ENERGY_NET Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 SPRAY & GLOSS będzie dobrym wyborem, ja go stosowałem z dobrym rezultatem.
yacek _b Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 Poszukuje QD do zastosowania na Nattys RED, co byście polecili jeżeli głównym wymaganiem ma być antystatyczność. Przejrzałem chyba wszystkie wątki na ten temat i na ten moment mam dwa typy:- #921 Duraglos - CG Pro Detailr który z powyższych będzie lepiej odpychał kurz? A może jakiś inny.... #921 , mam i polecam CG Pro jest tez niezły , ale w obecnych temperaturach trochę się gorzej się poleruje , latem nie powinno być problemu jednak zawiera jakieś ilości carnauby i będzie łapał kurz .
waldero Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 ENERGY_NET i yacek _b dzięki za opinie. W takim razie przetestuje #921
canta8 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Witam Czy ktoś uzywa tego quik detailera. jesli tak to prosiłbym o opinię. SURF CITY GARAGE Hot Rod Protective Detailer
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 stosował ktoś CG EXTREME SYNTHETIC QUIK DETAILER ? pytanie drugie - czy Hybrid V7 to faktycznie sealent w sprayu czy tylko taki booster jeżeli chodzi o połysk ? dziś po umyciu auta zastosowałem detailer Duraglosa, i na to dałem Hybrid V7 i zrobilem bardzo dobry efekt. Jedno mycie wczesniej nałożony zostal aquawax. Generalnie teraz zastanawiam się czy wziąć znowu hybrid V7 czy sprobować Extreme Synthetic. generelanie detailer duraglosa się bardzo dobrze sprawdza jeżeli chodzi o pracę z nim oraz usuwanie water spotów itp, aczkolwiek abym był zadowolony musze po nim coś zastosować jako booster, wtedy jestem zadowolony z efektu. powiem szczerze że kusi mnie troche ta technologia nie przyciągania kurzu, mam garaż polączony z kotłownią więc sami wiecie....dlatego licze na jakieś opinie odnośnie V7 oraz Extreme Synthetic
canta8 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Piszesz,że używałeś Aqua Wax Duraglossa. Nie dal Ci takiego połysku jaki by Cię zadowolił?
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 aquawaxa używam raz na 3 mycia. Efekt po zastosowaniu jest ok, natomiast gdy umyje auto i dam sam detailer duraglosa efekt jest taki na 80 %. Dopiero Hybrid V7 poprawił znacznie efekt, więc po prostu gdy nie stosuje aquawaxa sam detailer mnie średnio zadowala. mam super lakier czarna perła i można z niego dużo wycisnąć, aczkolwiek trzeba użyć odpowiedniej kombinacji
zmstr Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Ostatnio miałem dylemat przed wyborem czy QD z Finish Kare, czy ClearKote - wybrałem ClearKote'a i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w porównaniu obydwu środków? Bo mnie ciekawi czy słusznie wybrałem
Sucre Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Finish Kare był moim pierwszym QD i złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, bardzo wydajny, ładny zapach i żadnych problemów podczas apliacji. Z QD z clearkote nie miałem do czynienia więc nic powiedzieć nie mogę.
cocolino Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 AF glisten vs AF finale. Mam ten pierwszy i powiem, że z wszystkich qdków, których używałem robi najlepsze wrażenie (DJ redmist, smartdetailer, finishkare extra slick i CG PD) aaale podobno 2x tańszy finale jest jeszcze lepszy. Stosował ktoś te 2 qdki (gilsten i finale) i ma porównanie ?
ziomek4007 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Panowie Colli 476...na początku miałem zamiar kupić UQD, ale zachwycił mnie efekt odpychania wody po CARPRO RELOAD nada się na 476 czy zostać przy UQD, albo szukać zupełnie czegoś innego (srebrny metalic)
Romekkk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Reloadem możesz spokojnie atakować Colliego - nic mu nie bedzie reload to naprawdę genialny produkt, choć dla mnie bardziej jesienno-zimowy. Latem wolę coś naturalnego,ladniej pachnącego choć napewno nie tak wytrzymałego
zmstr Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Przetestowałem tego ClearKote'a i w porównaniu do QD z PB ciężko się go "wypracowuje". Z PB było tak, że spryskałem, przeleciałem szybko MF i po zabiegu. ClearKote jest jakiś taki ciężki w dotarciu, trzeba się z nim namęczyć by nie zostawił smug i całkowicie się wypracował. Będę testował jeszcze raz i zobaczymy co z tego wyjdzie, czy moja opinia się zmieni. Jeśli nadal tak będzie to jestem w czarnej ...., bo w następny weekend mam wesele i zazwyczaj przed domem pana młodego jeszcze na szybko poprawiam auto, przed kościołem również, gdy jakieś drobinki kurzu spadną, a tutaj może być problem z błyskawiczną poprawką wyglądu.
mar3 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Używam Aquawax od Duragloss i zadowolony jestem bardzo bo zawsze jak go użyję, to lakier nabiera mega połysku i blasku (chociaż na aucie ojca specjalnie furory nie robi ) mam szaro ciemny metalik jak na zdjęciu: czy jest jakiś QD, który daje podobny efekt? wiem, skoro jestem zadowolony z Aquawax, to mogę kupić kolejną butlę ale człowiek chce czegoś innego/nowego i tu moje pytanie - który QD daje podobny efekt do Aquawax? jest Reload - wiem, czytałem, a coś innego? coś co daje super fajny efekt - połysk i blask mam jeszcze Pro detailera ale zadowolony nie jestem ... używałem też Fast Clean & Shine ale to również nie to co bym chciał
Miked Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Panowie na obecny czas jaki QD jest dobry i będzie cieszył oko, a cenowo nie niszczący portfela na Coli476?
