bombel6622 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam.Orientujecie sie czym i jak mysja auto w serwisach? Ostatnio oddałem mojego Jeepa do serwisu i standardowo po naprawie go wymyli. Trwało to ok 25 minut a efekt był super. Blask lakieru robił mega wrazenie i długo sie utrzymywał. Jakich oni kosmetyków uzywaja? Czy to zasługa czegos podobnego do QD?
paperson Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 @bombel6622 jeśli tak szybko, to pewnie jakaś piana aktywna, myjka ciśnieniowa, dwóch januszy z gąbkami i na koniec jakiś qd lub płynny wosk. Na pewno nie używali kosmetyków z najwyższej półki Tak przynajmniej robią w większości ASO, w których serwisowałem auta u mnie.
Fredi88 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 6 minut temu, bombel6622 napisał: Orientujecie sie czym i jak mysja auto w serwisach? Owszem... dlatego zawsze zaznaczam żeby go nie myli 1
bombel6622 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 a jaki QD polecacie do czarnego lakieru chodzi o lustro? Uzywam wosku soft99 do czarnego ale jak auto wyjechało z serwisu to był lepszy efekt
paperson Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 @bombel6622 na zimę kup sobie ADBL SSW. Będziesz mógł zadziałać szybciej na mokrym aucie (można produkt rozprowadzać na niewysuszony lakier) i do tego SSW ma na prawdę dobrą trwałość Tak to u mnie na czarnym wyszło: A tu kropelki po deszczu:
bombel6622 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 dzieki. naprawde fajny efekt. ja do tej pory stosowałem Tenzi QD ale efekt marny
Berd Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 3 godziny temu, bombel6622 napisał: a jaki QD polecacie do czarnego lakieru chodzi o lustro? Uzywam wosku soft99 do czarnego ale jak auto wyjechało z serwisu to był lepszy efekt Ja poszedłbym w Luxury Głosy od Soft99
Moderator Domel Opublikowano 25 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 2 godziny temu, bombel6622 napisał: ja do tej pory stosowałem Tenzi QD ale efekt marny bo jak podłoże marnie przygotowane i nigdy nie miało porządnego detoxu to nic Ci nie da efektu "wow" 1
bombel6622 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Czyli co musiałbym dokupic aby przygotowac podłoże? podaj dokładne nazwy.pozdr
bombel6622 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 jeszcze jedno pytanie. Czym rózni sie Luxury gloss z soft99 od Poorboy’s Black Hole Glaze? piersze to QD a drugie politura. Ktory daje lepszy połysk po myciu 1
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 podstawowe pytanie bo widać, nie czytałeś za wiele - chcesz poświęćić 20 minut i prysnąć sprayem czy masz czas warunki i chęci aby nakładać "mleczko" czyli glaze/politure itp jaki masz stan lakieru ? bardzo porysowany ? żaden spray co nie pomoże jak masz lakier zajechany do potęgi. Zawsze można raz na jakiś czas zrobić pastą a po myciu tylko sprayem QD/QW , jest to jakiś kompromis
bombel6622 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 lakier nie jest zniszczony. chodziło o to ze w serwisie w 20-30 minut zrobili fajny efekt. co bedzie najbardziej uniwersalne i da najlepszy efekt połysku< soft 99 Luxury glas czy Black Hole a Moze jakis AIO.
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Porównujesz dwa rózne produkty, jedno to spray drugie to mleczko stąd pytam. Mleczka nie nałozysz w 20 minut. Kup sobie jakiś wosk w sprayu, jaki masz kolor ?
paperson Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 @W1Michal kolega ma czarny lakier W dniu 25.11.2017 o 16:12, bombel6622 napisał: a jaki QD polecacie do czarnego lakieru chodzi o lustro? Uzywam wosku soft99 do czarnego ale jak auto wyjechało z serwisu to był lepszy efekt
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 jak ma być do czarnego na szybko z połyskiem to chyba Meguiars ultimate quik wax będzie ok, nie zostają po nim zamazy itp więc na pierwszy środek w sam raz w dodatku super maskuje. Ewentualnie Duragloss 951
bombel6622 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 a co według was jest lepsze dajacy lepszy efekt QD np soft99 czy woski w płynie np meguiars qw?
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 że tak to ujmę zdania są podzielone a serio to zalezy od lakieru i własnego gustu. Na moim lepszą robote robi Meguiars (czarna perła) w dodatku nie ma problemu używać go w słońcu czy przy temp rzędu 5 stopni. soft zostawiał mi zamazy
Berd Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Lepszy efekt wizualny da Ci QD, bo takie jest jego m.in zadanie :-) . Ma w swojej formule środki zwiększające połysk
Michał126 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Godzinę temu, bombel6622 napisał: a co według was jest lepsze dajacy lepszy efekt QD np soft99 czy woski w płynie np meguiars qw? Na ogół QD, tak jak @Berd pisze, ale wraz z zacierającą się granicą między QD a QW należy poszczególne produkty rozpatrywać indywidualnie.
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 1 godzinę temu, Berd napisał: Lepszy efekt wizualny da Ci QD, bo takie jest jego m.in zadanie :-) . Ma w swojej formule środki zwiększające połysk to nie jest regułą a wręcz bym powiedział że qw daje lepszy połysk. Zależy co z czym porównywać ale z tego co ja testowałem QW dawały lepszy look
bombel6622 Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 czyli zdania podzielone trzeba bedzie wyprobowac QD i QW i samemu to ocenic
menior Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Zdania muszą być podzielone bo jeden QD nierówny drugiemu, QD i QW te produkty się ostatnio tak wymieszały że nie można generalizowac bo co drugi to inny a kwestia doboru wosku i QD/QW to trochę indywidualna sprawna zależna od gustu czy koloru auta
Rekomendowane odpowiedzi