Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
651114 produktach od TuningKingz?

Ja osobiście miałem styczności z ich dwoma dressingami na wewnątrz i na zewnątrz i powiem krótko zawiodłem się i osobiście nie polecam co do qd ponoć przyciemnia ale niech powie ci coś na jego temat osoba która miała z nim styczność może jest lepszy od tych 2 produktów wymienionych wyżej

Opublikowano
Jakiś zamiennik za Morning Drewa? Znudził mi się najzwyczajniej w świecie, co myślicie o produktach od TuningKingz?

Z TK styczności nie miałem, ale spróbuj śmiało QD1 od ADBL. Mnie rozwalił na cycki. Jeden z najlepszych qd jakie miałem.

Opublikowano

Mam próbkę TK i uzywałem dopiero raz, ale efekt na czarnym uni bardzo fajny. Mocno ingeruje w wygląd, przyciemnia ale trzeba uważać przy aplikacji. Najlepiej na dwie fibry żeby nie powstawały smugi. ładnie pachnie :good:

QD1 jest mega fajny, więc z czystym sumieniem można polecić.

Opublikowano
Mial ktos z was jaja z Optimum Instant Detailer& Gloss Enhancer ?

Dwa dni po wymyciu auta i dwoch aplikacjach QD wyskoczyly mi na masce dziwne mazy. Dopiero co robilem korekte. 4h roboty i poł litra zmywacza silikonu w inspekcji. Maska byla perfekt. Przynajmniej tak mi sie wydawala.

Wyskoczyly mi dziwne mazy jakby przy szpachlowaniu i malowaniu sciany - przebicia na warstwie. Wosk wyżarło ? Postanowilem to znowu spolerowac.

Uzylem zmywacza i mazy zniknely od razu. Mimo wszystko spolerowalem, menzerna, 2500,4000, Politura PB i wosk.

I jakos tak mam teraz obawy przed ponowna aplikacja.

Urzywałem go wielokrotnie bez żadnych problemów. Jeden z moich ulubionych qd.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam. Jak myślicie czy Sonax BSD to dobry pomysł na rozpoczęcie zabawy z QD? Pytam z tego względu że piana aktywna zmyła mi wszystkie "solanty" i chciałbym jakoś nabłyszczyć lakier a po przeczytaniu opinii tutaj jak i w innych zakątkach internetu jest to dość chwalony produkt.

Opublikowano

Ja od niego zaczynałem.Pod względem trwałości jest bardzo dobry.Ale jak chcesz aby auto błyszczało to polecam coś z duraglossa.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

hCYk, BSD do najłatwiejszych w pracy nie należy, a i wyglądu specjalnie nie podbije. Trwałość ma genialną, to fakt. Ale na początek zabaw z qd poleciłbym Ci Meguiarsowego Ultimate Quik Detailer - łatwy i przyjemny w pracy, daje fajną szklistość i śliskość. Bardzo wydajny mimo pozornie wysokiej ceny.

Opublikowano

jest troche droższy ale jego jest sporo więcej niż typowe 500 ml, również polecam. Jako QD fajnie pracuje sie z AF Finale, szkoda że woda po nim średnio kropelkuje, coś ta carnauba nie daje rady w tym produkcie, ale cała reszta jest ok

Opublikowano

A ja chciałbym zapytać jak się ma sprawa z docieraniem field glaze? Już od dłuższego czasu chodzi za mną ten qd, jest wymagający w aplikacji? Jeśli ktoś korzysta będę wdzięczny za opinię.

Podobne pytanie kieruję do użytkowników obecnej wersji finale i p40, lubią się mazać? Może ktoś używa na czarnym kolorze ?

Opublikowano

Trochę droższy to mało powiedziane. Sonax'a można kupić już za 25 zł za 750ml a ten QD o którym wspominaliście kosztuje 70 zł. No i jak zwykle mam dylemat co wybrać.

Opublikowano

hCYk, ja na twoim miejscu zacząłbym od BSD. Jeśli nie miałeś jeszcze QD to powinieneś być zadowolony, a jeśli będziesz miał niedosyt to zawsze można próbować czegoś nowego, a BSD zostanie na felgi lub na zimę.