Borek123 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Quik Detailer Megsa będzie ok na Colli 915?
canta8 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 mar3.Mam fiioła na punkcie QD.Przetestowałem już chyba wszystkie z dostepnej mi finansowo półki. Aqua Wax Durraglossa uzywałem jesienią i zimą. Świetna rzecz. Obecnie powróciłem na lato do starego,poczciwego Poorboys Spray@Gloss.Mówi się,że on tylko błyszczy,że nie chroni.Ale skoro masz na aucie wosk to po cóz dodatkowa ochrona.Ja uważam,że w lecie auto ma "świecić" i ten QD to zapewnia. Oczywiście najpierw przygotowałem lakier,na to wosk ( dałem równiez budżetowy ale na lato niezły Butter Wet Wax) i na to QD. I powiem Ci,że musiałem odlac koledze "setkę" detailera bo spodobał mu sie ten efekt. Zamiast poszukiwac i zawieść się na wynalazkach spróbuj to,co zostało sprawdzone przez setki zadowolonych ludzi.Pozdrawiam
mar3 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 canta8 - Dzięki za podpowiedź, na dniach mam mieć akurat Poorboys QD+ tylko ciekawi mnie jedno, dlaczego u mnie efekt po Aquawax jest momentalnie widoczny a na aucie ojca nie widać nic, zrobiłem nawet auto kolegi i również żadnego efektu dla oka nie było . Czy stan lakieru może mieć jakiś wpływ na to?
canta8 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 mar3.Poorboys QD+ to jest uważam nie najlepszy produkt. Ja mówiłem o Spray@Gloss a to zupełnie inny detailer. O niebo lepszy od tamtego. A co do efektu jaki daja środki to mogę jedynie zacytowac tu mądrą maksyme furumowych mistrzów. Jak nie przygotujesz lakieru to nic nie da Ci efektu. jak zrobisz dobrze lakier to nawet pasta do butów efekt da. I zgadzam sie z tym w 100% O wyglądzie auta decyduje przygotowanie lakieru. jesli moge Co coś zasugerowac to lepszy efekt miałem po S@G niż po QD+
Pavlik Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zaczynałem od QD Turtle Ice Wax, czy jakoś tak - kicha. Potem zakupiłem zestaw DG oraz AquaWax - używam go pomiędzy woskowaniami, jeśli na samochodzie leży DG i jest OK. Ostatnio szukałem czegoś po woski ze stajni Zymola i kupiłem AF Finale i myślałem, że to jest to , myślałem dopóty, dopóki nie spróbowałem PA Presto - KOT! daje lepszy poślizg w porównaniu z Finale, przy okazji nieźle podbijając wosk. Skończy się Finale to wyżyłuję się na Presto - chyba, że profesór znów coś wymyśli
canta8 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No właśnie. Profesorowie zawsze sieją zamęt i wprowadzaja niepokój Ale bez nich świat byłby nudny. A PA Presto można dac na każdy wosk?
jac56 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ja mam wszystkie detailery od PB: QD+; Spray&Wipe; S&G. Również i Chemical Gyus QD40. Według mnie wszystkie bije na głowę Eagle One Wax-as-u-dry. Buteleczka ok 30zł a aplikacje, zapach i efekt końcowy-rewelacja! S&G jest doskonały w użyciu ale nie zapewnia dodatkowej osłony wosków.Daje fajny poślizg przy suszeniu i błysk ale na niego powinno się dać QD+. Eagle One pomaga w wycieraniu i woskuje. Często używam też S&W-jeśli auto jest delikatnie zakurzone przecieram mikrofibrą po psiknięciu na element. CG OD40 czeka -nic mnie w nim nie zachwyciło. Wstyd na tym forum pisać, że niskobudżetowy produkt jest lepszy niż uznane marki ale takie jest moje odczucie (podobnie jak rewelacyjne produkty Einzett -Autopolitur-pasta polerska+cleaner oraz na to Hart Wax; -2 step detailing process, ale sorry za niepotrzebne odbieganie od tematu) Jacek
malkolm Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 co do presto używałem go na kilku autach, będę coś o nim pisał w testach fajnie się go nakłada, właściwie nie wymaga polerowania, nie pozostawia smug przebarwień itp. dobry QD tyle że drogi niestety. fajnie pachnie. jakoś dziwnie zachowuje się na nim woda, nie spływa tak jak po wosku, tworzą się krople które siedzą na lakierze nawet przy znacznych prędkościach, tak mi przynajmniej się wydaje. było zimno jak go ostatnio aplikowałem ale wydaje mi się że w wyższych temp będzie dość szybko wysychał,jest on chyba na rozpuszczalnikach.
Rekomendowane odpowiedzi