maya Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Wstyd na tym forum pisać, że niskobudżetowy produkt jest lepszy niż uznane markize wszystkimi nie porównałeś, jest jeszcze Zymol, Swiss, PA i masa innych QD, gdzie kupujesz tego Eagle One i czy zaobserwowałeś wpływ na woski ?
yacek _b Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja mam wszystkie detailery od PB: QD+; Spray&Wipe; S&G. Również i Chemical Gyus QD40.Według mnie wszystkie bije na głowę Eagle One Wax-as-u-dry. Buteleczka ok 30zł a aplikacje, zapach i efekt końcowy-rewelacja! S&G jest doskonały w użyciu ale nie zapewnia dodatkowej osłony wosków.Daje fajny poślizg przy suszeniu i błysk ale na niego powinno się dać QD+. Eagle One pomaga w wycieraniu i woskuje. przecież to nie jest Quick detaler tylko Spray Wax - wosk na mokro więc co tu porównywać .
ultratouch Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Poza tym dlaczego "powinno się" na S&G kłaść QD+? Przecież warstwą zabezpieczającą jest LSP a nie quik detailer który ma tylko za zadanie odświeżyć wygląd.
canta8 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No właśnie. Nie potrafiłem zrozumieć dlaczego niektórzy nakładają świetne,trwałe woski i na to kładą QD ,którego wartośc mierzą nie efektem jaki daje ale zdolnością ochraniająca wosk,często kosztem wyglądu. Moge zrozumieć to zimą lub jesienia kiedy szkoda by snieg ,sól lub deszcze zmyły szybko woski ale latem? Osobiście zimą daje Aquawax Doraglossa na wosk a latem qd który daje sliskośc i połysk.Trwałośc w lecie się nie liczy,moge smarowac co kilka dni. Tylko błysk i czystośc.
quadrifoglio Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 A czy jest sens używać Aquawaxa na wosk (nawet świeżo nałożony Coli albo Red) żeby mniej przyciągał kurz?? Gdzieś czytałem że Duragloss mniej przyciąga kurz i myślę nad zakupem Aquawax tylko nie wiem czy coś zdziała na tych woskach??
ultratouch Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 A czy jest sens używać Aquawaxa na wosk (nawet świeżo nałożony Coli albo Red) żeby mniej przyciągał kurz?? Gdzieś czytałem że Duragloss mniej przyciąga kurz i myślę nad zakupem Aquawax tylko nie wiem czy coś zdziała na tych woskach?? Lepszym wyborem przy tych woskach będzie QD duragloss'a. No właśnie. Nie potrafiłem zrozumieć dlaczego niektórzy nakładają świetne,trwałe woski i na to kładą QD ,którego wartośc mierzą nie efektem jaki daje ale zdolnością ochraniająca wosk,często kosztem wyglądu. Moge zrozumieć to zimą lub jesienia kiedy szkoda by snieg ,sól lub deszcze zmyły szybko woski ale latem? Osobiście zimą daje Aquawax Doraglossa na wosk a latem qd który daje sliskośc i połysk.Trwałośc w lecie się nie liczy,moge smarowac co kilka dni. Tylko błysk i czystośc. Nie wiem po co robią to inni ale ja używam QD żeby mieć idealnie czysty lakier po myciu (bez zacieków), żeby poprawić wygląd bądź przywrócić efekt ale przede wszystkim dla funu zabawy przy aucie. Pora roku nie ma dla mnie znaczenia.
ziomek4007 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie potrafiłem zrozumieć dlaczego niektórzy nakładają świetne,trwałe woski i na to kładą QD ja właśnie się zastanawiam czy kupować jakikolwiek QD do Colli 476...fajnie ładnie kropelkuje i odpycha wodę, jestem ciekaw czy QD nie popsuję tego efektu...mam tu na myśli UQD (chyba ze budżet pozwoli zakupić CarPro Reolad)
canta8 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja nakładam QD z tych samych powodów co ultratouch. Dają one te 2% ,o których często się tu mówi. I dałbym na Colli quik detailera właśnie po to by poprawić śliskość,błysk.
