Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze kwestia nijakiego koloru na jakim byl stosowany. U mnie jest naprawde ok :good: A bialy szary srebrny... nigdy nie bedzie takiego efektu.

Opublikowano

Akurat mam 2 auta o odmiennych od siebie kolorach ;) Grafitowe BMW i zielone Clio zony.Chwalic sie szczegolnie nie mam czym bo w arsenale mam powszechnie znane i stosowane tu QD jak np.Megsa Ultimate i Quick Wax,CG pro detailer,AW QED,SG MD,BSD Sonaxa...Jak dla mnie QD1 jakos mnie nie zachwycil w porownaniu z reszta :/

Opublikowano

Podzielam opinie o QD1, za to polecam

Surf City Garage Speed Demon Wax Detailer.

Poza Finale to dwa moje ulubione.

Opublikowano
[ref]menior[/ref], robiłeś może porównanie botoxa z qd1? Nie mogę się zdecydować który kupić.
W końcu miałem okazję przetestowac botoxa i jak dla mnie zdecydowanie na plus w porównaniu z QD1 o wiele fajniej podkręca Look, buteleczka i atomizer lepszej jakosci (to bolączką ADBL)zapach przyjemny nienachalny(qd1 zbyt słodki jak dla mnie)prosta i wydajna aplikacja (i tu qd1 nic zarzucic nie moge)naprawdę bardzo fajny QD w ciekawej cenie :good:
Opublikowano

No to bede musial przy nastepnych zakupach dorzucic botoxa do koszyka. Choc z QD1 jestem zadowolony :good: to z DG #921 juz nie do konca. Wydaje mi sie ze QD1 lepiej podkreca kolor.

Opublikowano

Mam Botoxa i QD1 . Botox ma świetny atomizer , ładna mgiełka napewno atomizer jest lepszy od tego Qd1 ;) Zapach posiada truskawkowo-śmietankowy jak dla mnie , pachnie delikatniej od qd1 :) Oba te QD są ciekawe i warto przetestować oba i przekonać się na własnej skórze ;)

Opublikowano
A jak on wypada w porównaniu z Morning Dew Quick Detailer ?

MD jak dla mnie daje więcej od siebie do wyglądu,taki efekt głębi,przyciemnianie,bardzo fajny zwłaszcza na ciemnych i żywych kolorach.Wzamian jest bardziej wymagający przy aplikacji ale i bardziej trwały, to taki QD podchodzacy trochę pod QW

Opublikowano
No to bede musial przy nastepnych zakupach dorzucic botoxa do koszyka. Choc z QD1 jestem zadowolony :good: to z DG #921 juz nie do konca. Wydaje mi sie ze QD1 lepiej podkreca kolor.

Bo #921 to prawdziwy quick detailer i ma za zadanie tylko bezproblemowo odświeżyć blask położonego wcześniej wosku. Od efektów specjalnych jest Aquawax #951. Jakaś dziwna moda nastała, że quick detailery mają spełniać rolę quick waxów.

Dodane po 27 sekundach:

Bo #921 to prawdziwy quick detailer i ma za zadanie tylko szybko i bezproblemowo odświeżyć blask położonego wcześniej wosku. Od efektów specjalnych jest Aquawax #951. Jakaś dziwna moda nastała, że quick detailery mają spełniać rolę quick waxów.

Opublikowano
695617 Bo #921 to prawdziwy quick detailer i ma za zadanie tylko bezproblemowo odświeżyć blask położonego wcześniej wosku. Od efektów specjalnych jest Aquawax #951. Jakaś dziwna moda nastała, że quick detailery mają spełniać rolę quick waxów.

Problem w tym, że QD1 jest łatwiejszy w aplikacji niż #921. QD1 to też QD jak sama nazwa wskazuje, a #951 to raczej do ADBL Quick Wax powinno się porównywać. Dlatego powtórzę się, QD1 dla mnie lepszy od #921. Lepszy look, łatwiejszy w aplikacji. Nigdzie nie napisałem, że oczekuję, żeby po QD auto robiło mega kropelki przez miesiąc :) Wystarczy mi tylko fajna głębia lakieru między weekendowym myciem. QD1 sprawdza się lepiej. Przyjdzie czas to i inne stestujemy :-]

Opublikowano

To musieliśmy używać dwóch innych produktów, bo dla mnie prościej aplikuje się #921. Jedno przeciągnięcie mikrofibrą i produkt sam znika. Dla mnie lepiej sprawdza się #921.

Opublikowano

Nie wiem kiedy używałeś jednego i drugiego, ale ja w odstępie tygodnia czasu :) Nie twierdzę, że #921 jest trudny w aplikacji. Ale uważam, że 1 przetarcie fibrą więcej jest mu potrzebne do "zniknięcia" niż w przypadku QD1. Oczywiście, racja jest jak d*pa - każdy ma swoją, ale o ile QD1 byłbym w stanie kupić jeszcze raz, to #921 na pewno nie kupię.

Opublikowano
Co łatwiejsze w użyciu srebrny lakier UQD czy QD1? Co lepiej przyciemni? I da lepszy look?
Stosowalem obydwa choc UQD dawno temu.Obydwa dosc latwe w uzyciu choc z UQD mi sie przyjemniej pracowalo,zaden z nich jakos szczegolnie nie przyciemnia ale czy jasno srebrny lakier cokolwiek przyciemni :o Zaden z nich mnie jakos szczegolnie nie zachwycil jesli chodzi o look.Od siebie na taki kolor polecilbym QED od AW.Daje fajny look,taki subtelny polysk z delikatnym przyciemnieniem,mega latwy w uzyciu,minus niczym nie pachnie
Opublikowano

Nie wiem czy u was tez ale u mnie po aplikacji s99 luxury gloss na czarnej perle dramat. Chyba poprzez zle dotarcie ale do słońca wszystkie ślady po fibrze na masce widoczne :cry: niby łatwa aplikacja a najtrudniejsza ze wszystkich które miałem, a używałem qd1, lucasa, qd od shiningcar i sonaxa.

Jak wy to nakładacie? Na fibre, przejechanie elementu i Polerka druga fibra słabo a spryskanie elementu i Polerka jeszcze gorzej

Opublikowano

Pierwsze słyszę, u mnie na ciemnym granacie uni luxury gloss bajecznie się nakłada, look bardzo fajny, szkisty. Może za dużo produktu kładziesz? Ja aplikuje strzał na panel, góra dwa rozcieram, później drugą stroną docieram i tyle w temacie.

Opublikowano

u mnie morning dew od SG mazał sie strasznie na jałowym lakierze(prawdopodobnie też za dużo piskałem) ale na fusso nie było takich problemów