Jump to content

Variant PC Cleaning Set - mini ssawki do odkurzacza

Recommended Posts

Posted

Cześć,

po wstawieniu zdjęć przy prac we wnętrzu liczba zapytań o mini ssawki przeszła moje oczekiwania. Wydawałoby się, że akcesorium już znane na forum a jednak nie do końca. Wychodząc naprzeciw postanowiłem zrobić im kilka zdjęć i napisać kilka słów ;)

Ssawki otrzymujemy w solidnym, estetycznym pudełku:

DSC03853.jpg

Mimo nazwy nasuwającej na myśl zastosowanie do komputera producent przewidział również użytkowanie przy czyszczeniu samochodów:

DSC03854.jpg

W zestawie jest instrukcja gdyby ktoś miał problem z montażem :mrgreen:

DSC03855.jpg

Po wyjęciu z pudełka całość jest dobrze umocowana w plastikowej wytłoczce:

DSC03857.jpg

Zestaw składa się z:

- węża w oplocie

- 2 ssawek z włosiem

- ssawki szczelinowej

- 2 przedłużek (jedna prosta, drugą kątowa)

- końcówki do odkurzacza z mocowanie węża

- przejściówki na inną średnicę rury odkurzacza

DSC03858.jpg

DSC03859.jpg

DSC03860.jpg

DSC03861.jpg

W uchwycie jest możliwość regulowania siły ciągu poprzez obracanie jego górnej części:

DSC03866.jpg

Mini ssawka szczelinowa:

DSC03867.jpg

Mniejsza końcówka z włosiem:

DSC03868.jpg

Większa końcówka z włosiem:

DSC03869.jpg

Kilka zdjęć z użycia oraz efektów. Zastosowanie w rzeczywistości ogranicza tylko nasza inwencja, można dojść naprawdę w wiele wcześniej niedostępnych miejsc:

DSC03749.jpg

DSC03750.jpg

DSC03751.jpg

DSC03752.jpg

DSC03753.jpg

DSC03754.jpg

DSC03755.jpg

DSC03756.jpg

DSC03758.jpg

DSC03759.jpg

DSC03760.jpg

Podsumowanie:

Moim zdaniem produkt z kategorii "must have". Sssawki bardzo ułatwiają pracę i pozwalają dotrzeć w trudno dostępne miejsca. Jakość wykonania jest w porządku, nie rozpadają się, nie gubią włosia. Jedynie wąż pachnie trochę chiński trampkiem :mrgreen: Biorąc pod uwagę cenę w okolicach 30 złotych moim zdaniem jest więcej niż dobrze. Moje już trochę popracowały i nie wyobrażam sobie już odkurzania bez nich, genialne akcesorium :good:

Posted

Mam takowy sprzęt tyle że w pudełku od MX'ów.

Mega mega mega ! Przydatny set . U mnie często używany

Posted

Super! Jest to do kupienia w Polsce? Jako maniak komputerowy i samochodowy muszę to mieć :D

Próbowałem googlować, ale same zagraniczne molochy na A i E :(

Posted

[ref=#00aa00]Pajko[/ref], Moje też są od MX. Kiedyś też chciałem kupić to były w białych, ale wykupili. Od jakiegoś czasu są chyba właśnie takie.

[ref=#ff3366]pawelr34[/ref], Dostępne u partnerów. Moje pochodzą od MX, ale są też dostępne u innych ;)

http://www.pielegnowacauto.pl/zestaw-mi ... aczax.html

http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Mi ... zacza/2429

https://mrcleaner.pl/odkurzacze/mr-clea ... o-szczelin

http://autonablask.pl/produkt/mini-ssawki-odkurzacza/

Posted

[ref]Gesiu_15[/ref], [ref=#00aa00]Piotrek[/ref], dziękuję Panowie :good:

Wszystko przez innna nazwę produktu, dlatego nie moglem znaleźć :)

Posted

Też mam taki sprzęt, bardzo przydatny w naszym hobby, :song: polecam.

Posted

Ja mam te w białym pudełku, ale również polecam. Rozwiązują wiele wcześniejszych problemów.

Posted

Ja kupilem w leroy merlin sa w podobnej cenie co w podanych sklepach :)

Posted

Witam

Ma pytanie

Mianowicie czy może ktoś sprawdzić czy w jego ssawkach element który się obraca i reguluje siłę ciągu obraca się tak że zasłania do końca te dziurki, u mnie dochodzi on mniej więcej do połowy :/:?

Posted

Tez tak mam.. najprawdopodobniej to zabezpieczenie przed spaleniem odkurzacza lub "zassaniem" - zaslepieniem sie tej rurki przedluzacza

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

Byłem wczoraj w leroy merlin i sa dużo droższe :( . Także tym bardziej warto kupować u naszych partnerów forum :)

Posted

Dziś przyszedł zestaw mini ssawek :good: Zakupione w Clinic4car ;) Dziś czyściłem klawiaturę w laptopie , super się sprawdziły :D Ze względu na deszczową pogodę nie było jak przetestować na aucie ale przyjdzie pora i czas :D

DSC_0175.jpg

DSC_0176.jpg

DSC_0177.jpg

DSC_0178.jpg

DSC_0179.jpg

DSC_0180.jpg

DSC_0181.jpg

• 1 month later...
Posted

Też juz wpadł do mnie ten zestaw ssawek :good: .W identycznym opakowaniu jak u Gesiu_15. Nie moge się doczekać jak wejdę w te ciasne szczeliny :D . Które nie dawały mi spokoju, w którym było dużo syfu a nie miałem tam jak dojść ;( :zly:

• 3 weeks later...
Posted

Wachalem sie przed zakupem czy wgl mi sie do czegos przyda, a teraz w sumie nie wyobrazam sobie odkurzania bez niego

• 2 weeks later...
Posted

Kupiłem i nie żałuję :)

Co do tej "regulacji siły ssania" - u mnie zasłaniało się tylko do połowy. Aż pękło i w końcu mogłem sobie ten kapturek zdjąć.Postanowiłem, że owinę te dziury taśmą i nałoże kapturek. Ssawki zyskały na sile ssania :D

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 7.06.2017 o 21:50, Jacus napisał:

Kupiłem i nie żałuję :)

Co do tej "regulacji siły ssania" - u mnie zasłaniało się tylko do połowy. Aż pękło i w końcu mogłem sobie ten kapturek zdjąć.Postanowiłem, że owinę te dziury taśmą i nałoże kapturek. Ssawki zyskały na sile ssania :D

To zasłanianie tylko do połowy to chyba po to coby silnika nie spaliło.

Posted

To może lepiej  to odetkam, nie chciałbym żeby silnik w Georgu padł :/