hasos Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Mam zamiar skompletować pierwszy budżetowcze zestaw: glinka ValetPro Clay Bar, Sonax politura, wosk Poorboy's Natty's Blue. Chcę do tego dobrać jakiś QD, zastanawiam się nad Meguiar's Ultimate Quik Detailer, wyczytałem jednak, że nie nadaje się on na naturalny wosk, bo jest to produkt syntetyczny i może go rozpuszczać. Czy tak rzeczywiście jest?
jac56 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Poza tym dlaczego "powinno się" na S&G kłaść QD+? Przecież warstwą zabezpieczającą jest LSP a nie quik detailer który ma tylko za zadanie odświeżyć wygląd. S&G daje super wygląd ale QD+ oprócz ekstra błysku wymaganego od QD przedłuża życie LSP (dzięki zawartości wosków) To nie mój wymysł ale opinie administratora forum Poorboy's. Jeśli stosując wspomnianego Eagle One mogę przedłużyć trwałość położonego LSP i uzyskać efekt porównywalny do samego S&G i to niższym kosztem-to czemu nie? Chcę podkreślić- Poorboy's robi w/g mnie doskonałe produkty ale lubię eksperymentować (jak pewnie wszyscy na tym forum) i ten tani (z Allegro) produkt jest OK! Pełną korektę lakieru robię 2 razy w roku. Jako LSP stosuję PB EX (doły drzwi i zderzaki HI-Temp 1000) a przez resztę roku po myciu stosuję S&G przy osuszaniu zawsze, a co 2-gie mycie QD+ zamiennie z Eagle One W-A-U-D. Jeśli to jest wosk na mokro-to tylko kwestia nazewnictwa-jakie to ma znaczenie skoro działanie i stosowanie jest identyczne? (ten produkt nakłada się na mokre LUB suche auto) Polecam natomiast gorąco PB S&W-to dla pasjonatów, którzy zawsze chcą mieć czyste auto a nie zawsze mogą sobie pozwolić na mycie (TYLKO DLA LEKKO PRZYKURZONEGO AUTA!) Pozdrawiam, Jacek Proszę o wyrozumiałość, nie jestem ekspertem nie udzielam się zanadto na tym forum ale może skłonię kogoś do niedrogiego eksperymentu....
ultratouch Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 QD+ oprócz ekstra błysku wymaganego od QD przedłuża życie LSP (dzięki zawartości wosków) To nie mój wymysł ale opinie administratora forum Poorboy's. Polemizowałbym czy przedłuża żywotność wosku. QD+ sam w sobie po prostu daje dość niezłą ochronę która potrafi wytrzymać kilka myć a nawet płukanie aktywną pianą na myjni. Idąc tym tokiem rozumowania można by było go nakładać przez cały rok na dowolne LSP co 2 mycie i dojść do wniosku ,że wosk jest nieśmiertelny. Z moich obserwacji wynika ,że nie odbudowuje on umierającego wosku ani też jakość znacząco nie wydłuża działania używany podczas bieżącej pielęgnacji. Chcę podkreślić- Poorboy's robi w/g mnie doskonałe produkty ale lubię eksperymentować (jak pewnie wszyscy na tym forum) i ten tani (z Allegro) produkt jest OK! Robi dobre produkty ale ostatnio (podobnie z resztą jak Chemical Guys) podrożały na tyle ,że produkty duragloss'a wychodzą taniej bądź podobnie a moim zdaniem są jednak lepsze. A szkoda bo ZTCP ceny były bardzo fajne - wręcz idealne do tego co za nie otrzymujemy. Jeśli to jest wosk na mokro-to tylko kwestia nazewnictwa-jakie to ma znaczenie skoro działanie i stosowanie jest identyczne? (ten produkt nakłada się na mokre LUB suche auto) Działanie Spray Wax i QD jest inne - podobna jest jedynie aplikacja. Główną różnicą są właściwości czyszczące zawarte w detailerach. Aquawax DG również można nakładać na suche jak i mokre auto a nie jest on detailerem tak samo nie każdy detailer nadaje się do osuszania po myciu (np. QD+).
yacek _b Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Pozdrawiam, Jacek Proszę o wyrozumiałość, nie jestem ekspertem nie udzielam się zanadto na tym forum ale może skłonię kogoś do niedrogiego eksperymentu.... również pozdrawiam , może sprawdzę produkt Valvoline .
