maya Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 mówisz że Bilt hamber robi lepsza robotę od Aquawaxa ? trzeba zaznaczyć że na CQuartz, na wosku lub sealancie może być inaczej
Carire Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jaki polecacie qd do glasura zamiast field glaze? A do pete wszystko co jest z carnauba? Moge raz na czas uzyc Zaino 8 czy bardzo on oslabia wosk? Pozdrawiam
yacek _b Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 a co jest nie tak z Field Glaze , nie pasuje ci ? do Pete,s -a 53 ja używam CG P40 ( dawny Pro detailer )
julian Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 yacek _b, field glaze tani nie jest;) Do glasura (w ogóle do większości zymoli) moim faworytem jest RaceGlaze Clearmist Detailer. ostatnio może też Sonus Carnauba Spritz, ale martwi mnie zawsze ten napis boosted by polycharger;)
yacek _b Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 yacek _b, field glaze tani nie jest;)Do glasura (w ogóle do większości zymoli) moim faworytem jest RaceGlaze Clearmist Detailer. ostatnio może też Sonus Carnauba Spritz, ale martwi mnie zawsze ten napis boosted by polycharger;) no dopiero teraz piszesz jak przyszła paczka z Field Glaze na carbona
siwy49 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 no dopiero teraz piszesz jak przyszła paczka z Field Glaze na carbona I nie żałuj bo Field Glaze na woski Zymola jest najlepszy.
Franczak88 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 A słyszeliście o K2 Spectrum? Ktoś testował?
grabek246 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 a co myślicie o Meguiars Last Touch?? nada się na FK 1000?
tOmtOm Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 grabek246, nie dość, że się nada to i na lata świetlne wystarczy
grabek246 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 tOmtOm, mamm odkupiony litr wiec z tymi latami swietlnymi bym nie przesadzal:-)
Carire Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 ok, czyli do zymola najlepiej tylko field glaze albo detail? Czy ten 1 duzo lepszy? Czy moge go stosowac do petes'a?
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Carire, Detail jest nieporównywalnie słabszy od FG FG oczywiście że można stosować na Pets`a (ale trochę szkoda - lepiej dokupić Glasura )
Carire Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 hehe, mam i go ale na swoim aucie a na ojcowym lezy wlasnie pet's wiec nie bede mu zalowal bo szkoda to umierac
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Carire, to Ty rodzonemu ojcu Glasura żałujesz??? oj wyrodny syn z Ciebie
Carire Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 bo auto idzie do "zyda" a jak juz bedzie "nowe" to glasur idzie w ruch, nie ma innej opcji
Krayes Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Czy POORBOY'S WORLD QUIK DETAILER PLUS (QD+) zostawia ślady na uszczelkach czy jest bezpieczny tak jak BILT HAMBER AUTO-QD?
Partner forum MrCleaner Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Czy POORBOY'S WORLD QUIK DETAILER PLUS (QD+) zostawia ślady na uszczelkach czy jest bezpieczny tak jak BILT HAMBER AUTO-QD? jak większość quick detailerów, QD+ nie zostawia śladów na lakierze, szybach, plastiku ani uszczelkach oczywiście mówimy tu przydkich śladach, bo jakiś efekt po sobie zostawia, no ale o to raczej chodzi
AMS Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Czy ktoś z was pracował z woskiem Collinite 845? Jaki QD najlepiej do niego użyć? Bo tych QD jest pełno ale z tego co zauważyłem to wszystko zależne do jakiego wosku więc trzeba podchodzić do tego indywidualnie... Dodam link do mojego tematu gdzie jest lista z produktami jakie kompletuję. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 60b#229924
Stefan-16 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Może ktoś polecić jakieś sprawdzony QD na water-spoty.??
kolo100 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Witam, Czy QD PB Spray&Gloss można używać na mokry lakier po spłukaniu myjką czy lepiej jest osuszyć Fluffy a dopiero QD??? Zastanawiam się bo dawkując QD na mokrą karoserię a następnie rozprowadzająć mikrofibrą będę rozprowadzał również wodę a co za tym idzie mikrofibra będzie mokra a nie o to chyba chodzi dopieszczając już rozprowadzony QD? Dzięki
ultratouch Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Można stosować na mokry. Psiukasz na lakier i wycierasz np. Fluffym, osuszanie będzie łatwiejsze i zużyjesz mniej produktu. Prawdopodobieństwo powstania zacieków będzie dużo mniejsze ale to nie to samo co wytarcie do sucha i dopiero QD. Generalnie używanie QD jako pomoc w osuszaniu jest dobrym sposobem jak nam się śpieszy. EDIT: Rozumiem,że chodzi o umyty szamponem lakier a nie tylko spłukany wodą...
Xeper Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Jaki QD na Carbona? Mam: DG #921, CG P-40, Megs Last Touch, Megs UQD, Megs #135. Ponoc tu najbardziej pasowaly by DG #921 lub CG P-40, ale moze ktos eksperymentowal tez z syntetykami Megsa?
malkolm Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Xeper, UQD na wosku zostawi swoje polimery na kilka myć, jeśli wcześniej nie spłynie wraz z woskiem, ale nie powinien
kolo100 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Można stosować na mokry. Psiukasz na lakier i wycierasz np. Fluffym, osuszanie będzie łatwiejsze i zużyjesz mniej produktu. Prawdopodobieństwo powstania zacieków będzie dużo mniejsze ale to nie to samo co wytarcie do sucha i dopiero QD. Generalnie używanie QD jako pomoc w osuszaniu jest dobrym sposobem jak nam się śpieszy. EDIT: Rozumiem,że chodzi o umyty szamponem lakier a nie tylko spłukany wodą... Nie no właśnie chodzi mi lekko zakurzony lakier i chcę tylko spłukać wodą zdemineralizowaną na bezdotyku. Jak myję na dwa wiadra to najpierw osuszam a później QD. Tydzień temu robiłem generalkę czyli podkładzik i wosk a w piątek chcę jechać tylko spłukać autko i zapodać QD dlatego pytam czy może być bez osuszania czy lepiej osuszyć. Czas nie ma znaczenia bo osuszanie to parę minut. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi