Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mówisz że Bilt hamber robi lepsza robotę od Aquawaxa ?

trzeba zaznaczyć że na CQuartz, na wosku lub sealancie może być inaczej ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki polecacie qd do glasura zamiast field glaze?

A do pete wszystko co jest z carnauba? Moge raz na czas uzyc Zaino 8 czy bardzo on oslabia wosk? Pozdrawiam :)

Opublikowano

yacek _b, field glaze tani nie jest;)

Do glasura (w ogóle do większości zymoli) moim faworytem jest RaceGlaze Clearmist Detailer. ostatnio może też Sonus Carnauba Spritz, ale martwi mnie zawsze ten napis boosted by polycharger;)

Opublikowano
yacek _b, field glaze tani nie jest;)

Do glasura (w ogóle do większości zymoli) moim faworytem jest RaceGlaze Clearmist Detailer. ostatnio może też Sonus Carnauba Spritz, ale martwi mnie zawsze ten napis boosted by polycharger;)

no dopiero teraz piszesz jak przyszła paczka z Field Glaze na carbona :kox:

Opublikowano

no dopiero teraz piszesz jak przyszła paczka z Field Glaze na carbona :kox:

I nie żałuj bo Field Glaze na woski Zymola jest najlepszy. :good:

• Moderator
Opublikowano

Carire, Detail jest nieporównywalnie słabszy od FG :thumbdown:

FG oczywiście że można stosować na Pets`a (ale trochę szkoda :mrgreen: - lepiej dokupić Glasura ;) )

• Partner forum
Opublikowano
Czy POORBOY'S WORLD QUIK DETAILER PLUS (QD+) zostawia ślady na uszczelkach czy jest bezpieczny tak jak BILT HAMBER AUTO-QD?

jak większość quick detailerów, QD+ nie zostawia śladów na lakierze, szybach, plastiku ani uszczelkach :good:

oczywiście mówimy tu przydkich śladach, bo jakiś efekt po sobie zostawia, no ale o to raczej chodzi ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy QD PB Spray&Gloss można używać na mokry lakier po spłukaniu myjką czy lepiej jest osuszyć Fluffy a dopiero QD???

Zastanawiam się bo dawkując QD na mokrą karoserię a następnie rozprowadzająć mikrofibrą będę rozprowadzał również wodę a co za tym idzie mikrofibra będzie mokra a nie o to chyba chodzi dopieszczając już rozprowadzony QD?

Dzięki

Opublikowano

Można stosować na mokry. Psiukasz na lakier i wycierasz np. Fluffym, osuszanie będzie łatwiejsze i zużyjesz mniej produktu. Prawdopodobieństwo powstania zacieków będzie dużo mniejsze ale to nie to samo co wytarcie do sucha i dopiero QD.

Generalnie używanie QD jako pomoc w osuszaniu jest dobrym sposobem jak nam się śpieszy.

EDIT: Rozumiem,że chodzi o umyty szamponem lakier a nie tylko spłukany wodą...

Opublikowano

Jaki QD na Carbona? Mam: DG #921, CG P-40, Megs Last Touch, Megs UQD, Megs #135. Ponoc tu najbardziej pasowaly by DG #921 lub CG P-40, ale moze ktos eksperymentowal tez z syntetykami Megsa?

Opublikowano

Xeper, UQD na wosku zostawi swoje polimery na kilka myć, jeśli wcześniej nie spłynie wraz z woskiem, ale nie powinien

Opublikowano
Można stosować na mokry. Psiukasz na lakier i wycierasz np. Fluffym, osuszanie będzie łatwiejsze i zużyjesz mniej produktu. Prawdopodobieństwo powstania zacieków będzie dużo mniejsze ale to nie to samo co wytarcie do sucha i dopiero QD.

Generalnie używanie QD jako pomoc w osuszaniu jest dobrym sposobem jak nam się śpieszy.

EDIT: Rozumiem,że chodzi o umyty szamponem lakier a nie tylko spłukany wodą...

Nie no właśnie chodzi mi lekko zakurzony lakier i chcę tylko spłukać wodą zdemineralizowaną na bezdotyku.

Jak myję na dwa wiadra to najpierw osuszam a później QD. Tydzień temu robiłem generalkę czyli podkładzik i wosk a w piątek chcę jechać tylko spłukać autko i zapodać QD dlatego pytam czy może być bez osuszania czy lepiej osuszyć. Czas nie ma znaczenia bo osuszanie to parę minut.

Dzięki