KA2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 UQD Megsa czy CG Pro Detailer (Colli 476)
Swoop Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Pro ma zdecydowanie lepsze opinie od czerwonego Megsa
tukolarz Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Swoop, UQD Megs'a to nie ten czerwony : Megs UQD Czarnego nie próbowałem, ale swego czasu zbierał pozytywne recenzje . Ale w tej cenie to ja bym wziął AF Finale = zapach cudny, ekonomiczność, brak konieczności polerowania .
Swoop Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 woop, UQD Megs'a to nie ten czerwony : ok, nie doczytałem. Ja mam teraz czerwonego, ale też się zastanawiałem nad czarnym, ale jednak w kolejce CG PD
maciek-m Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Trochę tych QD przetestowałem i jednak Pro Detailer to klasyka gatunku- najlepszy produkt tego typu według mnie. Ciekawy jest jeszcze Speed Demon od SCG- dobry look, dobra cena, fajny zapach, tylko trochę się rozmazuje.
mar3 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 a co jest takiego w tym CG Pro detailer, że wszędzie go chwalą? kupiłem butlę ale specjalnie mi nie podszedł nie widzę różnicy po zastosowaniu na lakierze a może on tak działa, że nie zmienia wyglądu?
maciek-m Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 wet looku powalającego na kolana Ci z pewnością nie da- w końcu to quick detailer, a nie szybki wosk. ma skutecznie zbierać kurz, szybko usuwac ewentualne zacieki itp. jesli chodzi o qd to bardziej efektowny jest z pewnoscia hybrid v7
ziomek4007 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 ja miałem zakupić Reload-a na 476, ale niestety fundusze się troszkę skurczyły zastanawiam się właśnie nad tym CG v7...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ciągle szukam QD lub Spray wax-a który jak najmocniej poprawi głębię na czarny i do tej pory najlepszy był Reload ale ostatnio przetestowałem mało popularny u nas Bilt Hamber QD i było . Postaram się zrobić fotkę i porównanie z Reload przy odcięciu taśmą, zobaczymy co wyjdzie. Na razie zrobiłem porównanie z DG AQuawax i w skrócie to go zmiażdżył wizualnie Jedynie docieranie DG minimalnie lepsze. Aha. aplikacja była na CQ, kolejne testy będą już na C1.
maya Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 czyli BH>Reload>DG AquaWax jeśli chodzi o QD do Cquartza ? Masz może Zaino Z8 do porównania ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 maya, Jeszcze na razie nie podjął bym się takiego zapisu bo: - nie testowałem bezpośrednio BH obok Reload (jedynie to co miałem w pamięci z wcześniejszych opcji) w przyszłym tygodniu postaram się zrobić foto. ale pod względem głębi to na pewni BH>DG Z8 niestety nie mam
ziomek4007 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Panowie...używał ktoś CG Hybrid v7 troszkę mało info na forum o tym QD...lakier srebrny metalic także bardziej zależy mi na podbiciu wyglądu bo od ochrony jest Colli Podobno fajnie odpycha wodę i kropelkuje...
W1Michal Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 ja używam hybrid V7 ale na lakierze czarna perła - naprawde robi robote. ja go stosuje na sam koniec, po detailerze DG fast clean, co 3 mycie używam aquawaxa. Bardzo dobrze podkręca efekt, bardzo dobra śliskość lakieru, jesli chodzi o aplikacje to lakier nie może być rozgrzany, wrecz zimny, jak ktoś nie ma garażu to w lato może być z tym kłopot [ Dodano: 14 Kwiecień 2012, 12:54 ] mam pytanie do CAR CRAZY - mówisz że Bilt hamber robi lepsza robotę od Aquawaxa ? szczerze powiem że jak pierwszy raz na szybko zastosowałem Aquawaxa to mi kopara opadła, a tu się okazuje że da się lepiej. Aczkolwiek ten Bilt Hamber to nie jest wosk w sprayu tylko detailer, więc hmm...obecnie mam fast cleana, może by tak zamienić go na Bilt hambera i na niego stosować Aquawaxa w celu zabezpieczenia ? co sądzicie ?
Rekomendowane odpowiedzi