Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż to - auto prawie nie zbiera kurzu na BSD, a co osiądzie, to się zmywa deszczem i samochód jest cały czas czysty. Po myciu suszenie to dosłownie momencik, tak odpycha wodę. Produkt rewelacja. Na czym on bazuje - jakieś silikony?

Opublikowano

Ostatnio używam QD firmy AF Finale Quick Detailer,tylko zauważyłem jedną rzecz która mnie dziwi,otóż po nawoskowaniu auta,w moim przypadku jest to AF Temptation,po kilku dniach od woskowania jak się samochód przykurzy podjeżdżam na myjkę i opłukuje auto (kropelkowanie jest ok),ale już jak przelecę samochód QD który wymieniłem jak podjadę dzień lub dwa później na myjkę przy myciu auta kropelkowania brak,tak jakby na lakierze nie leżał już wosk :/ , sprawdzałem inny wosk i sprawa wygląda podobnie.

• Dystrybutor
Opublikowano

Jarcyk to normalne. Wosk został przykryty QD i w tej chwili to QD odprowadza wodę i kropelkuje :) Aczkolwiek Finale bardzo ładnie kropelkuje więc dziwne że zauważyłeś aż takie pogorszenie :dontknow:

Ja osobiście nie używam QD po myciu jeżeli widzę że wosk radzi sobie bardzo dobrze. Chyba że jest to czarne auto gdzie zawsze po myciu i tak zostaną jakieś water spoty i lakier będzie trochę "przytłumiony" :)

Opublikowano

Od siebie dodam że QD AF Finale jest jak dla mnie w pierwszej trójce QD jednak 3 aplikacje nauczyły mnie dopiero prawidłowo aplikować a mianowicie uważam że nie można nakładać go obficie i należy go bardzo dobrze wypracować wtedy daje super efekt.

Posiadam 2 czarne A4 więc QD mam przerobione sporą ilość :D

• Dystrybutor
Opublikowano
Od siebie dodam że QD AF Finale jest jak dla mnie w pierwszej trójce QD
+1 :good: Ja zawsze rozprowadzam na 2-3 elementach i dopiero docieram.

Do czarnych mogę polecić jeszcze Sonusa Cockpit Detailer. Dużym plusem jest że się nie marze, ale też nie podbija specjalnie kropelkowania.

• Administrator
Opublikowano
Sonusa Cockpit Detailer

Ja mimo wszystko bym jednak Cockpit Detailera na czarnym nie używał, ani na żadnym innym :kox:

• Dystrybutor
Opublikowano
Sonusa Cockpit Detailer

Ja mimo wszystko bym jednak Cockpit Detailera na czarnym nie używał, ani na żadnym innym :kox:

Ha ha słuszna uwaga Panie Piotrze :D Nowiś poprosił o sprostowanie jego zaspanej niedzielnej wypowiedzi. Chodziło oczywiście o Carnauba Spritz ;)

Opublikowano

Używał ktoś QD SG oraz AF Finale? Jestem ciekaw jak wygląda ich porównanie,chodzi o wet,sliskosc i łatwość wypracowywania

[ Dodano: 29 Lipiec 2013, 15:06 ]

wie kto co ? :o

Opublikowano

Damianldz, Ja używałem. I według mnie zwycięsko z tego porównania wychodzi Finale. Śliskość jak dla mnie prównywalna, na bardzo wysokim poziomie. Podbicie looku na + dla AF. AF można zetrzeć jednym ruchem fibry i wygląd jest ok. W przypadku Shiny, jak dla mnie trzeba 2 fibr i używać tak jak napisane na instrukcji, bo inaczej mogą zostać mazy. Różnica w cenie to tylko 10 zł, więc ja bym wybrał Finale. Na + też, bardzo ładne opakowanie i super atomizer ( szeroko rozpyla mgiełką). :)

Opublikowano

Piotr13 dzięki za odp , pytam bo zakupiłem litr i jestem ciekaw jak się ma do mojego faworyta SG , ale jeżeli tak jak piszesz to nie mam się o co martwić

Opublikowano

MarkPol, QD+ używam po każdym myciu i fajnie nim mi się pracuje. Podbija wygląd i nadaje śliskości, a i krople po nim też niczego sobie.

• Administrator
Opublikowano

Wracając do porównania QD SG z AF. Po użyciu SG lakier znacznie słabiej przyciąga "kurz"

Opublikowano
MarkPol, QD+ używam po każdym myciu i fajnie nim mi się pracuje. Podbija wygląd i nadaje śliskości, a i krople po nim też niczego sobie.

+1

Dodam, że jest też wydajny i nieżle sobie radzi z przyschniętymi plamkami po wodzie :good:

Opublikowano

+1

Dodam, że jest też wydajny i nieżle sobie radzi z przyschniętymi plamkami po wodzie :good:

I do tego wszystkiego super pachnie podczas aplikacji ;)

Opublikowano
Wracając do porównania QD SG z AF. Po użyciu SG lakier znacznie słabiej przyciąga "kurz"

Kurcze,a to ważne dla mnie ,z AF jest tak źle z przyciągniem kurzu?

Opublikowano

Używam tych dwóch i szczerze mówiąc nie zauważyłem, aby AF jakoś szczególnie przyciągał kurz. :o A lakier mam: czarna perła.

Opublikowano

Ja stosuję AF na swoim samochodzie. Jest to mój pierwszy QD jakiego używam więc nie mam za bardzo porównania. Stop, dostałem kiedyś próbkę tenzi jakiegoś, W porównaniu wypadł słabiej od AF. Co do kurzu codziennie jeżdżę parę razy po takiej piaszczystej drodze, co prawda jakieś 30m tylko, ale parę razy dziennie się jeździ. Więc jakiego QD bym nie użył to i tak będzie mi się auto kurzyć. Zainteresowaliście mnie teraz nad przetestowaniem QD od SG.

Opublikowano

Użyłem AF Finale i fajnie się sprawdza , lecz wl bardzo podobny do SG jakiejś wielkiej różnicy nie ma i gdybym miał kupować w sklepie butelki 0.5l wybrał bym znowu SG . A jak się ma do Finale i Almond'a ,Meguiars Last Touch?

Opublikowano

Czarek326, pewnie było.

Ja używam od jakiegoś czasu. Bardzo fajny QD - szybko radzi sobie z waterspotami i przyciemnia lakier. Nadaje niezlej śliskości. Ostatnio mój ulubiony QD.