo ładnie kropelkuje więc dziwne że zauważyłeś aż takie pogorszenie Ja osobiście nie używam QD po myciu jeżeli widzę że wosk radzi sobie bardzo dobrze. Chyba że jest to czarne auto gdzie zawsze po myciu i tak zostaną jakieś water spoty i lakier będzie trochę "przytłumiony"
ANB Karol Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Od siebie dodam że QD AF Finale jest jak dla mnie w pierwszej trójce QD jednak 3 aplikacje nauczyły mnie dopiero prawidłowo aplikować a mianowicie uważam że nie można nakładać go obficie i należy go bardzo dobrze wypracować wtedy daje super efekt. Posiadam 2 czarne A4 więc QD mam przerobione sporą ilość
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 21 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Od siebie dodam że QD AF Finale jest jak dla mnie w pierwszej trójce QD +1 Ja zawsze rozprowadzam na 2-3 elementach i dopiero docieram. Do czarnych mogę polecić jeszcze Sonusa Cockpit Detailer. Dużym plusem jest że się nie marze, ale też nie podbija specjalnie kropelkowania.
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Sonusa Cockpit Detailer Ja mimo wszystko bym jednak Cockpit Detailera na czarnym nie używał, ani na żadnym innym
kamilgt Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 mx_nowicki, Ja lubię też AF Spritz na czarne
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 21 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Sonusa Cockpit Detailer Ja mimo wszystko bym jednak Cockpit Detailera na czarnym nie używał, ani na żadnym innym Ha ha słuszna uwaga Panie Piotrze Nowiś poprosił o sprostowanie jego zaspanej niedzielnej wypowiedzi. Chodziło oczywiście o Carnauba Spritz
Damianldz Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Używał ktoś QD SG oraz AF Finale? Jestem ciekaw jak wygląda ich porównanie,chodzi o wet,sliskosc i łatwość wypracowywania [ Dodano: 29 Lipiec 2013, 15:06 ] wie kto co ?
Piotrek Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Damianldz, Ja używałem. I według mnie zwycięsko z tego porównania wychodzi Finale. Śliskość jak dla mnie prównywalna, na bardzo wysokim poziomie. Podbicie looku na + dla AF. AF można zetrzeć jednym ruchem fibry i wygląd jest ok. W przypadku Shiny, jak dla mnie trzeba 2 fibr i używać tak jak napisane na instrukcji, bo inaczej mogą zostać mazy. Różnica w cenie to tylko 10 zł, więc ja bym wybrał Finale. Na + też, bardzo ładne opakowanie i super atomizer ( szeroko rozpyla mgiełką).
MarkPol Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 A jakieś opinie o PB QD+ ? Poproszę!
Damianldz Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Piotr13 dzięki za odp , pytam bo zakupiłem litr i jestem ciekaw jak się ma do mojego faworyta SG , ale jeżeli tak jak piszesz to nie mam się o co martwić
Yanek Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 MarkPol, QD+ używam po każdym myciu i fajnie nim mi się pracuje. Podbija wygląd i nadaje śliskości, a i krople po nim też niczego sobie.
Administrator AreK Opublikowano 30 Lipca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Wracając do porównania QD SG z AF. Po użyciu SG lakier znacznie słabiej przyciąga "kurz"
cichy_ Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 MarkPol, QD+ używam po każdym myciu i fajnie nim mi się pracuje. Podbija wygląd i nadaje śliskości, a i krople po nim też niczego sobie. +1 Dodam, że jest też wydajny i nieżle sobie radzi z przyschniętymi plamkami po wodzie
Yanek Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 MarkPol, QD+ używam po każdym myciu i fajnie nim mi się pracuje. Podbija wygląd i nadaje śliskości, a i krople po nim też niczego sobie. +1 Dodam, że jest też wydajny i nieżle sobie radzi z przyschniętymi plamkami po wodzie I do tego wszystkiego super pachnie podczas aplikacji
Damianldz Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Wracając do porównania QD SG z AF. Po użyciu SG lakier znacznie słabiej przyciąga "kurz" Kurcze,a to ważne dla mnie ,z AF jest tak źle z przyciągniem kurzu?
Piotrek Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Damianldz, Jeżeli kurz jest w powietrzu, to musi byc i na samochodzie. Fizyki się nie oszuka. Strasznej tragedii nie zauważyłem.
Damianldz Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Chodzi mi o to żeby nie przyciągał tak kurzu jak colli ale to chyba nie możliwe
Chat Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Używam tych dwóch i szczerze mówiąc nie zauważyłem, aby AF jakoś szczególnie przyciągał kurz. A lakier mam: czarna perła.
Damianldz Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Dzięki chłopaki za opinię ,niedługo sam przetestuje
jabol3k Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ja stosuję AF na swoim samochodzie. Jest to mój pierwszy QD jakiego używam więc nie mam za bardzo porównania. Stop, dostałem kiedyś próbkę tenzi jakiegoś, W porównaniu wypadł słabiej od AF. Co do kurzu codziennie jeżdżę parę razy po takiej piaszczystej drodze, co prawda jakieś 30m tylko, ale parę razy dziennie się jeździ. Więc jakiego QD bym nie użył to i tak będzie mi się auto kurzyć. Zainteresowaliście mnie teraz nad przetestowaniem QD od SG.
Damianldz Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Użyłem AF Finale i fajnie się sprawdza , lecz wl bardzo podobny do SG jakiejś wielkiej różnicy nie ma i gdybym miał kupować w sklepie butelki 0.5l wybrał bym znowu SG . A jak się ma do Finale i Almond'a ,Meguiars Last Touch?
Czarek326 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 A używał ktoś Autoglym Rapid Detailer? Jakieś opinie na jego temat? Jeśli było to sory ale nie mam czasu prześledzić wątku.
Yasiek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Czarek326, pewnie było. Ja używam od jakiegoś czasu. Bardzo fajny QD - szybko radzi sobie z waterspotami i przyciemnia lakier. Nadaje niezlej śliskości. Ostatnio mój ulubiony QD.
Rekomendowane odpowiedzi