Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, czego używacie do pracy z Quick Detailerami ? Chodzi mi o wcześniej poruszane smugi i "mazaje" które zostawiają niektóre produkty. Po wielu testach zauważyłem, że im grubsza / bardziej sucha MF tym lepiej się wyciera, niby to logiczne ale w praktyce ma ogromny wpływ.

Opublikowano
Jacku, a nie masz wrażenia, że zżera woski?

Yyy... zależy ile doda się wody ;) Ja używałem zazwyczaj z sealantami.

Polecałbym go z racji na dużą uniwersalność.

Opublikowano

No naturale zżera na pewno :)

Ale uniwersalny jest i to bardzo. Quick wax, szyby, poślizg, QD, shit remover i coś by się jeszcze znalazło ;)

Opublikowano
uto Finesse Finale Quick Detailer jak dla mnie najlepszy :*

A masz może porównanie z Pro-detailerem? Nikt nie chce odsprzedać resztki AF Finale i waham się co kupić. Jeszcze myślę nad Surf City Garage...

Opublikowano
co sadzicie o tym Surf City Garage Hot Rod Protective Detailer QD?

Miałem próbkę kiedyś...ale nie pamiętam jaki był :P SCG nie zawodzi więc myślę, że warto ;) A jak nie to Speed Demon, sprawdzony produkt.

Opublikowano

Ja używam SCG Speed Deamon Wax Detailer i sobie chwalę. Jakby ktoś był w Poznaniu/Murowanej Goślinie to mogę kapkę odlać.

Opublikowano
uto Finesse Finale Quick Detailer jak dla mnie najlepszy :*

A masz może porównanie z Pro-detailerem? Nikt nie chce odsprzedać resztki AF Finale i waham się co kupić. Jeszcze myślę nad Surf City Garage...

tak mialem juz kilka roznych ale ten poprostu wymiata :P dlatego nie wacham sie teraz w kupnie 5 l

Opublikowano
UQD....zapach bajka, podbija pieknie, przyciemna elegancko, świetnie się nakłada, smug nie pozostawia...czy może być coś lepszego? :kox: Dla mnie produkt namber łan od megsa:)

Zachęcony Twoją opinią nabyłem UQD. Wczoraj miałem przyjemność przetestować go na moim czarnym aucie w porównaniu z PB QD+ i DG Aquawax (wiem, że tonie QD ale akurat miałem pod ręką). Każdy boczny element zrobiony innym środkiem.

Niestety UQD wypadł najsłabiej :/ Nie zauważyłem różnicy na lakierze oprócz oczyszczenia. Najlepiej wypadł DG: nadał głębi i szklistosci, PB QD+ ładnie przyciemnił lakier.

Do codziennego użytku będę stosował dobrego i sprawdzonego DG FC&S a AW od czasu do czasu do podbicia efektu.

Megs nie zagrzeje długo miejsca w moim arsenale :(

Zachęcony Twoim testem zakupie PB QD+ i również porównam :-] ale regularnie pryskam UQD czarny i czerwony lakier i na obydwu przyciemnienie, oczyszczenie i glębia zauważalna. Aleee zobaczymy ;)

Opublikowano

Co do mojego posta wcześniejszego dostałem 3 odpowiedzi w której każdy polecał inny pordukt :) i nie wiem na co się zdecydować :(

Opublikowano

Dla początkującego UQD . QD+ też niezły , ale niektórzy stosują go na słońcu , rozgrzanym lakierze czy po prosu leją bez opamiętania i mają problem z dotarciem .

Opublikowano

jabol3k, też bym obstawiał UQD na początek. Z czasem bawiąc się w detailing znajdziesz "swój najulubieńszy QD" :)

Opublikowano
QD+ też niezły , ale niektórzy stosują go na słońcu , rozgrzanym lakierze czy po prosu leją bez opamiętania i mają problem z dotarciem .

Często stosuję na słońcu, problemów z dotarciem nigdy nie miałem, za dużo nigdy nie lałem, więc się nie wypowiem ;) Jak dla mnie QD+ jest niezłym produktem, mało pracochłonnym, w bardzo przyzwoitej cenie :)

Opublikowano

jak jest dobrze naniesiony wosk to warto zawsze po myciu auta naniesc :) zwlaszcza ze uzupelnia wosk i naprawe samochod przyzwoicie wyglada bez zaciekow itd :)

Opublikowano

Panowie, co lepsze?

Ultimate QD Megsa

Auto Finesse Finale

czy jakiś preparat Surf City Garage?

lakier czarny. żeby nie pozostawiał smug.

Mozna w słońcu aplikować? :)