Opublikowano
Witam. Jak myślicie czy Sonax BSD to dobry pomysł na rozpoczęcie zabawy z QD? Pytam z tego względu że piana aktywna zmyła mi wszystkie "solanty" i chciałbym jakoś nabłyszczyć lakier a po przeczytaniu opinii tutaj jak i w innych zakątkach internetu jest to dość chwalony produkt.

Ja polecam :) Tyle, że na mojej srebrnej Astrze ciężko dostrzec różnicę w wyglądzie po zastosowaniu QD, a stosowałem BDS, QD Duraglossa i Duragloss Aquawax. Mimo, że mój zostaw do woskowania w całości pochodzi od Duraglossa to w mojej opinii ich QD jest słaby. Nie wyróżnia się ani wyglądem na samochodzie, ani trwałością. Aquawax jest dużo lepszy, ale to quick wax, a nie quick detailer, aczkolwiek dla mnie to było bez różnicy. BSD się fajnie rozprowadza i dociera jeśli najpierw rozetrzesz go po karoserii fibrą na którą psikniesz trochę BSD, a dopiero kolejną wytrzesz do sucha. Pracując w ten sposób nigdy na żadnej powierzchni (a psikałem po lampach, plastikach, uszczelkach itp.) nie sprawił mi żadnego problemu z dotarciem, a też jakoś megadoświadczony w temacie nie jestem.

Opublikowano

Ja polecam qd Good staaf bardzo szybki nie rozmazuje się odpycha Wode daje sliskosci ;)

Opublikowano

hCYk, 70 zł ale przy rozsądnym użytkowaniu wystarczy Ci na rok. To naprawdę wydajny qd. Po taniości brałbym Shiny Garage Morning Dew jeśli zależy Ci na podbiciu wyglądu. Ale nie nastawiaj się na aplikację "quick". ;)

Opublikowano
Ale nie nastawiaj się na aplikację "quick".

Potwierdzam, Morining Dew to nie aplikacja "quick" trzeba zawsze dopolerować.

Stosunek cena / jakość jest jak najbardziej ok :good:

Opublikowano

tazman, zużyłem 4 opakowania fg, jest kompletnie bezproblemowym qd. Żadnych problemów z docieraniem,wygląd świetny,krople świetne. Jedyną wadą jest cena. Moje uwagi dotyczą auta posmarowanego zymolem,nie wiem jak fg wypada na innych woskach.

Opublikowano

szkoda że cena troche zabija, jak ktoś ma np dwa spore auta to sie kończy bardzo szybko, tanio nie jest, pytanie czy warto dokładać np drugie tyle do FG

Opublikowano

Ostatnio miałem okazje popracować QD Liquid elements Gloss boost może nie do końca jest to typowy qd, bardziej spray sealant. środek z dodatkiem Sio2, jest to pierwszy środek z Sio2 który naprawdę bardzo łatwo się używa, nie zostawia typowych mazów, nie trzeba machać fibrą aby go dotrzeć, wcześniej używałem Artdeshine ngps, hybryd, cure, efekty po nich były świetne ale też trzeba było się troszkę napracować, przy LE wystarczy jeden strzał na panel przetarcie i gotowe. tak więc można go podciągnąć pod qd. Efekt to standardowo jak przy środkach z zawartością Sio2 duże przyciemnienie i mega połysk, jak na razie jestem pod wielkim wrażeniem tego środka, fajne jest to że można go kupć jako tester 50ml. ja już zamówiłem dużą butlę bo tester jak najbardziej się sprawdził :)

Opublikowano

W tej chwili fg to najdroższy bodajże qd na naszym rynku :thumbdown: Na pewno potrafi być wydajny, chociaż osobiście nigdy nie walczyłem o każdą kropelkę.

W ub lato stosowałem qd od polish angel (b.fajny) teraz używam od victoriawax (tez dobry) ale z przyjemnościa wrócę do fg :good:

Opublikowano

Ja używam hybryd i nie mam mazów po nim , ale najpierw zwilżam fibre woda i dopiero jeden strzał niewielki na nią , rozcieram i gotowe

Tapatalk