lolomanolo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 QD1 mi sporo wytrzymał, a aplikacja banalna jak się oszczędnie używa, przez co jest mega wydajny.
kokolokos Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Fukapiku też Softa da fajny efekt Fokupika już na aucie. Powiem że na jasnym lakierze robi robotę Położony na jałowym lakierze podbił kolor i głębie i przy tym nadał śliskości lakierowi.Zobaczymy jak z kropelkami i wytrzymałością
mario704 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ja teraz w pełnym słońcu kładłem QD od blackfire na rozgrzany lakier Malina ,nawet docierać go nie trzeba było. Z pewnością jeden z QD" przetrzyj i zapomnij" jak dla mnie,dający fajną szklistość i dużą śliskosć bez mazów i upierdliwego docierania/polerowania
W1Michal Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 piszesz o Midnight instant sun detailer ? musze go spróbować, wiesz może jak zjazd wody po nim ? daje jakąś hydrofobowość ?
mario704 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Daje daje. Kładłem go na blackfire crystal seal 2 tygodniowego. W sumie firma u nas mało znana a moim zdaniem nie słusznie
W1Michal Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 ciekawe jak w porównaniu z moim ulubionym Megsem Ultimate detailer (zjazd wody jest po nim jak po wosku)
menior Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Co sadzicie o uzyciu niektorych plynnych woskow zamiast QD ? Taki nattys czy butter sa tak nietrwale ze szkoda mi na nie cleanera,ale za to tak latwe w aplikacji ze moglbym zamiast QD miedzy myciami szybko nalozyc
3echo Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Możesz po myciu użyć QD i na to QW Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
kandy Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Według mnie rozsądniejsze byłoby najpierw QW i na to QD
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Według mnie rozsądniejsze byłoby najpierw QW i na to QD pytanie po co robić takie kanapki?
W1Michal Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 prysnąc od razu QW i sie nie bawić w jakieś warstwowanie, bo to nie ma najmniejszego sensu. Ja jak psikam QW to nie tykam QD
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 przecież psikając dobrym qw możemy tylko popsuć efekt pryskając dodatkowo qd
menior Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Ale moje pytanie bylo inne i nie dotyczy QW Czy na konkretny trwaly wosk juz lezacy np.Fusso warto od czasu do czasu miedzy myciami zamiast zalecanego QD dac takiego np.Buttera ot tak dla dodania looku i utrwalenia Fusso
daf Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Czy QD moze ukryć hologramy... mialem holosy uzyłem QD SG wyjezdzam pod słoneczko patrze nic nie ma inspekcja lampa nic nie ma jakim cudem ? Nie chce przelatywać ipa aby sprawdzić....
radek7155 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 638621 sprawdzić Tak o ile są drobne to kryje szczególnie ten który Ty posiadasz w końcu to klasyk
kokolokos Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Czy QD moze ukryć hologramy... mialem holosy uzyłem QD SG wyjezdzam pod słoneczko patrze nic nie ma inspekcja lampa nic nie ma jakim cudem ? Nie chce przelatywać ipa aby sprawdzić.... Pewnie że zakrywa holsy i drobniejsze rysy. Ja też się zdziwiłem po pierwszy zastosowaniu QD że daję taki efekt na jałowym lakierze
W1Michal Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Ale moje pytanie bylo inne i nie dotyczy QW Czy na konkretny trwaly wosk juz lezacy np.Fusso warto od czasu do czasu miedzy myciami zamiast zalecanego QD dac takiego np.Buttera ot tak dla dodania looku i utrwalenia Fusso pewnie że możesz, jeśli masz chęci po każdym myciu nakłądac buttera to nic nie stoi na przeszkodzie, pytanie tylko czy nie lepiej prysnąć sprayem i oszczędzić sporo roboty, bo trwałość bedzie taka sama jak po QW, chyba że lubisz efekt po butterze itp ale on dla mnie szału nie robił w porównaniu z QW
menior Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Mam w arsenale po prostu Buttera i nattysa w plynie i nie wiem co z nimi robic...sa tak nietrwale ze szkoda mi zabawy z cleanerem i samego cleanera skoro i tak po paru tygodniach splywaja,a nalozenie ich bez bez niczego wczesniej jest tak szybkie jak prawie QW
mario704 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 To nie dawaj cleanera tylko szmalcuj aż wykorzystasz.Jak raz na 2-3 miesiące użyjesz cleaner to raczej powinno wystraczyć
luko Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Witam, czas kupić nowy specyfik, ale już po pobieżnym zapoznaniu się z nowymi postami (po blisko chyba roku, albo i dłużej), mam problem jakie podejście wybrać… Pierwsza sprawa – wstyd się przyznać, ale „na poważnie” do auta zabieram się rzadko – zazwyczaj tylko myjka ciśnieniowa i szczotka z aktywną pianą. Wynika to z braku czasu i warunków. Od czasu do czasu znajduję czas na pociągnięcie glinką, cleanerem i woskiem – prawdę mówiąc 1/rok (góra dwa) Mój cleaner to jakiś DJ (seledynowy kolor), a wosk Colli 486. Do tego miałem QD PB, który używałem po każdym myciu, po tym jak udało mi się zawoskować auto. Oczywiście po każdym myciu, ale przez pewien czas…później znowu kończyło się tylko na myciu na myjce ciśnieniowej jak wspomniałem wyżej. Zastanawiam się co w moim przypadku najlepiej kupić… i zaczynam myśleć o jakimś wosku w sprayu. Wówczas po myciu (i ew. glinkowaniu) nałożyłbym właśnie taki QW. (Wówczas o Colli można chyba zapomnieć, bo jakiż sens kłaść QW na wosk klasyczny?) Z kolei gdybym decydował się jednak na typowy QD, to jaki teraz jest na czasie, pasujący do Colli 486? Auto jest jasne (jasna perła) – „oplowski” kolor Pannacota. Łukasz
W1Michal Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 ja wczoraj powróciłem do Meguiarsa Ultimate detailer i jest mega dobry, podkręca połysk i daje trwały zjazd wody. Collinite najlepiej kłaść na goły lakier bez cleanera. Co do wosków w sprayu to kilka miałem i najlepsze są Meguiars Ultimate Wax i DG 951
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 luko, kup Zaino Z8 jest drogi ale świetny wygląd daje
W1Michal Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 jak w Z8 ze zrzutem wody ? mi na tym zalezy latem, nie raz nie bardzo mam czas myć ręcznie i prze miesiąc śmigam tylko na bezdotyki spłukać robale i kurz i jak jest na lakierze coś hydrofobowego to jest super sprawa. Miałem kiedyś Z6 look dawał niezły ale on nie miał w sobie żadnych właściwośći hydrofobowych
wujek84 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Ja posiadam Zaino Z8, faktycznie fajny specyfik, lecz osobiście go używam raz na jakiś czas, a czy ktoś ma doświadczenia z QD DODO JUICE SUPERNATURAL CARNAUBA, warto za niego dać ok 80 zł za 500ml ??
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Z8 z tego co pamiętam ładnie zrzucal wodę
Rekomendowane odpowiedzi