KHOT Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 622363 QD niczym powłoka kwarcowa QuickDetailer to quickdetailer - ma szybko i bezproblemowo przywracać blask. Oczekiwanie że oprócz tego będzie jeszcze śmieci wynosił i talarze zmywał jest trochę nie na miejscu - wygląd, kropelki, itd. to zadanie wosku i jak są za słabe to zmieniać trzeba raczej wosk, a nie liczyć że inny produkt go w tym wyręczy.
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 z tym że są detailery które fajnie kropelkują i poprawiają zjazd wody, na bezdotyku się to przydaje, i wydaje misie że przedłużają żywotność wosku. Są też osoby które nie woskują auta tylko myją zgodnie ze sztuką i pryskają czymś na szybko, więc każdy ma swoje preferencje
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Hej - na aucie leży Fusso Coat 12 Months Wax Darkjaki QD ? // priorytety to: - pogłębienie koloru - mega weet look - względna trwałość, aby po jednym deszczu nie spłynął QD niczym powłoka kwarcowa ADBL QD1, Fukupika, FK425, BSD, Shiny Garage QDS, Mainz Hype i wiele innych Zawsze możesz mieszać 70% FK425 + 30% BSD Niczym FK425 + BSD - mam zmieszane własnie w takich proporcjach - pisałem o tym jakiś czas temu ale, ze sie kończy, a na aucie, po korekcie sprzed prawie 2 lat, i teraz była glinka, odtłuszczenie i położenie Fusso Coat 12, chce jak najdłużej utrzymać ochronę, i weeta...stad moje pytanie...
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 ja bym prysnął DG 951 choć to spray wax albo Megsem Ultimate
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 DG951 - tez mam końcówkę... ale mi osobiscie średnio on odpowiada.. Chyba kupię fukupikę - ryzyk fizyk Dodane po 35 sekundach: a GYEON Q2M Cure ???
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 a co ci nie pasuje w 951 ? bo na moim czarnym jest mega dobry
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Osobiście uważam,ze lepszy blask miałem po KF425 - po DG bardziej pogłębił mi kolor
Tommy Lee Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Jeśli już padło pytanie o Gyeona, to w tym przypadku lepszy byłby Wet Coat niż Cure. Łatwiejszy i szybszy w nakładaniu no i zdecydowanie dłużej poleży na tej kanapce z Fusso
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 zgodze sie DG nadaje głębi, wolisz taki sztuczny plastikowy połysk ? jeśli tak to może Ultimate quik wax Megsa sie sprawdzi (mówie o starszej serii, tej co wyszła z carnaubą nie testowałem)
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 @Tommy Lee Gyeon Q2M Wet Coat..........i co umyję auto, spłucze wodą...popsikam...spłucze ponownie...i bez wycierania...jade w swiat ?
Tommy Lee Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Dokładnie tak Ochrona jest najdłuższa z wszystkich wymienionych QD/SW
therioon Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Potwierdza gyeon szybko robi robotę
CrisAGC Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Po co po każdym myciu? Mnie trzyma od grudnia na jałowym lakierze. Jest osobny temat poświęcony WetCoatowi, polecam
marcelinho93 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 ja posiadam taki qd Poorboy's World QD+ Detailer z woskiem carnauba czy jest dobry do wosku fusso ? bo przy collini mi się sprawdzał rewelacja
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Po co po każdym myciu? Mnie trzyma od grudnia na jałowym lakierze. Jest osobny temat poświęcony WetCoatowi, polecam a po myciu co robisz? tylko wycierasz? mowimy o myciu gdzie nie stosujemy ->WetCoat ps.. dasz link?
CrisAGC Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Po zastosowaniu Wet Coata nawet nie wycieram ale można, auto szybciej będzie suche, ale ja wolę szybszą jazdę i obserwację jak krople same uciekają z samochodu Poszukać tematu trudno?
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Spoko, juz znalazłem temat. A czy ktoś w praktyce na wosk kładł WC ?
tazman Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 dla mnie wet coat to żadny qd, on się sprawdza w obecnej pogodzie gdzie często nie ma warunków na umycie auta, wtedy bezdotyk, wet coat, spłukanie i jazda stosując go po każdym myciu nie będzie ekonomiczny bo standardowa buteleczka 0,5 l dość szybko znika, zużycie jest dużo większe od zwykłego qd
Ronol Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 no wlasnie, chyba wezmę na próbę fukupikę i Gyeon Q2M Cure, a WC odpuszczę... tym bardziej,ze mam nawoskowane auto... chciaz dystrybutor w watku swoim pisze, że "nie ma przeciwwskazań" ..no ale...
jbiz Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Dziś pierwszy raz użyłem na czarny Polytop Velox Shine - Dla mnie produkt rewelacyjny jeśli chodzi o aplikację i wydajność. Nie napotkałem problemów z docieraniem.
Fitte Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 jbiz, poczekaj na kropelki Potwierdzam, nie rozczarujesz się
zajkos10 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Co mozecie polecic na wosk Sv concorso ? Obecnie na fusso uzywam fukupiki ale myslalem moze o qd od adbl zeby rzucic na sv....
Rekomendowane odpowiedzi