Dario1501 Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 Witam.Położyłem na przednia szybę niewidzialna wycieraczkę marki CarPro FlyBy30.Robilem wszystko jak w instrukcji było napisane(czyszczenie,polerowanie,odluszczanie,powłoka).Moje pytanie czy to jest normalny objaw,gdy jak użyje spryskiwaczy z płynem robią mi się na szybie zmazy,może robi się jakaś reakcja z ta powloką?Gdy pada deszcz woda z szyb jest odpychana .Miał ktoś podobny problem?
Strus Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 O "zmazach" wolałbym żebyś nie wspominał. To może być wstydliwy problem Jaka temperatura była kiedy kładłeś NW ? 1 1
Gozdziu23 Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 flyby30 bez forte i tak ci zejdzie za 3-4 miechy przebolej Czym polerowałes ?, wydaje mi się że tu lezy problem Generalnie uzywanie sprysków mocno osłabia niewidzialną wycieraczke, z ciekawości zmień płyn
Michał126 Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 18 minut temu, Strus napisał: O "zmazach" wolałbym żebyś nie wspominał. To może być wstydliwy problem Szkoda, że wśród reakcji nie ma czegoś na wzór facebookowego "Haha" (tudzież "Lachom sie", jak ktoś ma facebooka po śląsku - jak ja). Co do zjawiska - ogólnie dość normalne i powinno osłabnąć. Polecam oczyszczenie gum wycieraczek, ale delikatnie - zwykle pomaga.
Dario1501 Posted January 7, 2018 Author Report Posted January 7, 2018 27 minut temu, Strus napisał: O "zmazach" wolałbym żebyś nie wspominał. To może być wstydliwy problem Jaka temperatura była kiedy kładłeś NW ? Łapiesz za słówka 😉Temperatura około 20st,auto pozostalo po nałożeniu powłoki w garażu około 4h. 20 minut temu, Gozdziu23 napisał: flyby30 bez forte i tak ci zejdzie za 3-4 miechy przebolej Czym polerowałes ?, wydaje mi się że tu lezy problem Generalnie uzywanie sprysków mocno osłabia niewidzialną wycieraczke, z ciekawości zmień płyn Polerowalem maszynowo CeriGlass-CarPro to co było w zestawie.
canta8 Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 Spróbuj mojego sposobu.Od lat nie używam NW. Stosuję do mycia mix- IPA,woda demineralizowana 1:3 i ( po ustaleniu metodą wielu prób i błędów) 4 krople gliceryny aptecznej na 1/2 litra. Do sprysków dodaję w zimie koncentrat letniego płynu oraz glicerynę -pół buteleczki na zbiornik. Szyby czyste,krople uciekaja do góry przy jeżdzie,guma lubi glicerynę. tanio,skutecznie i dla mnie wystarczy . W lecie płyn i gliceryna.
Ronin78 Posted January 8, 2018 Report Posted January 8, 2018 Zmazy przechodzą wraz z pojawieniem się dziewczyny Co do sedna, też miałem problem z rozmazywaniem wody na szybie po czym stwierdziłem, że może być to wosk z myjni (tych bez dotykowych również), sumienne oczyszczenie gum dobrych jeszcze wycieraczek pomogło, namocz szmatkę w jakimś lepszym płynie do mycia szyb z dodatkiem alkoholu i przetrzyj solidnie pióra wycieraczki. Ja przetarłem również szyby i problem znikł, co będzie gdy szyb nie umyjesz, ciężko powiedzieć, już coś tam masz rozmazane więc albo się zbierze spowrotem w gumie, albo nie.
Recommended Posts