W1Michal Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 ja zawsze psikam więcej, być może nie raz troche za dużo ale psikam 4 razy na maske, zalezy jaki QD
nefifer13 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Jeśli chodzi o łatwość aplikacji to nic nie jest w stanie przebić Optimum Instant Detailera (może poza preparatami typu Wet Coat i HydrO2).A co do ilości to najlepszy jest atomizer dający mgiełkę a nie ostro lejący.W tym przypadku też mniej znaczy lepiej.Może ameryki nie odkryję jak wspomnę że idealnie nadaje się do czyszczenia szyb.Zrzut wody i utrzymanie w czystości auta przy nim bajeczne.Zero smug i przy okazji NW w gratisie.Jak ktoś chce spróbować zapraszam na pw.Mam go zawsze pod dostatkiem jak i DG#931.
SilnyAntek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Mam takie male pytanko. Czy mozna nalozyc wosk Meguairs nxt tech wax 2.0 a nastepnie na to bezposrednio quiuck detaliera, czy to cos da czy zaszkodzi ?
tazman Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Woskowi nie zaszkodzi. Nasuwa się tylko pytanie w jakim celu na świeżo położony wosk chcesz psikać auto qd..
komanch Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 ja zawsze psikam więcej, być może nie raz troche za dużo ale psikam 4 razy na maske, zalezy jaki QD 4x wystarczy na maskę? SG morning dew na dużą maskę psikałem jednak sporo więcej, może przesadziłem i dlatego tak mi ciągnie kurz?
W1Michal Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 nie wydaje mi sie, zmień QD i zobacz, ja walczylem z kurzem i wg mnie przyciąganie kurzu to wina środków, do niektórych po prostu sie wszystko lepi jak diabli pomimo że w dotyku za bardzo tego nie czuć. Chyba że na prawde za dużo dałes i np pozasychało ci bo zle sie spolerowało itp ale to skrajny przypadek
komanch Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Robiłem małymi fragmentami, polerowało się bardzo łatwo. No nic, zamówiłem już Meguiar's Ultimate, mam nadzieję że to będzie strzał w 10
W1Michal Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 mi on kurzu nie łapie wiec powinno być ok
maciek-drummer Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Już kiedyś pytałem, lecz nikt nie odpisał, więc ponawiam: Czy ADBL QD1 gryzie się z naturalnymi woskami ? W wątku opisowym produkt jest wzmianka, że jest kompatybilny. Czy ktoś z Was testował i może napisać jak to jest naprawdę?
nefifer13 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Mam takie male pytanko. Czy mozna nalozyc wosk Meguairs nxt tech wax 2.0 a nastepnie na to bezposrednio quiuck detaliera, czy to cos da czy zaszkodzi ? Jak mu dasz wyschnąć, czemu nie. Niektóre QD dają lepszy połysk i czasem warto w tym samym dniu walnąć je na wosk.
tazman Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Już kiedyś pytałem, lecz nikt nie odpisał, więc ponawiam: Czy ADBL QD1 gryzie się z naturalnymi woskami ? W wątku opisowym produkt jest wzmianka, że jest kompatybilny. Czy ktoś z Was testował i może napisać jak to jest naprawdę? Według mnie nic złego się nie dzieje. Miałem swego czasu na aucie naturala valetpro beading marvellous i na to qd1 i nie zaobserwowałem negatywnych skutków.
3echo Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Nad meguiars ultimate właśnie się zastanawiam, jaką on ma konsystencję? da się tam wyczuć coś lepkiego? bo wszystkie lepkie i gęstsze QD będą ciągnęły kurz... Może coś w tej teorii jest bo Optimum jest na bazie wody i nie ciągnie kurzu.Tak samo jak DG#931 jak się zrobi z niego QD w odpowiednich proporcjach z wodą destylowaną.
kruger Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Siemka, mam taki mały dylemat, położyłem sobie tydzień temu (pierwszy raz) na samochód AW Body, samochód zrobił ok 1000km, troche deszczu etc, wiadomo trzeba by umyć. Czym go psiknąć po myciu (stosunkowo świeży wosk więc nie chce BSD). Mam na stanie jeszcze DG 931, FK 425, Meinz Hype no i BSD. btw. fajnie wosk przyciemnił lakier, aż w sumie jestem zaskoczony
daniel87 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Może przyłączę się do pytania kruger'a Posiadam TK QD, DG931, ADBL QW (i inne QW), AF Finale, PB S&G
KHOT Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Na pewno nie bsd, bo szkoda nim psuć body. Finale na 100% będzie dobre, innych wymienionych nie miałem jak kładłem body.
powalla Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Jak posiadacie te QD , to tylko siknac kazdy element innym produktem i sprawdzic ktory wam najbardziej podpasuje aby nastepnym razem tym produktem obleciec cale auto
daniel87 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 KHOT, dzieki BSD, Reolady i inne tego typu odrzuciłem na wstępie. powalla, jest to jakieś wyjście, ale wiadomo chciałoby się od razu 100% rozwiązania
kruger Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Jak posiadacie te QD , to tylko siknac kazdy element innym produktem i sprawdzic ktory wam najbardziej podpasuje aby nastepnym razem tym produktem obleciec cale auto Też brałem taką opcje pod uwagę ale jako leszczyk w temacie boję się że np coś z czymś się mocno nie polubi i np po deszczu wszystko z całego elementu spłynie, a znowu czasu za wiele wolnego nie mam żeby za często bawić się w woskowanie
nefifer13 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Siemka,mam taki mały dylemat, położyłem sobie tydzień temu (pierwszy raz) na samochód AW Body, samochód zrobił ok 1000km, troche deszczu etc, wiadomo trzeba by umyć. Czym go psiknąć po myciu (stosunkowo świeży wosk więc nie chce BSD). Mam na stanie jeszcze DG 931, FK 425, Meinz Hype no i BSD. btw. fajnie wosk przyciemnił lakier, aż w sumie jestem zaskoczony Z tych co wymieniłeś wszystkie nie powinny zepsuć ci wosku.Jedynie BSD bym odpuścił, bo z looku sporo stracisz a zyskasz tylko ładne kropelki i muły od docierania.
kruger Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 najbardziej korci mnie nowy nabytek czyli Hype (ludzie dość pozytywnie o nim na forum piszą)
kskej Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 642486 najbardziej korci mnie nowy nabytek czyli Hype (ludzie dość pozytywnie o nim na forum piszą) gdzie kupiłeś? miałem tester i 642514 Jest MEGA
kruger Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 a tutaj na bazarku upolowałem, nówka funkiel
oxer97 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Ja mam QD od good stuff. Przyciemniać raczej nie przyciemnia a szkoda. Poza tym spoko.
Kopersky Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 QD miałem już w koszyku,był to Sonax BSD.Naczytałem się trochę o tępym lakierze i jakoś tak stwierdziłem,że może lepiej jak znajde coś innego .Lakier na jaki będzie on kładziony to biała perła "Onyx" od VW.Na lakierze nie ma żadnego zabezpieczenia i nie będzie jeszcze przez około miesiąc,więc potrzebuję chociaż qd aby szybko psiknąć co mycie.Co kupić?
Rekomendowane odpowiedzi